„To keliuose dar nematėme.“ Jau po 3-5 metų. Ką revoliucinio daro BMW (Video)  ()

To keliuose dar nebuvo. „E-Ink“ technologija leis BMW automobiliams keisti kėbulo spalvą.



© Ekrano kopija | https://www.youtube.com/watch?v=yaTaxfog1js

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauji BMW automobiliai galės keisti spalvą. Tokių mašinų gamybą planuojama pradėti po 3-5 metų. Tai pareiškė BMW inžinierė Stella Clarke interviu Australijos svetainei „Drive“.

Anot jos, BMW vairuotojai automobilio kėbulo spalvą galės pakeisti tiesiog paspausdami mygtuką. Tai bus įmanoma dėl specialios plėvelės su elektroninio rašalo „E-Ink“ technologija (ji dažniausiai naudojama elektroninėse knygose).

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10553 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

BMW jau keletą metų kuria naują technologiją ir anksčiau ją demonstravo koncepciniuose automobiliuose. Vokiečių koncerno vadovybei ši idėja patiko ir uždegė žalią šviesą.

Stella Clarke pripažįsta, kad iš pradžių tai bus išskirtinis pasirinkimas automobiliams tam tikrose rinkose, nes šiuo metu ši technologija nėra per pigi. Kartu BMW inžinierė pažymėjo, kad spalvos keitimui reikia mažai elektros energijos – tiek kiek suvartoja įprastas automobilio žibintas.

 

Ateityje BMW „E-Ink“ leis atsisakyti tradicinių automobilių dažymo cechų. Be to, jis neleis automobiliui perkaisti saulėje, pakeičiant jo spalvą iš tamsios į šviesią.

Taip pat avarinių tarnybų automobiliai galės tapti ryškesni, kai bus iškviesti.

Kartu Stella Clarke pripažįsta, kad tam tikras saugiklis būtinas, kad automobilio spalva nesikeistų dažnai, nes gali atitraukti ar apakinti kitų automobilių vairuotojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()