„Microsoft“ ir vėl siūlo kompiuteriams išduoti saugumo sertifikatus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

drone 2011-02-17 18:45
Manau, kad kol kas dar niekas neplanuoja įvesti asmens tapatybės patikrinimo pasirodžius viešoj vietoj, kad įsitikintų jog nesergi...
gedas 2011-02-17 18:49
Aš sakyčiau čia kiekvieno asmeninis reikalas, kas nori, tas tegu gyvena su virusais.
ligonis 2011-02-17 18:56
kaip kazkur skaiciau komentara kuris skambejo mazdaug: gyveni visuomenei su daug individu, tai ir turi rupintis, kad ju neapkrestum virusais. apkresti kompiuteriai sudaro botnetus kurie taip draugiskai visiem siuntineja spama ar padeda vykdyt ddos atakas.
MarijonasM 2011-02-17 18:59
"Ką apie tokius pasiūlymus galvoja mūsų skaitytojai?" m$ savo problemas gali spręsti pats.
KeeperMustDie 2011-02-17 19:19
Deja cia visu(interneu besinaudojanciu) problemos. Ir kol bus zmoniu kurie tiesiog stums atsakomybe ant kitu arba ignoruos problema, tol jie ir kiti kentes. Pries metus cia jau buvo toka kalba. Matomai per tuos metelius niekas ir nepasikeite. Ateityje DDos ataku tik dauges, turbut ir tokiu santazu kurie neseniai cia buvo pasireiske Lietuvoje irgi.
Shinigami 2011-02-17 20:00
Prieš kritikuojant šia sistema man norėtus detaliau sužinoti apie jos veikimo principus. Ar čia vienas sertifikatas kompiuteriui ar kiekvienai programai po sertifikatą. Jei vienas visam kompiuteriui tai kaip jis žinos ar kompiuteris užkrėstas ar ne? Jei net antivirusinės to nežino. Nes atsiranda virusų kurie jas apeina. Jei po sertifikatą kiekvienai programai, tai kas tuos sertifikatus dalis, nes jų reiks tikrai daug. Bei tek įkurti valstybinius skyrius kurie dirbs už valstybines lėšas ir tikrins programas, suteiks joms sertifikatus. Nes pinigų iš programų kūrėjų imti negalės, nes pilna internete nemokamu programų, taigi ir iš jų kūrėjų imti mokesčius butu neteisinga. Tiems kurie sako, kad čia kiekvieno asmeninis reikalas ar jis gyvena su virusais. Tai jus smarkiai klystate, nes virusai ne tik gadina kompiuterius (dabar iš vis retai) arba vagia jūsų asmeninius duomenys, bet ir kuria botnet tinklus kuriais siuntinėja spamą arba atlieka dos atakas. O tai jau visuomenės reikalas. Geriau tegu išleidžia įstatymą kurio butu stebimi visi interneto vartotojai (spamo siuntinėjimas, dos atakos ir t.t.) ir vartotojams iš kurių kompiuterių atliekama nelegali veikla išsiuntinėjami įspėjimai apie tai, kad jų kompiuteriuose yra virusų ir prašoma susitvarkyti kompiuterius. Po trijų tokių įspėjimų laikoma, kad interneto vartotojas sąmoningai padeda nusikaltėliui nusikalstamoje veikloje ir dėl to yra jo bendrininkas. Dėl ko vartotojui paskiriama bauda proporcinga padarytai žalai (padalinus ant visu dalyvavusiu kompiuterių) ir atjungiamas internetas tam tikram laikotarpiui. Kad išsivalytu virusus. (Vilniaus Universiteto bendrabučiuose internetas jau atjunginėjamas jai pastebima aktyvi virusų veikla iš kompiuterio.) Tada virusai tikrai taps kiekvieno asmeninė problema ir dauguma norės jų atsikratyti.
Talkless 2011-02-17 20:36
Tebūnie retorika:
Shinigami 2011-02-17 20:50
Į pirma klausimą. Yra dvi pagrindinės didelės priežastys: a) nes domisi programavimų ir programinio kodo narstymų. Taip pat kaip kažkam patinka dėlioti dėliones ar spręsti galvosūkius. b) nori iš savo (ar kitų žmonių) žinių užsidirbti. Į antra klausima. a) niekaip, nes tai daroma dėl įdomumo ir pramogos. Negali pakeisti dalykų kuriais kitas domisi. b) niekaip, nes visada bus tų kurie norės užsidirbti nelegaliais būdais.
zamolskis 2011-02-17 20:52
as tai sakyciau reiktu ikalt mikrosoftui bauda uz nekokybiskos sistemos pardavinejima. problema butent prastai suprogramuotoje sistemoje. pvz pasalintu toki dalyka, kaip saitu "cokies" - iskart maziausiai trecdalis internetiniu virusu sunaikintu. pasalintu visokius autoupdaties - dar gera trecdali sumazetu. o jei isvis perziuret visa windu koda tai internete butu saugiau nei su preziku
conjurer 2011-02-17 20:54
Tai čia jei aš sergu gripu, ir išeinu į lauką, ir tris kartus nusičiaudau, mane guldo į karantiną kol nepasveikstu? O jei kas pavogs tavo mašiną, ir užmuš su ja žmogų, tu irgi būsi bendrininkas? Šiap problema turi rūpintis programinės įrangos kūrėjai, ir interneto tiekėjai dirbantys su galutiniais klientais. Kaip ir su biologinėmis ligomis, jomis rūpinasi ligoninės, ir kitos medicinos įstaigos. Virusas nepakenks bankui, bet pakens tik jo klientui. Microsoft pasiūlymas yra antireklama jiems patiems. Niekas nenori papildomai galvoti apie jokius sertifikatus, ypač kai visi nori paprastumo kompiuteriuose. Problemą išspręsti labai sunku. MS tai bandė padaryti Vista operacinėje sistemoje, kai labai sugriežtino įvairių programų paleidimus(UAC). Vartotojams tai labai nepatiko, visi skundėsi. O ir pats būdas, dėl žmonių nenuovokumo, arba nenusimanymo nėra efektyvus. Sertifikatai tuo labiau nėra išeitis, nes ir jų sistemą galima bus kaip nors nulaužti, o virusų kūrėjai tai sugeba.
Morkis 2011-02-17 21:03
As uz,tegu tikrina.
ramunask 2011-02-17 21:05
man tai atrodo, kad M$ bando savo finansinę padėtį pagerinti
Dragoon 2011-02-17 21:14
Hmm... Įtariu UNIX sistemoms sertifikatai nebūtų taip lengvai dalinami / pritaikyti joms... Taigi - čia dar vienas būdas monopolizuoti slystančią iš rankų rinką...
Talkless 2011-02-17 21:58
Jei kenkėjiška veikla yra kažkam pramoga, ar tai kartais nereiškia, kad tas žmogus turi kreivai išvystitą vertybių sistema? Jei tai tiesa, kas tai įtakojo? Kodėl mums būtinai reikia "užsidirbti"?
Shinigami 2011-02-17 22:00
Ar bent jau žinote kas yra virusas ir kaip jis veikia? Matau, kad daug kas to nesuvokia ir visiškai nusišneka. Virusas tai tokia pati programa kaip ir winamp ar offisas. Ji tik insistaliuoja į kompiuteri be vartotojo žinios arba jis pats būdamas kvailas ją instaliuoja. Virusas naudojasi programų skylėmis tam, kad insistaliotu arba tam, kad galėtu veikti. Ir čia ne tik kalba eina apie win os, bet ir apie visas kitas programas, kad ir Firefox. Tad nereikia kaltinti MS kad jos os skylėta. Ištiesu tokios yra visos OS ir visos programos, tiesiog vienos turi daugiau skylių, o kitos mažiau. Bei tokios OS kaip Linux mažiau analizuojamos dėl skylių, nes jos populiarumas pasaulyje pagal kai kurias statistikas te sudaro 1 - 2 %. Tokiai OS neapsimoka kurti virusų norint užsidirbti. Bet virusu ir joje yra. Jei Linux naudojimas išaugtu kaip ir Win OS virusu turbut ne ką mažiau butu. Nes kaip jau rašiau nėra idealių programų be skylių ir klaidų. conjurer
Shinigami 2011-02-17 22:14
Pasaulyje daug žmonių turinčių skirtingas vertybių sistemas ir visiems atrodo, kad žmogus turintis kitokias vertybių sistemas yra keistas arba jo vertybių sistema kreiva. Bet a) sakinių turėjau omenyje ne tik kenkėjišką (darančia žalą) veiklą, bet visą programų kodo analizavimą (ne visi virusai yra kenksmingi, kai kurie sukuriami kaip pokštas kad parodyti sistemos skyles (žinoma tokių dabar maža). Tavo antro klausimo nelabai supratau. Ar tu sakai, kad piratai tai daro tik tam, kad užsidirbtų maistui? Jei taip tai vagys taip pat vagia tam, kad prasimaitintu, bet juos vis tiek baudžia. Ne visko galima siekti visomis įmanomomis priemonėmis.
zamolskis 2011-02-17 22:19
shinigami tik nereikia cia lia lia as kalbu apie cokies principu veikiancias sistemas, o ne apie pati cokies informacini faila. cia tu arba nesupranti apie ka rasai, arba specialiai mulkini kitus. atnaujinimai autoupdaties principu irgi uzkrauna vartotojams bereikalingos sistemos palaikyma savo lesomis. ir sita sistema jau pati savaime kuria papildomas problemas, nes nebeuztenka saugot kompa ir serveri - dar atsiranda butinybe apsaugot ir pacia susisiekimo linija, kas gero duomenu protokolo atveju visiskai nebutina. tas pasakeles apie wirusu prikistus nelegalius win gali sekt tik visiskiems mulkiams. instaliacijai 99% atveju naudojama yra originali distribucija. lauziama yra tik aktyvacija ir autorizacija. cia yra bandoma apribot internetine pasirinkimo laisve graziu snukeliu pazadant issprest problemas, kilusias visai del kitu priezasciu.
wolas 2011-02-17 22:21
WRONG! USA yra (manau spėju) daugiausiai legalių windowsų ir programų, ir štai http://www.spamfighter.com/News-15240-U ... Botnet.htm taigi esi visiškai neteisus. Problema yra vartotojo bukumas ir patys windowsai. Realiai tokie dalykai kaip integruota programų saugykla "parduotuvė" smarkiai pagerina saugumą, nes tada nereikia žvejoti iš kažkur kažko ir tokios programos būna patikrintos linux tokį principą naudoją ~15 metų, o ir apple pradėjo eiti tokiu pat keliu. Bet tai kartu ir minusas, nes prisiriši prie kažkokio tai "market" ar panašiai ant linux labai pririša prie konkrečios programos versijos, kas truputi erzina Šiaip manau jei ant windowsu irgi padarytu kokį marketplace, tai super sumažėtų piratavimas ir sumažėtų tų pačių virusų, nes realiai kiekvienai mokamai programai yra alternatyva, aišku nekalbu apie labai specilizuotą softą ir aišku jei microsoft labia viską sukomercintu ir nugrūstų normalias nemokamas programas į patį galą tai tikrai nesumažintu piratavimo. Šiaip pats kalbu iš savo patirties ant androido yra market, rodo man tuos ad'us aišku tos pačios programos yra nulaužtos kažkur, bet kažkaip net tingisi ieškoti to cracko ar dar ko tai ir nepiratauju = labai šaunu. Kadangi ant linux išvis (beveik) nėra mokamo softo tai negalėjau tuom įsitiktinti juos naudodamas.
Talkless 2011-02-17 22:37
Kaip minėjai, ir kaip žinoma, piktybinės programinės įrangos veikla gali nešti pelną - tiesiogiai vagiant informaciją, siuntinėjant spamą ar tiesiog parduodant sukurtą botnetą "klientui" kuris galės daryti ką tik nori. Tas paminėtas pelnas šiai dienai yra būtinos išgyvenimui. Kaip jį gausi - tavo problema. Natūralus klausimas - jei vis dėl to tų pajamų gauti išgyvenimui nereikėtų, ar būtų prasmė užsiimti pajamas duodančia veikla, kuri šiuo atveju turi būtent neigiamų pasėkmių kitiems "dalyviams". Trumpa versija: Aš bandau vesti prie tikrų problemų/priežasčių, kuo toliau nuo primityvų apėjimų, bausmių ar draudimų, kas deja, šiai dienai labai būdinga ir pastoviai kartojasi.
Shinigami 2011-02-17 22:52
Tingiu kartoti žinutę Matyt nesupratau, ką turėjai omenyje apie cookius. Šiaip kiek žinau juos galima išjungti naršyklėje rankinių būdu arba naudoti sandbox programas (pačiam neteko naudoti). Atnaujinimų sistemas kiek žinau turi visos OS ar tai butu win ar linux, bet dar neteko girdėti kad jos darytu daugiau žalos nei naudos