„iPhone 5“ ekranas gali „išaugti“ iki 4 colių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

loggo 2011-02-20 19:37
Bet juk tai ir yra tiesa - tie visi nepraktiški 'navarotai' tam ir sugalvoti, kad iš žmonių pinigus išlupti. Kaip dažnai matau tokį vaizdą: sėdžiu paskaitoj ir koks studentas išsitraukęs 'tač-skryn' mobilų kad slankioją kažką, kad slankioja. Įsižiūriu, o jis paprasčiausiai atsidaręs adresų knygą tarp kontaktų aukštyn-žemyn važinėja. Po kokios minutės atsibosta, atsidaro pagrindinį menių ir jį į šonus slankioja. Paslankioja, paslankioja, užrakina telefoną, padeda, po dviejų minučių vėl pasiema ir vėl 'slankioja'. Toks scenarijus toks dažnas, kad pradeda augti antipatija tiems visiems smartfonams ;D
Sarunas 2011-02-20 19:41
Na ir kas? Aš pats planuoju pirkt HTC HD2 (HD7 nesideda išorinės atminties kortelės, todėl atkrenta). Ir jo įstrižainė kaip skaičiavausi irgi virš 4 colių + plius korpusas dar nepilną colį prideda. Ir normaliai man jis. Ir rankose patogus ir į kišenę telpa. Taip, kad nereik čia bėdavot, jog per didelis daiktas. Taip pat tiems, kurie sako, kad telefonas skirtas paskambint ir sms parašyt, tai nusileiskit ant žemės ir prabuskit - mes ne akmens amžiuj gyvenam. Kompiuteris šiais laikais irgi ne vien geekams skirtas, o ir pramogai, informacijai, darbui, internetui. Kodėl gi neperkėlus kompiuterio į telefoną? Elektroninis paštas visada šalia, internetas šalia. Galų gale ofisas, sinchronizacija ir t.t. viskas telefone. Kaip galit taip trumparegiškai į visus dalykus žvelgt?
Simplicity 2011-02-20 22:32
Visiškai tau, Sarunai, pritariu. Tokie daug "navarotų" turintys telefonai yra pats tas verslininkus žaidžiantiems Kaip jau minėjo, galima ir po adresų knygelę paslankiot, ar žaidimus pažaist, "informacijos" paieškot... Nepyk, bet kompiuteris yra kompiuteris, o telefonas yra telefonas. Per telefoną nei normalios prezentacijos parodysi, nei užsakovą/partnerį/rangovą su brėžiniais supažindinsi. Būkim biedni, bet teisingi- ant didesnio (telefono) ekrano daug geriau youtube filmukai žiūrisi
werafonas 2011-02-20 22:36
Puiku, kad žiūrisi, bet va aš pvz noriu naujausią RWJ epizodą pamatyti iškarto jį išleidus, o tuometu neturiu laptopo kišenėje. Tada tenka pasitenkinta nokia su 3.2" ekranu. Tuo jie ir skiriasi: MOBILUSIS įrenginys ir NEŠIOJAMAS kompiuteris.
Simplicity 2011-02-20 23:04
Tai aš ir rašau, kad didesnio ekrano telefonui reikia tik tam, kad būtų patogiau youtube žiūrėt Daugiau iš to ekrano jokios apčiuopiamos naudos- knygų neskaitysi, referatų nerašysi...
jur 2011-02-20 23:18
Patogus naudojimui. Butent to Apple ir siekia. Dar jie siekia, kad neziuretum toliau ir nesizvalgytum. Va tau patogu naudot, pirk sekanti. Po to dar sekanti. Ir nesvarbu, kad pilna rinka daug geresniu telefonu, turinciu daug daugiau galimybiu ir panaudojimu. Zinoma, jei tau pagrindine smartfono vertybe - patogumas ir daugiau nieko nereikia, tai jau nieko ir nebepridursiu. Arsiuju smartfonu kritiku paklausiu: ar esate tureje toki aparata? Jei ne, tai viskas aisku, gali buti pavydas, neismanymas ir dar galybe kitu priezasciu, kodel taip neargumentuotai bandote sumenkinti siu laiku isradima. Visu pirma tai universalus gadget'as ir pastovus informacinis rysys. Smartfono tikslas niekada nebuvo ir nebus pakeisti kompiuterio ar fotoaparato. O kai i ta pati telefona galima prifarsiruoti dar kruva kasdienybeje naudingu funkciju - kodel ne? Pamaciau gatveje situacija, po ranka neturiu fotoaparato - panaudoju smartfona. Laukiu eileje pas daktara - skaitau technologijos.lt. Vaziuoju viesuoju transportu, su savimi nepasiemes knygos - ja paskaitysiu smartfone. Ka jau kalbet apie maps, gps, compass, skype, mail ir dar galybe paslaugu ir aplikaciju. Isvis GSM ir kitas komunikacijos technologijas jau keicia internetas ir yra kvaila akcentuoti telefona ir SMS kaip pagrindines aparato savybes. Jei visi turetume interneto rysi telefonuose, jau bendrautume emailais ir skype. Zinoma, niekada nesiulyciau pirkti smartfono savo seneliams - jie tikrai nesuprastu kam jis ir nesinaudotu daugiau nei telefono ir SMS funkcijomis. Taigi, visu pirma vartotojas turi zinoti ko nori ir ko jam reikia, o ne nusipirkti brangu aparata ir paskui, kaip kazkas minejo, scrollinti is vienos puses i kita laiko stumimui. O siaip tai as uz ivairove: galetu Applas leisti daugiau telefono modeliu, pritaikytu skirtingu poreikiu zmonems. Pvz vienas su didesniu ekranu ir galingesniu procesorium, kitas mazesnis ir pan. Bet turbut tokia politika - neapsunkinti eilinio vartotojo smegeneliu pasirinkimais ir koncentruoti ant vieno podiume sedincio produkto.
Borland 2011-02-20 23:28
jur, tu jau sergi priklausomybe, jei nebesugebi toleibuse pro langa i panas ziureti, geriau juk i smartphona, grizti namo sedi prie kompiuterio, iseini i lauka sedi prie smarthpono, net pas daktara su smartphonu draugauji ir isvis, su zmonem dar pasikalbi kada? matei kada kaip saule ar dangus atrodo?
- 2011-02-20 23:51
Borland ir kitiems kvailiukams papasakosiu pasakėčią. Insgyjau aš smarfoną, kaip populiaru sakyt, bet ne tačskryną, o su pilna klaviatūra. Sakė man žmonės - žaislą insgijai. Kad laptopas + nokia 3310 yra geriausias darinys. Ir staiga nutikimas - jiems būnant mieste, prireikė sužinoti tris dalykus - kur yra įmonė A, kaip iki jos greit nuvažiuoti, ir kaip susirasti įstaigą C. Jie prieš kelias minutes man buvo įrodę, jog aš asilas, kad pirkau tokį telefą. Tad aš mandagiai pasiūlau pasinaudoti savo laptopu - pasijungti maps.lt ir sužinoti viską.. pasijungti marsrutai.info. Jie man pasaskė, jog laptopo nesinešioja. Tada priminiau, jog jie visąlaik nešiojasi nokia 3310. Bet kažkodėl jie negalėjo padaryti to, ką galėjau padaryti aš su savo telefu. Jiems teko puiki galimybė pašalti lauke, paklaidžioti kelias valandas veltui. Jie vis dar pyksta ant manęs, tačiau pradėjo suprasti, jog a) papildomos galimybės, kaip kad 50 h valandų muzikos skambinimas b) GPS c) beveik visavertis interneto ryšys d) ir daugybė kitokių durnų funkcijų, sugrūstų į lengvesnį telefoną nei jų nokia 3310, yra ne trūkumas, o privalumas, kuris gali labai praversti. Kad laptopo dėl viso pikto su 3G modemu neprisinešiosi. Kad negali visąlaik dėl viso pikto nešiotis GPS imtuvo, fotoaparato, mp3 grotuvo, laptopo, 3G modemo. Kad dėl viso pikto užtenka vieno mažo šiuolaikinio telefono. Kažkas minėjo apie brėžinius ir jų rodymą. Šiaip, pristatinėdamas savo brėžinius, aš rodau ne laptope, o 24" monitoriuje. Naudojuosi, jei įmanoma, projektoriumi. Nes laptopas tam tiesiog netinkamas.
Simplicity 2011-02-20 23:52
+1
jur 2011-02-20 23:57
Borland, ne tau spresti kuo as sergu, ka sugebu ir kaip gyvenu. Straipsnyje apie panas ir saule lyg ir nebuvo kalbama, tai kas cia per isvados? Troleibusu senokai vaziavau, nes tame mieste nebegyvenu, tai pro jo langa i panas tikrai senokai ziurejau. Bet i panas prisiziuriu i valias ir vis tiek jauciu poreiki susirasti naudinga uzsiemima kai per diena 1h sugaistu viesajame transporte. Jei pasakyciau, kad transporte skaitau knyga, o eilej pas daktara ziuriu i pensininkes ir galvoju kaip cia prastumti laika, tai buciau jau normalus pacanas, matantis saule ir dangu ir nesergantis priklausomybemis? Kiekvienas pasirenka kiek jis nori bendrauti su zmonemis (ko man netruksta), kiek praleisti internete ar skaitant knygas. Smartfonas man tiesiog leidzia tureti kuprine kiseneje. Londone zemelapiai labai naudingi, bet is taves tik pasijuoktu jei issitrauktum popierini. Knygas skaityti megstu, bet tikrai nezadu su savimi pastoviai veziotis. Interneta po ranka visada gerai tureti - diskusijoj su draugais kartais vienintelis ginco sprendimas yra google. Nufotkinti visiskai nusigerusi kolega yra smagu, bet tam nezadu tampytis brangaus fotoaparato. O dabar apie tave, Borland. Ar manai, kad tavo komentaras buvo bent kiek i tema, ar tik norejai patrolinti? Nematau nei vieno naudingo sakinio diskusijoje, tik akmenis mano darze. Pasakyk gi kuom tie smartfonai geri, kuo blogi. Ar tik apie panas pro troleibuso langa, dangu ir saule tezinai?
gedas 2011-02-21 00:23
smartfonai yra geri, bet ne apple (is apple kompanijos as vertinu tik ju kompus daugiau nieko), jei rinktis, tai is HTC, Samsung. Kodėl? Todėl, kad lietuvoj apple iphone kainuoja neproporcingai brangiai palyginus su kitais telefonais. Kokia prasme imt iphone uz 3100 LT http://www.omnitel.lt/iphone/mokejimo-planai.html jei galima imt Samsung i9000 Galaxy S už 1890 Lt http://www.mobili.lt/lt/telefonai/samsu ... axy_s.html? Ir pasakykit koks skirtumas tarp jų, neskaitant, kad 1210 Lt pigiau?
werafonas 2011-02-21 00:34
It has Apps on it!! It can! Šaltinis: http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0p ... re=related Jeigu dar neesi matęs, linkiu smagiai pasijuokti
sabotan 2011-02-21 13:24
dejau as ant tu smartphone. Kai juos išbaigs tada gal verta bus pirkt o dabar jie nei 5 nei 10. man tai pilnai uztenka se k750i kameros nebutu dar geriau butu. Jas dabar yra telefonas gps mp3 grotuvas fotoaparatas ir tt bet visos sitos funkcijos nei6baigtos na nebent gps.
Evaldas 2011-02-21 13:59
O tau patogiau nesiotis kisenej viena prietaisa ar krepsi su kruva ivairiu?
werafonas 2011-02-21 13:59
Kuo tau mp3 grotuvas neišbaigtas?
AirDog 2011-02-21 14:22
Nesuprantu kodėl žmonės varo ant "smartfonų", ar brand`ų. Nepatinka - nepirkite, pirks ir smagiai naudosis ta vartotojų grupė į kurią orientuotas produktas. Man visai nesvarbu ar tai Apple ar "noname made in china" - jei produkto kokybės, funkcionalumo ir kainos santykis tenkina mane, tokį produktą pirksiu ir man nusispjaut kas ką apie tai galvoja. Čia kai kurie susireikšminę jaunuoliai reiškiantys savo neapykantą sukelia tik juoką ir šiokį tokį apgailestavimą, kad tenka gaišti laiką skaitant jų pranešimus. P.S. Asmuo stengdamasis kitų asmenų turimiems prabangos atributams atrodo apgailėtinai.
Simplicity 2011-02-21 14:26
1. Tai kas tinka viskam- praktiškai netinka niekam 2. Sugedus smartphone'ui- nebebus nei mp3 grotuvo, nei fotoaparato, nei "GPS". Dėl to man mieliau turėt krūvą įrenginių, kurie atlieka tik tam tikras funkcijas. Man pakanka telefono už 100 eurų, kad paskambint ir parašyt. Dideliam reikalui esant galiu net ir į internetą per kokį opera mini išlįst ir reikiamą informaciją rast. Gaila, bet negaliu facebook'e gyvūniuko nupraust Kelius man rodo TomTom navigatorius, už kurį sumokėjau kiek daugiau nei 100 eurų. Keliaudami su savimi nešamės fotoaparatą su keliolikos kartų optiniu artinimu, kuriam daug vietos nereikia. Jis pats brangiausias- kainavo nepilnus 200 eurų. Jei telefonas išskirtinai tik mano, tai gps navigatoriumi ar fotoaparatu gali naudotis ir manoji. Žinau, žinau, aš iš akmens amžiaus ir visiškas šių laikų technologijų analfabetas. Būtent dėl to man ir nereikia išmaniojo telefono už 500-700 eurų ar poros metų sutarties mokant po 70 eurų/mėn. Va, jei tapsiu didžiu verslininku, tai būtinai vieną tokį žaisliuką nusipirksiu- didelių žmonių žaislai turi būti brangūs
jur 2011-02-21 14:35
Kas tau ten neisbaigta? Gal placiau pakomentuosi?
Wildpants 2011-02-21 16:31
Nu nežinau... GPS naudingas ne tik mašinoj būnant, bet iš dalies dėl to sutinku, vistiek GPS kažkiek geriau atskiras. Dėl fotoaparato - 200 eurų fotikas tikrai nespindi nuotraukų kokybe ir jo vistiek visada nesitampai, o telefonas visada po ranka, o ir kokybė nuotraukų matomai neblogesnė nei tavo fotiko (aišku jei jei telefonas ne koks meškafonas). O dėl sugedimo tai nuo jų neapsisaugosi niekaip, tiek telefonas gali sugest (aišku neteksi visų funkcijų), bet ir visi tavo prietaisai gali sugest . O iš patirties sakau, 4 metus naudojau n73, tai niekad nebuvo sugedęs ar kitaip apvylęs, o jis tarnavo pagrinde kai telefonas-mp3 grotuvas+ dar kartias gerai buvo fotikas
Mortifer 2011-02-21 16:33
Visgi aš manau, kad teigiantys, jog apple fanbojai ir pirkėjai yra avių banda yra daugmaž teisūs. Visų pirma - priklausomybė nuo brando jau savaime yra blogas dalykas. Buvo nuskambėjęs geras argumentas, kad apple kaip prestižo ženklas yra pasiteisnęs ir veikia, tačiau kažin ar visi apple nešiotojai yra tokie prestižiniai, kaip dedasi. Antras ir manau esminis dalykas, manau, yra patys telefono viduriai, funkcionalumas. Esu jau ne vieną ir ne du elektronikos prietaisus pirkęs, pradedant belaidėm komunikacijom ir baigiant kompais ir iš patirties galiu pasakyt, kad labai svarbu yra gerai apgalvot, ką perki, kam perki, ko tau reikia ir ar tikrai reikia. Jau ne vieną kvailą pirkinį padaręs apie tai gerai nepagalvojau ir su laiku sekasi klaidų išvengt. Bet va pirkadami apple pirkėjai kažin ar daug galvoja apie tai, už ką sumoka. Elementarus pavyzdys, renkuosi telefoną: man reikia, kad jame būtų wifi, gps, padorus interneto ryšys esminiams dalykams (naujienos, mailas), gal liečiamas ekranas, šiokia tokia fotokamera, ilgas baterijos tarnavimas, mp3, vaizdo atkūrimas. Čia turbūt esminės funkcijos, kurių gali reikėt daugeliui, nieko įpatingo. Ir turbūt iphonas šitus reikalavimus tenkina už menkus 3000 Lt. Arba samsung S5620 už 500-600 Lt (šiek tiek prastesnė kamera ir žymiai didesnis baterijos tarnavimo laikas). Arba HTC Wildfire už 800-900 Lt. Arba jei jau labai norint daug visokių funkcijų, kurių man nereikia, HTC Desire HD už nepilnus 2000 (ir daugelis rodiklių lenkia iphone). Bet kokiu atveju, nei vienas nors kiek racionalesnis žmogus iphone nepirks. Tai yra fakin nesamonė. P.S. Ir bet kokiu atveju, visos papildomos telefono funkcijos, pripažinkim, yra daugiausia antrinės. Gerai turėt kišenėj, kai reikia kažką greit nufotografuot, bet neruri fotoaparato, bet ten kur fotoaparato tikrai reikia, joks telefonas jo nepakeis. Gerai, kai reikia kažko skubiai internete, bet pilnavertiškai jame rašyt vis vien neišeis. Gerai, kai kažkur netikėtai prireikia gps, bet normalioj kelionėj vis vien imi gps imtuvą.