Kinai sukūrė bateriją elektriniams autobusams. Duoda garantiją dešimčiai metų ir milijonui kilometrų  (1)

Kinijos kompanija CATL yra didžiausias elektromobilių baterijų gamintojas pasaulyje. Ji pasauliui parodė naujos kartos bateriją su neįtikėtinai ilgu tarnavimo laiku, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.



© CATL nuotr. (Atvira licencija)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot gamintojo, naujos kartos baterija tarnaus mažiausiai pusantro milijono kilometrų arba ne mažiau kaip 15 metų ir įdomiausia, kad tokias baterijas kinai jau pradeda gaminti.

Tai nėra eksperimentas. Baterija pavadinta „Tectrans B“ ir yra specialiai skirta elektra varomiems autobusams. Kaip teigia gamintojai, jos talpa yra rekordiškai didelė – vienam autobuso kilogramui tenka 175 kilovatvalandės.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7045 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Nors gamintojas teigia, kad akumuliatorius tarnaus 15 metų arba pusantro milijono kilometrų ridos, bet garantiją duoda tik dešimčiai metų ir vienas milijonui kilometrų. Bet kokiu atveju, net ir milijonas yra labai daug.

 

Akumuliatoriai labai gerai apsaugoti nuo vandens. Autobusas vandenyje gali mirkti tris paras ir baterijoms nieko nenutiks.

Pirmiausia, žinoma, tokios baterijos bus tiekiamo Kinijoje gaminamiems autobusams, jau sutarta su 13 gamintojų dėl šių akumuliatorių tiekimo.

CATL užima apie pusę elektromobilių baterijų rinkos Kinijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(6)
(2)
(4)

Komentarai (1)