Dideli pokyčiai. Pėstieji, norėdami įžengti į perėją, turės pakelti ranką?  (24)

Lietuvos kaimynėje netikėtas pasiūlymas.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© N509FZ (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cycling_woman_crossing_Weigongcun_Rd_at_Zhongguancun_South_St_%2820190604145240%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip galima pagerinti kelių eismo saugumą? Vieno iš Lenkijos parlamentarų teigimu, pėstiesiems turėtų būti privaloma aiškiai signalizuoti apie savo ketinimą įžengti į perėją, pvz., pakeliant ranką.

Savo siūlymą parlamentaras pateikė Lenkijos infrastruktūros ministrui.

Pasiūlymo autorius – partijos „Teisė ir Teisingumas“ (Prawo i Sprawiedliwość, PiS) atstovas Arturas Szałabawka.

Priežastis – pėsčiųjų saugumo lygis Lenkijos keliuose mažėja. 2023 metais Lenkijoje įvyko 4943 nelaimingi atsitikimai, kuriuose nukentėjo pėstieji (181 daugiau nei 2022 m.).

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10853 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Todėl parlamentaras Szałabawka siūlo įtraukti naują Kelių eismo taisyklių nuostatą, kuri būtų tokia:

„Pėsčiasis, artėjantis prie pėsčiųjų perėjos, turėtų sustoti kelio pakraštyje, pakelti ranką, pranešdamas apie ketinimą kirsti kelią, ir įsitikinęs, kad yra matomas ir stabdančios transporto priemonės jam suteikia pirmenybę, pereiti per kelią.“

 

Kaip pažymi parlamentaras, tokia nuostata derėtų su jau galiojančiomis nuostatomis, įpareigojančiomis pėstiesiems būti ypač atidiems kertant kelią.

Beje, parlamentaras pažymi, kad reikalavimas pakelti ranką padėtų taikant reglamentą, draudžiantį pėstiesiems naudotis telefonu (ir kitais elektroniniais prietaisais).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(15)
(110)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (24)