„Ateina nauja tendencija.“ Keisis automobilių valstybiniai numeriai (Video)  ()

Valstybiniai numeriai, skirtingai nei daugelis kitų automobilių elementų, kardinaliai nepasikeitė – tai tiesiog skardos ar plastiko gabalėlis, ant kurių yra įrašyti duomenys šalies ir automobilio ženklinimo forma. Tačiau ateina revoliucija, prasidėjusi prieš keletą metų JAV – skaitmeniniai valstybiniai numeriai.


Skaitmeninis valstybinis numeris
Skaitmeninis valstybinis numeris
© Ekrano kopija | https://x.com/SpreadableEggs/status/1357779554102726656/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors numerių lentelių forma ir taisyklės dėl juose esančių duomenų keitėsi bėgant metams, tai iš esmės yra vienas iš nedaugelio automobilio elementų, kurio skaitmeninė revoliucija nepalietė.

Tačiau tai gali pasikeisti, nes JAV jau ne vienerius metus galima užsisakyti skaitmeninius valstybinius numerius, kurie leidžia geriau apsaugoti automobilį nuo vagystės arba rodo įspėjamuosius pranešimus.

Pirmasis šio sprendimo žingsnis buvo pradėtas 2009 m. JAV kompanijos „Reviver“ dėka.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7088 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Žinoma, kad skaitmeniniai valstybiniai numeriai būtų teisėti, pirmiausia turi atsirasti atitinkamas įstatymas.

Šiuo metu Jungtinėse Amerikos Valstijose valstybinius numerius galima pakeisti skaitmeniniais Kalifornijoje . Mičigane ir Arizonoje, taip pat Teksase, bet tik komerciniams automobiliams).

Skaitmeninio numerio kaina kaina nemaža (500 dolerių, plius 29,95 dolerių mėnesinis abonementas).

Numerių lentelės maitinamos akumuliatoriumi, kuriam suteikiama 5 metų garantija. Gamintojas giriasi, kad medžiaga, iš kurios jos pagamintos, yra 5 kartus atsparesnės, apsaugotos nuo korozijos, atsparios labai žemai ir aukštai temperatūrai. Naudojant programą taip pat galima šiek tiek suasmeninti jų išvaizdą (pvz., fono spalvą, užrašus apačioje).

Skaitmeniniai valstybiniai numeriai – privalumai ir trūkumai

 

Dėl skaitmeninių valstybinių numerių vairuotojai įgyja keletą įdomių funkcijų, daugiausia susijusių su apsauga nuo vagystės. Pranešus apie vagystę, lentelėje gali būti rodomas užrašas „pavogtas“ (stolen), kuris leis greičiau nustatyti automobilio vietą, taip pat registracijos ir savininko duomenys yra saugomi debesyje.

Tačiau, kaip ir skaitmeninių įrenginių atveju, nerimaujama ir dėl duomenų vagystės ar neteisėto registracijos numerių naudojimo bei netinkamo vietos nustatymo duomenų naudojimo.

Skaitmeniniai valstybiniai numeriai Europoje

 

Vokietija apie tokį sprendimą svarsto jau kurį laiką, tačiau konkrečių detalių kol kas nepateikta – žinoma tik tai, kad skaitmeninių numerių naudojimas pareikalautų milžiniškų išlaidų šios technologijos diegimui, taip pat ir iš gamintojų pusės (kai skaitmeniniai valstybiniai numeriai maitinami laidu, o ne akumuliatoriumi).

Tam reikalingi teisės aktų pakeitimai ir sprendimo patvirtinimas Europos Sąjungos lygmeniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(12)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()