Pusiau povandeninis laivas „Ego Compact“ (Video)  (6)

Povandeninio pasaulio mėgėjai tikriausiai nudžiugs, sužinoję apie naują jūrų pasaulio tyrinėjimo priemonę –, Pietų Korėjos įmonės „Raonhaje“ sukurtą nedidelį pusiau povandeninį laivą „Ego Compact“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai toli gražu nėra įprastas povandeninis laivas – jis neskirtas visiškai panerti į vandenį. Nedidukė naujoji vandens transporto priemonė labiau panaši į pontoną su povandenine kabina, iš kurios keleiviai gali grožėtis povandeniniu pasauliu. Nors giliai nunerti ir nepavyks, tačiau būnant „Ego Compact“, bus galima pamatyti gerokai daugiau, nei nedideliame gylyje nardant akvalangu. Maža to, nereikės vargti spraudžiantis į naro kostiumą, naudotis kvėpavimo balionais ir apskritai šlapti. Ne mažiau svarbus privalumas – saugumas: tokio laivo keleiviai galės ramiai apžiūrinėti netoliese plaukiojančius net ir pavojingiausių rūšių ryklius. Galiausiai, laivas nėra brangus, nes povandeninei kabinai didelių vandens slėgių atlaikyti neteks.

Laivelis bus varomas elektra, tad triukšmo nekels ir bus ekologiškas. Nors maksimalus vandens transporto priemonės greitis sieks tik 5 mazgus (9,25 km/h), jo gamintojai tvirtina, jog kreiseriniu greičiu laivas be akumuliatorių pakrovimo gali plaukti nuo šešių iki dešimties valandų, o maksimaliu greičiu – keturias valandas.

„Raonhaje“ teigia, kad daugiausia užsakymų tikisi iš tropinėse šalyse esančių viešbučių, nardymo klubų, taip pat ir individualių užsakovų.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)