„Tai pragaištinga žinia. Vairuotojai masiškai grįžta prie dyzelino ir benzino.“ Kas nutiko  ()

Kas trečias Vokietijos elektromobilio savininkas grįžta prie automobilo su vidaus degimo varikliu.



© RudolfSimon, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:First_EV_Charging_Station_in_Barcelona.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dienraščio „Welt“ rašo apie vokiečių nusivylimą elektromibliais, remdamasi didžiausios Vokietijos draudimo bendrovės duomenimis. Tai nėra gera žinia automobilių pramonei.

Didžiausios Vokietijos draudėjos „HUK Coburg“ duomenys rodo, kad per pirmuosius 10 šių metų mėnesių net 34 % elektromobilių savininkai Vokietijoje nusprendė įsigyti automobilį su vidaus degimo varikliu (VDV).

Palyginimui, 2021 metais buvo mažiau nei 14,2 %, 2022 metais kiek daugiau nei 17,5 %, o 2023 metais - 28 %.

Taigi atrodo, kad elektromobiliai iš pradžių daugiausia domino naujomis technologijomis susižavėjusius žmones – labai motyvuotus jais naudotis. Plečiantis elektra varomų automobilių pasiūlai situacija keičiasi – nepaisant to, kad jų charakteristikos kasmet gerėja – jiems darosi vis sunkiau konkuruoti su klasikiniais automobiliais. 

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
7370 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

HUK duomenys taip pat rodo, kad mažėja vairuotojų, atsisakiusių VDV automobilius ir besirenkančių elektromobilį. Šiais metais HUK apdraustų vairuotojų, perėjusių nuo VDV automobilio į elektromobilį, procentas siekė tik 3,6 %. Palyginimui, paskutinį praėjusių metų ketvirtį ši vertė siekė 40 % didesnė. 

Įdomūs ir HUK užsakymu atliktos apklausos, tiriančios vartotojų nuotaikas tarp Vokietijos vairuotojų, rezultatai. Net 29 % apklaustųjų teigė, kad rinktųsi tik elektromobilį, jei „įstatymai leistų registruoti tik elektromobilius“. Tik 18 % svarstytų tik elektromobilius perkant naują automobilį.

 

Tai pragaištinga žinia automobilių pramonei, kuri jau keletą metų daugiausia dėmesio skiria elektromobiliams. Tai reiškia, kad net trečdalis naujų automobilių pirkėjų didžiausioje Europos automobilių rinkoje yra pasirengę svarstyti galimybę įsigyti elektromobilį tik priverstinai.

Elektromobiliai  šiandien sudaro tik 2,9 % iš viso visų Vokietijoje registruotų automobilių. Namų savininkų procentas yra žymiai didesnis (4,1 %), nes jie gali investuoti į savo transporto priemonės sieninį įkroviklį. Palyginimui, butose gyvenančių žmonių, t. y. vairuotojų, priverstų naudotis viešųjų įkroviklių tinklu, atveju elektromobilių savininkų procentas siekia 1,3 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()