„Intel“ naujienos „CeBIT 2011“: nuo automatinio vartininko iki „Formulė 1“ simuliatoriaus (Video)  (3)

Praėjusią savaitę vykusioje tarptautinėje IT parodoje „BIT 2011“ kompanija „Intel“ savo paviljone įrengė tikrą žaidimų mėgėjų „rojų“ - norintys jėgas galėjo išmėginti mesdami iššūkį automatiniam futbolo vartininkui, o skaitmeninių pramogų fanai galėjo palenktyniauti susėdę į „Formulė 1“ simuliatorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be abejo, visa pramogų įvairovė tuo nesibaigė - iš viso “Intel” kartu su aparatinės įrangos ir kompiuterių gamintojais “Alternate/Wave”, MEDION, MSI ir “MYSN Shenker Notebooks” šiam žaidimų “pasauliui” įrengti “CeBIT” patalpose skyrė net 10000 kvadratinių metrų plotą - tai yra daugiau nei pilno dydžio futbolo aikštelė. Parodos metu vien tik šiame plote veikė apie 200 aukščiausios klasės kompiuteriniams žaidimams pritaikytų kompiuterių.

Apie šias “Intel” iniciatyvas žiūrėkite tolesniame reportaže.

Įdomu tai, kad parodos metu taip pat buvo surengtas vadinamojo “elektroninio sporto” (angl. eSports) čempionato “Intel Extreme Masters” finalo pirmasis etapas. Čia kompiuterinių žaidimų čempionai iš Europos, Azijos ir Amerikos rungėsi tokiose “kategorijose” kaip “Counter-Strike”, “StarCraft 2” ir “Quake Live”. Šio čempionato bendras prizinis fondas sudarė 400000 JAV dolerių. Jau penktąjį kartą organizuojama lyga vertinama kaip vienas patraukliausių viso pasaulio profesionaliems žaidėjams skirtų renginių.

Čia taip pat įvyko “Intel GP Series” kompiuterinių lenktynių žaidimų finalas, kuriame susirungė 10 geriausių virtualių bolidų lenktynininkų iš Europos, Šiaurės Amerikos, Azijos ir Australijos. Prizinis šio elektroninių lenktynių finalo fondas sudarė 23000 JAV dolerių.

Renginį taip pat pagyvino neįprastas atrakcionas – robotizuotas vartininkas “RoboKeeper”. Bet kuris parodos dalyvis galėjo pabandyti įmušti įvartį į šio įrenginio saugomus vartus. Tačiau tą padaryti nebuvo taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Įrenginiui valdyti panaudotas kompanijos “Kontron” sukurtas įterptinis kompiuteris su integruotu “Intel” procesoriumi.

Automatinio vartininko valdymo algoritmas sukurtas Fraunhofer instituto “Material Flow and Logistics” padalinyje. Roboto akis atstoja dvi vaizdo kameros, galinčios fiksuoti iki 50 kadrų per sekundę. Iš pradžių kameras valdanti programa nustato kamuolio buvimo vietą ir tada seka jo skrydžio trajektoriją. Remiantis surinkta vaizdo medžiaga, programa apskaičiuoja tikėtiną kamuolio pataikymo vartų plote tašką, o priėmus sprendimą vartininkui-robotui sureaguoti prireikia vos 0,3 sekundės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: