Pirmasis „Nokia Windows Phone 7“ telefonas bus išleistas 2012 m.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ultimadness 2011-03-17 16:26
Pasakykit kas nors kaina tukstancio tikslumu
Alyvuoge 2011-03-17 16:39
Tai kad čia kalbama apie kažkokius koncepcinius modelius, tai kas gali kainą žinot. Kažin, ar tie telefonai išvys dienos šviesą, nes kaip diena, taip vis kita naujiena ir kiti Nokia planai.
BadAss 2011-03-17 16:53
Faktas tas, kad Nokia jau nebebus tokia kokia budavo anksciau... Kai symbian'as buvo ant bangos tai Nokia buvo super, o dabar eilinis WP7 su Nokia pavadinimu.
ozerux 2011-03-17 17:11
Turiu HTC WT7 parvezta is USA. Ka galiu pasakyti nuostabi operacne, siadevras, yra keliatas nepatogumu, bet prie ju greitai pripratau, o plius girdejau gandus kad juos istaisys. O dar geriau zinant NOKIA kokybe ir ir nuostabia OS bus puikus daikciukas. Laukiu nesulaukiu
infoguru 2011-03-17 17:51
Kuom nuostabi jei ne paslaptis ? Ir konkrečios detalės būtų daug įdomiau negu abstraktūs pasvaičiojimai.
Porteris 2011-03-17 18:52
Nepyk, bet kiek klasių esi baigęs? Jei negerbi savęs, tai bent jau gerbk kitus - tiek gramatinių klaidų dar gerai reiktų paieškoti. Apie tą „stebuklingą“ OS.. Ten nėra jokių nepatogumų, nes nėra daugybės funkcijų, kurias turi turėt šiuolaikinis „smartas“, tad jų nebuvimas negali sukelt nepatogumų. Aišku, perėjus nuo 3310, tada tikrai „stebuklas“. Blouetooth negali siųsti failų, flash naršyklė nepalaiko, negali net savo mėgiamos dainos nustatyt kaip skambučio melodijos, Marketplace Lietuvoj neveikia, ryšys su kompiuteriu tik per Zune, navigacija mokama. Apie copy/paste jau girdėjom Be to, WP7 kaip ir „Windows“ kainuoja, o už tai turės sumokėti pirkėjas (skirtingai nuo Symbian). Vienintelis kas patiko - UI. Gražesnės ir patogesnės neteko bandyt. Kai pataisys visus trūkumus, gal ir bus verta pirkt. Tik kitos OS irgi vietoj nestovės.
MiSiPe 2011-03-17 21:12
Na žada atnaujint OS tada ir dės į Nokia. Šiaip paprastam vartotojui tai tikrai super OS, žinoma dėl UI. Tikrai patogesnio ir gražesnio nežinau (skonio reikalas, žinoma)... Apsipratimui reikia 10min, o daugiau viskas labai intuityvu. Prie wp7 ios'as kažkoks archaiškai atrodo. Laukiam nesulaukiam naujų modelių. kam nepatinka funkcijų trūkumas (laikinas), tai pirkit su Android, galėsit ką norit daryti, bet daugumai vartotojų tai šis variantas turėtų būti patrauklesnis.
andriulis 2011-03-17 21:33
Nokia yra nokia ir as dziaugiuosi uz ju konservatyvuma. Solidus telefonai, pabreziu TELEFONAI! Dabar cia uzejo banga pas ka daugiau appsu bus prikurta, kad vaikigaliai pazaisti galetu, tas bus populiaresnis.
Impintinas 2011-03-17 22:05
Berods pati Nokia buvo atlikus tam tikrus tyrimus, po kurių savo strategiją pakeitė. Paaiškėjo, jog vystant telefonus vyresnių žmonių pageidavimu, praktiškai buvo sustota vietoje. Teko viską pergalvoti, po ko pradėjo remtis 15+ metų kartos poreikiais. Bergždžias reikalas priešintis pažangai
BadAss 2011-03-17 22:27
Buvo sustota vietoje, nes tie vyresni zmones nieko nenori apart skambinimo ,sms ir dar gero akumo darbo laiko. Tai kaip nesustos...
infoguru 2011-03-17 23:09
Grožis aišku skonio reikalas. Man asmeniškai šis jų sprendimas per daug asketiškas. Ta žydra ir plius 3 papildomos pagrindinio UI spalvos tai čia visas unikalumas ? Kas dėl valdymo tai naujienų jokių. Visa tai jau seniausiai yra. Mano žmonos kelių metų senumo LG vos ne analogišką valdymą turi... tik tiek kad jautrumas touch-screeno LG prastesnis. Senukas jau visgi. Aną savaitę buvau WP7 prezentacijoje, o šį savaitgalį teko čiupinėti Androidinį telefą (2.3 versija berods) Tai palyginus su Android WP7 stebuklu tikrai net nevepia, o apribojimų joje tonos - tiek dizaino, tiek programavimo, tiek galimybių prasme. Ir jei apsipratimui jaunam, su IT susijusiam žmogui reikia 10 min.. tai daugokai sakyčiau . Bet šiaip manau ten tikrai tiek nereikia. Nes valdymas analogiškas kaip ir kitų touch-screeninių telefonų, nes gestai standartiniai. Nelabai ką ten naujo sugalvosi. Beje, toje prezentacijoje buvo keli verslininkai atėję pasižiurėti tai klausė kaip ten su seno softo palaikymu, koks pritaikymas verslui. Tai pranešėjas tik mikt, mikt... nu mes, sako verslui šiuo metu nieko negalime pasiūlyti...
Evaldas 2011-03-17 23:14
Man pačiam nepavyko nueit į tą prezentaciją, bet iš grupiokų girdėjau, kad bus toks dalykas kaip Marketplace, programas galės kur devai tik iš kelių šalių(ir uploadint). Kaip supratau apps kūrimas bus paremtas silverlight. Na mano manymu Androidui dar neprilygs greitu metu, nes jis tikrai nestovi vietoj.
vyckas 2011-03-17 23:32
Vienas WP7 ir iOS pliusas prieš Android tai UI renderinimas naudojant GPU, kai androidas viską iškyrus 3D programas paišo su CPU, dėl ko kenčia ir baterija ir kaikurie vartotojai, ypač naudoję iOS pastebėję trūkčiojančią naršyklę ar truputį pakibusį meniu iškart atsisako androido ir ima seną gerą iphoną arba dabar ir WP7. Nors 3.0 tabletuose tai jau turi ir nuo 2.4 turėtų pasirodyt telefonuose, bet teko girdėt, kad sitoj vietoj Googlui dar teks padirbėt, nors Androido minusų lieka vis mažiau.
infoguru 2011-03-18 23:10
Su iOS viskas aišku. Ten hardware ir software kontroliuoja Apple, todėl jiems paprasčiau. WP7 reikalauja gana solidžių hardwaro specifikacijų, todėl natūralu kad sukasi. Šiaip reikia pažymėti kad GPU akseleracija nemažai priklauso nuo pačio telefono modelio. Vieni gamintojai daugiau pasistengia, kiti mažiau. Todėl apie įvairius įrenginius įvairūs atsiliepimai. Todėl turbūt čia ne tik Android, bet ir gamintojų problema. Nors kaip minėjai, panašu, kad imant 3.0 ir 2.4 versijas šios problemos sprendžiasi.