3D vaizdo 360 laipsnių monitoriuje technologija tampa realybe (Video)  (4)

Kino filmo ar serialo „Star Trek“ gerbėjai, be abejo, pamena, koks įspūdingas dalykėlis gali būti holografinis erdvėlaivio tiltelis. Panašu, kad viliojanti 3D skaitmeninio vaizdo 360 laipsnių monitoriuje idėja netolimoje ateityje gali tapti realybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Osakos universiteto (Japonija) mokslininkai sukūrė trimačio vaizdo 360 laipsnių monitorių, kur holografiniai vaizdai įvairiausiais kampais projektuojami cilindriniame ūkanų ekrane. Poliperspektyvinis (kelių perspektyvos taškų) projektorių derinys ir ūkanų cilindras sudaro sąlygas atvaizduoti trimatį (3D) vaizdą – nesvarbu, iš kokio taško į jį žiūrima.

Tiesa, norint sukurti holografinio tiltelio stiliaus ir sudėtingumo projekcijų, reikėtų kur kas daugiau projektorių ir ūkanų. Tam, kad holograma būtų projektuojama viename ūkanų cilindre, reikėjo trijų projektorių.

Žinoma, tikėtis tokį žaisliuką turėti namuose jau dabar, būtų naivu. Geriausiu atveju – po keleto metų. Su sąlyga, kad toks virtualaus vaizdo komplektas kainuos pasakiškus pinigus – ne tik įsigyti, bet ir prižiūrėti.

Tyrėjai tikisi, kad kažkada ateityje ši technologija bus laisvai prieinama tiek pramogų, tiek sveikatos apsaugos sferoje. Kada turėtų pasirodyti bandomieji šios sistemos prototipai, taipogi neskelbiama. Tačiau kaip visa tai atrodo, pasižiūrėti galima jau dabar.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)