Mokslininkai kuria kibernetinius apkabinimus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hostgator 2011-04-02 13:11
Pasenusios naujienos iš balandžio 1 departamento?
Anonymous 2011-04-02 14:02
@hostgator, Norėtum Virtualūs apkabinimai? I mean., c'mon., really? Pradedu tikėti, kad Majai buvo teisūs., Pasaulio pabaiga Mintim valdomi kompiuteriai, Norėjau sakyti "what's next?" Bet, kaip supratau, tai - sėdim su vibruojančiais megztiniais ir nevažiuojam pas tą žmogų kurį norim apkabinti? Neuspraskit netaip, aš tikrai ne pesimistas, bet mane traumuoja dabartinės įdėjos. TIkiuosi jie neparduos nei vieno vieneto
Justas116 2011-04-02 14:39
man irgi biski apsurdiskai atrodo tokia ideja (idomi, bet apsurdiska). Mes juk zmones, suprantam, kad jokia musu lig siolei sukurta technologija nepakeis zmogaus. Virtualioje aplinkoje pilnai uztenka zodziu isreiksti savo emocijas, fizines emociju israiskos paieska tokioje erdveje visiskai nebutina. Ka as turiu omeny, tai kad tokie dalykai santykiu nekeicia. Mane pavyzdziui erzintu faktas, kad lieciu ne mylima zmogu, o kazka dirbtino. Atstumas tarp dvieju mylinciu zmoniu, kartais buna i gera (labiau issiilgsti zmogaus, labiau vertini su juo praleidziama laika)
Strong_Bad 2011-04-02 14:54
Pilnai pritariu. Ideja gal ir graziais ketinimais apvyniota, bet... Ne i gera tokie "isradimai". Tokie "grazuus ir nekalti" seimos apkabinimai sudarys labai maza dali vartotoju. Susvetimesim dar labiau. Degraduojam, tolstam vieni nuo kitu, depresuojam, galiausiai kartais net ryztames "nugalabyt" save. Malonuma gal ir pajusime, bet tikro apkabinimo tai niekad nepakeis, nes apkabinimas tai ne vien fizinis kontaktas, kad tai butu taip parasta. Asmeniskai tokie virtualus apkabinimai greiciuasi varytu depresija pagalvojus "ar as tik tiek vertas? virtualaus apkabinimo" ir panasiai. Ziauru.
Wolfy 2011-04-02 20:00
Ziaurus isradimas ir kam gali patikti toks apkabinimas,na nebent facebook prisiekusiems vartotojams.
MindaugasV85 2011-04-02 20:15
Na panašiai aš mamai kažkada sakiau apie kompiuterį: mokslams mokslams... Nors tiems mokslams jis buvo panaudotas labai mažai - pagrinde žaidimams, chat'ams ir kitam virtualiam šlamštui. Taip ir šis išradimas ne suartins žmones, o dar labiau sumažins realių suartėjimų skaičių. O kas blogiausia, tai manau šis "megztinis" susilauks didelio populiarumo. Viso šito degraduojančio pasaulio pradininku laikau televizorių. Ta dėžė "privertė" mus daugiau laiko praleisti namie ant sofos ir išgyventi svetimus "jausmus" (dažniausiai suvaidintus aktorių). Vėliau atsirado kompiuteris (ir internetas), kurio pagalba informaciją galime ne tik priimti, bet ir išsiųsti - bendrauti. Tad socialinis gyvenimas persikėlė į internetinę erdvę. Dabar beliko į virtualią erdvę perkelti jausmus (tiksliau seksą) ir mums praktiškai nereiks žengti nė žingsnio iš namų (neskaitant darbo, bet manau robotai anksčiau ar vėliau ir jį pilnai atliks už mus). Ar nereikėtų pradėti kurti viešos ar slaptos organizacijos, kuri ruoštųsi žmonijos išvadavimui iš šių pančių? O šiandien tik dar kartą prisiminiau Butaną (valstybę), kurios valdžia saugo savo piliečius nuo tokių pančių (aišku atsižvelgdama į piliečių poreikius). Nors nelabai gaudausi politikoje, geografijoje, istorijoje, bet manau ateityje šios valstybės vertybės tik ryškės prieš visą pasaulį.
Monteiro 2011-04-03 11:39
Ir kaip galima tokius žmones mokslininkais vadint?
sabotan 2011-04-03 12:52
gal dar kibernetini seksa isras . To reikia tik no liferiams. Iseik i lauka ir bendrauk su tikrais zmonemis pasjusi daug daugiau nei per pc zaizdamas second life
Architektas 2011-04-03 13:53
Visiškai pritariu, bet tikriausiai tai tik dar vienas žmogaus vystymosi periodas, kurį "reikia išgyventi". Kompiuterija niekur nedings, tad teks su tuo kažkaip "dorotis". Tik laiko klausimas, kada kompiuterija pasieks pažangesnes sąsajas su žmogumi, ir tarkim, kompiuteriniai žaidimai bus kažkas panašaus kaip "Matrica" (tai neblogai vaizduoja šis Sony video http://www.youtube.com/watch?v=_rSchSyY ... re=related ). Šis "virtualėjimo" reiškinys tik stiprės, ir apskritai neaišku, kokias pasekmes sugeneruos, nes "vertybės" ir "normos" yra reliatyvios ir besikeičiančios, galbūt, kažkada dabar vadinamas "no-lifer" gyvenimo būdas bus "norma" ir pan.
MindaugasV85 2011-04-03 22:40
Na mane gąsdina tai, kad išėjęs į lauką galiu neberasti su kuo bendrauti Jau dabar didžioji dalis draugų išsilaksčiusi po ES šalis, o nuo likusiųjų kasdien vis daugiau atitolstu, nes nesinaudoju FB.
rokazaz 2011-04-04 06:17
Cia auksciausio lygio degradavimas Nebent, iranga skirti tokiems zmonems, kurie ir pavaizduoti tam video