„YouTube“ pakeitė vaizdo klipų formatą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

werafonas 2011-04-21 14:21
O be HTML5 daugiau jokios naudos? Kaip kad mažesnis bitrate ~ ta pati kokybė?
stiklas 2011-04-21 14:44
Pagaliau, jau seniai laikas keisti ta nevykusi flash
Smėlis 2011-04-21 14:53
bla bla bla o kad tas HTML 5 neveikia normaliai, tai visiems pofik. su flash bent buvo galima paspausti pause ir tada luktelti kol video bent kažkiek užsikraus ir gros be nutrūkimų. su html5 neveikia. jei netyčia internetas kiek lėtesnis, tai prasideda visokie įkyrūs trūkčiojimai ir kitos nesąmonės.
algiuz 2011-04-21 15:43
Nežinau, pas mane pause veikia, galima palaukt, kol užsikraus, nors man to ir nereikia. Kas tik truputi nervuoja, kad fullscreenas ne per visą ekraną, o palieka naršyklės kraštus ir windowsu taskbarą. Jei jau jungiu fullscreen, tai tikrai nenorėsiu vaikščioti po kitus puslapius...
KeeperMustDie 2011-04-21 17:10
Ne taip veikia. Is pradziu reikia padaryti, kad feature'sas butu naudojamas, o tada jau jis tobulinti, o ne atvirksciai. Manau butent del sio pasikeitimo WebM palaikymas sparciai geres.
edgarasl 2011-04-21 18:19
Labai gerai. Laukiau sito Tik dar kiek zinau google nesugalvojo kaip reklama t alpint i html5 video (patys rase kazkur). Siaip man html5 zymiai labiau patinka, nes flash yra letas ir stabdo. Dazniausiai narsyklese buna ant F11 pakabinta funkcija "Full Screen", tai is pradziu galima narsykles full screen padaryt, o po to ir video. Nepatogu aisku, bet...
Indigo89 2011-04-21 19:11
Flash, deja, yra netgi labai vykes. Ir dabar, atsiradus html5 standartui, flash gali netgi dar labiau ispopuliareti, nes gali buti kad nebeliks performanco problemos su kuria jis labiausiai susidurdavo. Flash bus developeriu aplinka ir jie savo baigtus drbus konvertuos i html5 koda. Developinimo greiti su flashu vargu ar kas artimiausiu metu aplenks.
unytas 2011-04-21 19:13
vien del to padare kad mircosoft padave google i teisma. todel IE reikes pluginu ir dar labjau lagins
M.Mantas 2011-04-21 21:24
. Gal patiks. -------- Aš ir labai džiaugiuosi, kad su turiniu galės tvarkytis pati naršyklė, o ne kažkoks "3rd party" softas su erzinančiais atnaujinimais (neįdiegsi neišjungęs naršyklės) ir aktyvavimu prieš pradedant naudot įrankį.
kestutisz 2011-04-22 08:34
Palaikau nuomonę, kad flash'as po truputį mirs - useriams dažniausiai visai nereikia tų kvailų flashinių mygtukų, efektų ir pan. "rich internet applications", flash playerį dedasi tik dėl video ir kažkiek žaidimų. Panašiai kaip dabar susidėjęs flashblock tikrai nepasigendi jokių ten interaktyvių reklamų ar kažkokio ypatingo mirgančio turinio. Tiesiog stos į eilę su silverlight, kurio dažniausiai nėra ir nereikia.
xxcc 2011-04-22 11:09
Ponas Kęstuti, darote keletą klaidų. Visų pirma, nei tamsta, nei aš, nei dar kas nors iš čia gali nuspręsti, ko reikia ir ko nereikia vartotojams. Tai diktuoja rinka pagal vartotojų poreikius ir kūrėjų galimybes. Kitas dalykas, nederėtų suplakti kvailų mygtukų, efektų ir "rich internet applications" į vieną, nes tai absoliučiai skirtingi dalykai. Trečia, flash'as naudojamas kur kas plačiau ir turi kur kas daugiau galimybių, negu paprastas vartotojas sugeba suprasti. Tai galbūt iš dalies pateisina tamstos tokią poziciją. Vis dėlto, eilinis GMail'o vartotojas naudoja flash'o elementus pats to nepastebėdamas. Ketvirta, naršyklinių žaidimų žaidėjų skaičius yra du kartus didesnis, negu visų konsolių žaidėjų skaičius. Jokia kita platforma iš tolo neprilysta Flash paplitimui ir kūrėjų bendruomenės dydžiui, todėl nereikėtų nuvertinti ir šio aspekto. Penkta, Flash tėra priemonė pasiekti tam tikrus tikslus, orientuotus į tam tikrą auditoriją. Kai (jei) Flash numirs, ar tada kaltinsite HTML5 dėl mirgančio turinio?
sigun 2011-04-22 13:40
>>xxcc Pamirškit tas "aksiomas" išgirstas per ekonomikos paskaitas. Visai nebūtinai rinka diktuoja sąlygas. Pažiūkit į eeepc(dabar jau laikoma netgi savo atskira klase), iphone. Kol jų nebuvo niekam jų ir nereikėjo. Ir netgi technologijų apžvalgininkai gan santūriai juos vertino. Buvęs ekonomikos dėstytojas po tolesnių žodžių pradėtų sienomis laipioti, bet minėtais atvejais pasiūla sukūrė paklausą. Šis atvejis vėlgi kaip tik iš tų - kokia dar rinka? Google nusprendė - nafik flash, einam prie html5. Ir vartotojai eis. O adminai džiaugsis. Tiesą sakant skyriui iškelsiu balių tą dieną, kai užteks pasakyti - ai čia kažkokie atsilikėliai kažkokią seneną naudoja, o ir darbui nebūtina, reiškia apseisit be flash.
geduxk 2011-04-23 12:44
disablinau flasha pas mane ff4 ir nk sako isdieg flesa kad matitum video
KeeperMustDie 2011-04-23 12:54
Nes tau reikia pasizymeti cia: http://www.youtube.com/html5 Ir flash'o disablinti nereikia, automatiskai gros WebM jei jis bus pasiekiamas
FAIL 2011-04-26 22:57
Iš karto galiu pastebėti, kad veikia geriau! Nes paskutiniu metu būdavo, kad lagina tas flash, ne visada krauna pakankamu greičiu, įjungus fullscreen 2 sekundes rodo juodą ekraną ir panašiai. BE GALO DŽIAUGIUOSI : )
Giedrius- 2011-04-26 23:44
Visa html grėsmė flashui vien video ir baneriai, bei grafikos efektai, į žaidimus vargu ar html'as įkabins, ir čia flash pabaiga? Siūlau pasidomėt Adobe Flex ir ActionScript'u, šitie yra OpenSource. Programas gali kurt tiek dektop'ui tiek web'ui, taip pat smartfonams, tabletams ir smart TV. Kadangi flashas turi išdirbęs vektorinę grafiką, programos veikia full screen ant betkokios rezoliucijos displėjaus, dėl flash player ir AIR plugin'u taip pat ir ant bet kokios platformos. Yra visas prieinamumas prie piretaisų hardware t.y. GPS, kameros, pagreičio jutiklio ir t.t. Šitoj nišoj jie neturi rimtų konnkurentų siūlančių alternatyvas, Adobe jau senai planavo pereit prie mobilkių, ruošės perrašinėt flex bibliotekas, kad taupyt įrenginio resursus, bet kai išėjo planšetės su savo greičiais atsivėre nesveikos galimybės. Jog flashas tik animacijai čia tik prilipęs mitas iš tų laikų, kai jam pasirodžius tokia buvo jo pagrindinė naudojama funkcija, praėjo daug laiko, atsirado ActionScriptas, puikiai išdirbta OOP kalba, neperseniausiai PlayBook kaip savo SDK kalbą pasirinko ActionScript 3.0. Vienoj statistikoj mačiau jog bene daugiausiai flash programuoja žmonės atėję iš javos aplinkos pagrindinai dėl softo kūrimo našumo ir galimybės kurt bilekokiom platformom. Man laidotuvėm dar nešviečia.