Privatumo skandalas: „iPhone“ seka ir išsaugo vartotojų buvimo vietą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

marcaz 2011-04-21 13:09
Idomu koki metoda naudoja, jei GPS, tai tikrai tikslia vieta galima nustatyti, jei GSM modema, tai paklaida ~300 metru..
Fostil 2011-04-21 13:43
Nuosirdziai tikiuosi jog Apple uz tai susilauks dideles pinigines bausmes ir nustos pardavinet iOS prietaisus. Vienas dalykas, kai prie tokiu duomenu prieit gali tik policija, bet kai bet kas gali, tai siurkstus nusikaltimas.
Zergas 2011-04-21 14:05
tai netik teisesaugai,dar ir reklamos kompanijoms tokia info pardavines.apie vagis ir plesikus net nekalbu,tie tikrai pasinaudos sia info.norejo kaip geriau,o gavosi kaip visada
bullka 2011-04-21 14:15
Paaiškinkite man bukam, kaip kas nors ta info gali pasinaudoti? Įdiegtų virusą, kuris plistų tarp iphonų ir surinkinėtų tokia info? T.y. reikia paimti žmogaus telefoną ir tada iš jo tik gali tą logą iškrapštyti (arba apple tai gal gali nuotoliniu būdu padaryti).
werafonas 2011-04-21 14:36
Arba gali įsilaužti į namų tinklą ir laukti telefono sinchronizacijos su Apple. Čia daug variantų galima prigalvoti. Faktas, kad renka - va kame esmė.
Fostil 2011-04-21 14:53
Ir faktas, kad tai NETURI buti telefone. Cia yra konfidenciali informacija, kuri apple slapta renka ir kaupia savuose serveriuose.
faktas 2011-04-21 15:43
Gaus kokį 1000 dol. baudos. (-:
MindaugasV85 2011-04-21 15:52
Bet jeigu kokia maža kompanija pradėtų tai daryti "garsiai" ir nebūtų galimybės tos funkcijos išjungti, tai visiems į tai būtų nusispjauti. O kai (jei) ta maža kompanija vieną dieną virstu pasauliniu gigantu, tai tą sekimą visi priimtų kaip šios kompanijos standartą ir visiems būtų į tai nusispjaut (na bent jau kurį laiką). O kadangi čia apple (jau didelė kompanija) tai daro, tai atsiranda "rimta grėsmė". Senovėje žmones nuo "piktavališkų veiksmų" kažkiek sulaikydavo religija, na dabar nuo to gal sulaikys kompanijos Jeigu žmogus turi ką slėpti, tai reiškiasi jo sąžinė nėra labai švari - tokie asmenys nusipelno bausmės.
arvis911 2011-04-21 16:12
Nieko panašaus nebus. Apple tikrai nenutrauks iOS plėtros, kad ir kaip tu to norėtum. Greičiausiai bus taip kaip Faktas rašė jog gaus 1000 dolerių bauda ir toliau seks savo vartotojus.
Arwis 2011-04-21 16:27
Pirmiausia nustokit buti paranojikais. Jai esat papras vidutinis Jonas, tai pirmiausia tokie duomenys kur jus esate, ka veikiata, kada sikate ir t.t. yra niekam neidomus. Na nebent jusu zmona jus itaria neistikimybe ir nori pazeti kur ir kada lankotes. Taciau dazniausiai tokie itarimai is niekur neatsiranda. Anw. Bendru atveju nuo tuo jums neturetu buti nei silta nei salta nebent esate paranojikas. Jai esate koks ipatingas asmuo(kuriu cia turbut nelabai yra yra) tada jus turesit ir ypatinga telefona, costum software, ne paprasta. Todel again, nuo to jums nei silta nei salta.
Zergas 2011-04-21 16:56
o kas uzdraus tokia informacija pasinaudoti nusikalteliams?kodel aplamai tokia informacija yra renkama apie zmones?kur dingo asmens teise i privatuma?
vyckas 2011-04-21 16:59
Tai koks tikslas Apple vargt, jei paprasti mirtingieji nedomina, o VIP'ai naudoja kokį Blackberry?
Arwis 2011-04-21 17:09
Tikslas labai paprastas, greiciausiai apple planuose yra tam tikru ideju papildomiems servisams kurie automatiskai atrinks tai ko vartotojas labiausiai nori ar kuom domisi ir jam pasiulys. O dabar pagalvok kokie budai yra panaudoti tuos duomenis nusikalstamumui? Tau atrodo kad mieste 5 zmones su iPhone vaiksto? Net jai ir noretum ka nors pakisti, rasti tinkama kandidata butu labai sunku. O jai jau nusikalteliai dirba tokiame lygyje kad gali sau leisti sudetingus scriptus, masines duomenu bazes ir atranka tai jau jiems tikrai nereikia tokiu nesamoniu. Kitaip tariant siulau maziau holywudo ziureti daugiau grysti prie realybes.
Fostil 2011-04-21 17:17
Nu net nezinau kaip bepavadinti tokius zmones kuriem tai yra normalus reiskinys. Kodel Nokia, Samsung, SE ir kt. stambieji gamintojai tokiu nesamoniu nedaro? Kuom apple isivaizduoja tokie esantys, jog turi teise sekti kiekviena zmogu ka jis daro? Jie ka rupinasi musu saugumu taip gal?
BeVardo 2011-04-21 17:50
Jeigu žurnalistai šiek tiek daugiau pasidomėtų, tai yra, perskaitytu Apple Galutinio vartotojo licenziją perkant Apple įrenginį, tai sužinotu - kad tenai yra skyrius apie įrenginio (ĮRENGINIO), o ne žmogaus kuris jį naudoją buvimo vietą. Taigi galite paduoti Apple į teismą, kad jie renką (kas neįrodyta, tie duomenys kaupiami pačiame įrengynje) jūsų įrenginio asmeninius duomenis. Kažkaip negirdėjau, kad kur nors įstatymas gintu Kompiuterio ar Telefono asmeninius duomenis, kaip po modelio pavadinimą, sąvybes ir buvimo vietą vienu ar kitu metu. Pirkdami Apple įrenginį Jūs sutinkate, kad duomenis apie jo (įrenginio) buvimo vietą Apple gali rinkti ir perduoti savo partneriams. Bet jie nesusiejami su asmenine informacija. T.y. Apple ir jos partneriai gali sužinoti, kad Lietuvoje ar kokiam Rokiškyje yra tiek ir tiek iPhone 3GS, bet kas jų savininkai (apart Apple ID, kurio informaciją jau saugo labai) niekam neperduoda. Todėl, jei sergate paranoja arba šiaip norite saugumo - įsijungite vienu pelės spustelėjimu iTunes Bacup encryption ir jokia iPhoneTracker jūsų telefono buvimo vietos nesužinos.
Valdas3 2011-04-21 17:58
Big brother apple... Esmė tame, kad ji neturi teisės to daryti be naudotojų sutikimo ir nesuprantu kokio velnio dar ginate tą korporaciją. Ir kaipgi netapsi paranokiku, kai visur mirga straipsniai apie didžiausių korporacijų, kurių įrankius naudojam kiekvieną dieną, neteisėta duomenų rinkimą. Na bet gerai, kad visados atsiranda žmonių, kurie visus apramina...
Arwis 2011-04-21 17:58
Tai nera nieko normalaus jaigu ziuri ne per paranojos akinius ar nesuindividualini viso sito. Tu supranti kad niekas nesaka kiekvieno zmogaus! Tu galvoji Apple rupi apie kazkoki Jona kazkur lietuvoje? Ne! NERUPI! Taciau kas rupi yra statistika. Kai yra kazkokia statistika apie zmogu ir jo iprocius galima ir tam tikras paslaugas kurti. Kam apple tai renka? Kai apple zino ko zmones nori, kuom domisi, jie tai pristato naujos kartos produktuose. Todel tai is dalies taupoma R&D deparmenta nes nereikia tiek daug focus group'iu ir kitu dalyku. Dabar sutikciau kad cia butu skandalas jog tam tikri asmenys butu sekami taciau dabar sekami visi, kas reiskia tai grynai tik statistiniai duomenys. Kaip kazkas yra pasakes 1 mires karys tai tragedija, taciau milijonas mirusiu tai statistika.
Arwis 2011-04-21 18:04
Kai zmones galvoja apie tokius dalykus jie SU INDIVIDUALINA visa tai, tarsi apple zinotu kas yra Jonas Jonaitis. Taciau taip nera, tiesa yra ta kad visa tai yra tiesiog vienas didelis statistikos puodas. Didziosios bendroves isleidzia milijardus doleriu R&D projektams ir tai kartais suklysta. Taciau kai turi toki dideli statistikos puoda, kuris praktiskai nieko nekainuoja surinkti, gali daug greiciau ir efektviau kurti produktus kuriu zmones nori. Tai yra is tikro labai efektyvu. Nes pirmiausia kompanija ne tik kad nesvaisto pinigu tokiems dalykams kuriu zmones nenori, taciau ir sutaupo daug resurcu. Kaip jau minejau didziule klaida yra visa sita SUINDIVIDUALINTI.
Arwis 2011-04-21 18:11
Del viso sito reikia kaltinti tik ziniasklaida kadangi jie yra tikroji priezastis klaidinanti mases. Jie yra atsakingi uz neobjektyviu faktu pateikima, ar faktu neapaiskinima kaip siuo atveju.
BeVardo 2011-04-21 20:19
Skandalas pišššš... http://www.macworld.com/article/159384/ ... cking.html Tik įdomu, ar tecnologijos.lt išvers...