„Inter RAO Lietuva“ perka Kretingos vėjo jėgainių parką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

E5AjGif 2011-04-22 15:20
pastatys, o elektra pabrangs ;D
Analog 2011-04-22 15:32
Dabar kas protingas pakomentuokit, čia gerai ar blogai?
kiesza 2011-04-22 15:43
viskas aisku cia.. gavo subsidijas is ES uz vejop jegainiu parko statyba ir pletra gal dar ir LT valdzia pareme o sie jo nepabaige pardave visa projekta pasidvigubindami pelna. zinoma viskas buvo sutvakyta popieriuose
delgados666 2011-04-22 15:47
Nuo Rusų nepabėgsim.
Kupse123 2011-04-22 17:21
man ir toks klausimas iskilo...
Atlast 2011-04-22 19:37
pakomentuociau, bet kazkodel lenda tokios keistos mintys apie energetine priklausomybe nuo didziosios kaimynes...
Wolfy 2011-04-22 19:37
As manau,kad blogai mums cia.Nes rusai nupirko,tai dabar ir pabrangti gali elektra ju gaminama,juk jie seimininkai bus.Isvis manau tokius dalykus pardavineti kitoms salims turetu uzdrausti,juk cia manau pirmo svarbumo dalykas yra tureti savo el. gamyba.
Zilve 2011-04-22 20:13
Na nezinau , bat mano nuomone tai suprantamas zingsnis is rusu puses . visu pirma jungties su svedija apie kuria kalbama jau 15 metu nera ir nebus .Uz tai reikia dekot valdziai . Antra jungciu su Lenkija taipogi nera , irgi senas uzstriges projektas , velgi aciu valdziai . Trecia rusai stato atomine , kam ji reikalinga aisku kad tik del Lietuvos pardavines mums elektra . O kad labai nesisakotumem ispirks vejo jegaines . Sekantis zingsnis turetu buti Kauno hidroelektrines akciju perpirkimas , ir kitu mazesniu jegainiu akciju isigijimas . Vat tau ir energetine nepriklausomybe . Kaip bebutu liudna bet politikai nupirkti , nera jokios politines valios . Ir nereikia buti labai protingu kad prieitum prie tokiu isvadu .
Nerkashis 2011-04-22 21:35
Lietuvos verslininkai dar kartą įrodė, kad geriausiai moka pirkti - parduoti. Ir strategija ar tolimesnis planavimas čia nereikalingas.
Julius 2011-04-22 21:46
Analog 2011-04-22 22:26
Nereikia net ir teritorijos okupacijos, užtenka turėt energetinius svertus
zamolskis 2011-04-22 22:38
na as manau, kad cia mums kaip elektros pirkejams nieko blogo. pagal mano galva, tai valdzios pareiga kontroliuot tik monopolines imones. monopoli yra butina dirbtinai kontroliuot, kad jis nekeltu dirbtinai kainu virs savikainos. o elektros gamyboje pas mus monopolis yra tik perdavimo ir paskirstymo tinklai. elektros gamybos monopolio nebera, ir tos kelios vejo jegaines nieko nesugebes sukelt mum kainu. kol buvo atomine - ji buvo ir elektros gamybos monopolis (smukde kitus el. gamintojus). kitas blogumas, kad valdzia kai kontroliuoja - per monopolius gali det visokius papildomus mokescius. (panasiai kaip pucia el kaina didindami el. paskirstymo ir transportavimo sanaudas). taigi nauja ae mum kaip vartotojams visiskai neapsimoka - nes jei bus labai galinga - vel taps monopoliu ir valdzia gales per ji mus papildomai plest. o jei ta nauja ae valdys verslas - naudosis monopoliu savo naudai - vel blogai. o mum is tos ae kas? absoliuciai nieko - tik kazkoks neaiskus pazadas, kad elektra pigs (duodu garantija kad nepigs, nes ta pigima pasiims valdzia), plus liks dar viena tersalu kruva ir dar iduosim i valdzios arba verslo rankas elektros gamybos monopoli. uz nauja ae lietuvoje pasisako tik visiski runkeliai o energetine nepriklausomybe irgi eilinei pliurpalai runkeliams. vienintelis dalykas kas rupi valdziai - tai neisleist monopolio kontroles is ranku! pvz japonijoje yra bent siokia tokia imituojamoji ae konkurencija o pas mus su kuo konkuruos? paziurekit kaip pratrydo valdzia, kai rusai pradejo kaliningrade statyt. paziurekit - kai silumos monopoli "isnuomavo" verslui - iskart 300 tukstanciu pajaute per saskaitas o cia dabar trydalioja, kad "rusai" nusigriebs parama. man idomu, o kodel nesidomi kiek ten sumokejo pinigu ir kam jie nuejo, nes kai nupirko tuos vejo malunus tai i ta kaina itariu iejo ir parama maziausiai 10 metu i prieki. jei pinigus gavo lietuviai, tai cia tik reikia dziaugtis - kad kvaili rusai pasitiki musu istatymais ir avansu sumokejo lietuviams pilna jegainiu kaina, plius pajamas is paramos (kuria uztikrins musu "stabili" valdzia)
Nerkashis 2011-04-22 22:58
Manau, kad čia reiktų verkti, o ne džiaugtis. Nes jei tamsta teisus, dėl paskutinio sakinio, tai lietuviai dar kartą įrodė, kad yra sukti niekšai.
zamolskis 2011-04-22 23:29
ir ka jei as teisus? tie rusai i minusa vistiek nenueis - tik atsipirkines verslas isgesni laika (vietoj 15- kokius 20) isvis ka tu zinai, kokiu tikslu jie perka. gal jie investavo is rusijos isplautas (nuknistas) babkes ir jiem atsiperkamumas ne taip svarbu. cia juk nieko tikro nezinom kas tam putinyne vyksta. tie kur pardave - tipo musiskiai- kazka juk vel darys su tom babkem. ir jei sekesi cia su jegainem - gal dar kazka geresnio sukurs. plius darbo vietos mums taigi lieka, o ne isvaziuoja. malunai taigi kolkas lieka cia. as manau mum kovot reikia ne su priesais kur nurodineja valdzia ar valdzios nupirkta spauda. kovot reikia pries tikruosius skriaudejus - monopolius. o cia pamanyk - rusai lietuvoje saziningai (susimokes mokescius ir visa kita) uzsidirbs keliasdesimt milijonu, kuriuose koks milijonas ar du bus ta dalis butent is paramos vejo malunams o kad su atomines aferom plauna milijardus - tai tylu ramu. juk tarifa pakele butent lesu rinkimui naujai atominei, kad sukaupt milijardinius fondus. 20 ar 30 milijardu ten reikia. tai kokia puse juk pasiruosus valdzia is musu paimt. tau tas aisku nerupi visikai?
Nerkashis 2011-04-22 23:41
Nesupratau kur tu manęs nesupratai Juk ir sakau, kad yra nesąžiningų lietuvių. Ir kad išdūrė ES su parama malūnams, perparduodami rusams, nereiktų tuo didžiuotis, o jei dar ir už purvinus rusiškus pinigus....
zamolskis 2011-04-22 23:52
as taves nesuprantu morales pasirinkimo vietoje. tau didesnis blogis yra geriau uz mazesni, arba kitaip pasakius tavo kreivi morales prioritetai (bet cia tik mano supratimu )
Analog 2011-04-22 23:56
Apie moralę prabilo tas, kuriam kitų išdūrinėjimas (šiuo atveju ES) yra šaunus dalykas
zamolskis 2011-04-23 00:14
dar vienas. jum kazkokia svetimu pinigu skaiciavimo pavydo manija, ar kas? sita parama yra pereinamas etapas, kad isitvirtintu rinkos ekonomika elektros gamyboje tarps skirtingu tipu gamintoju ir butent lietuvoje. musu valdzia tiek prisivadovavo su tais monopoliais, kad tuoj isbegiosim is lietuvos. tai kad rusu kapitalo imone gaus ta parama - sitoje vietoje ES niekaip neisduriama. remiama juk pletra lietuvoje. va jei jegaines isardys ir issives i rusija - va tada butu es apgauta. kiek sansu kad taip ivyks? apgavyste tegali but tik tame, jei musu valdzia isdurs situs rusu verslinikus ir nuims parama del to kad jie rusai (isdurime tedalyvauja musu valdzia (skirsto parama) ir rusai (nes rusai pagal valdzios patvirtintus istatymus parama gauna investuodami) jei toks straipsnis islindo - vadinasi kazkas ji uzsake (gal pvz kitas galimas tu malunu pirkejas ir pan, ir t.t). dabar klausimas - kurioj vietoj cia bus lietuviu verslininku kalte? kai jie net nebedalyvauja galimoje apgavysteje. jie tiesiog pardave turta, gauna pinigus ir "dingsta" is paramos gaveju. pati sanderi juk irgi valdzia palaimino isvis ka siulot, moralistai? jei reguosit ant kiekvieno zodzio "rusai" puola - tai tuoj lietuvoje teliks runkelynas
Analog 2011-04-23 00:24
Pelnas, gautas su tom jėgainėm keliaus rusyną, nu bet ką čia aš tau aiškinu, tai puikiai supranti, tik neaišku ko čia laužais.
Nerkashis 2011-04-23 00:27
O paskui ruskeliai galės Kubilių išdūrinėt, kad nėra nuosaikus jų pažiūroms (dujų atvejis). Draugas turi tokių įrankių (drėlės, zeimeriukai, parfai...), kad man seilės varva. Gavo iš lietuvių, apynaujus, kurie dirbo Danijoj. Mokėjo ... 3-4 kartus mažiau nei per akcijas. Jam gerai, nes jam jų reikėjo. Na, laikyk mane durnium, bet kas garantuoja, kad tie pardavėjai nenorės tų įrankių perparduot dar kitam (pavogs vėl)? Moralistai siūlo nesielgti kaip valdžia. Nebent Lietuva tau tik laikina gyvenvietė.