Naujos kartos „Nintendo“ konsolė į rinką ateis su originaliais techniniais sprendimais  (0)

Žiniasklaidoje daugėja pranešimų apie naują „Nintendo“ konsolę, kurios oficialaus anonso tikimasi sulaukti šią vasarą. Nors didžioji pranešimų dalis pateikiami kaip nepatvirtinti gandai, dažniausiai jie pasitvirtina, ypač jei kalbama apie IT produktus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bene pirmutinius duomenis apie naująją „Nintendo“ konsolę pateikė svetainė 01Net – joje paskelbta, kad būsimoji konsolė pasižymės „labai originaliu“ valdymo pulteliu. Pultelis turės 6 colių lietimui jautrų ekraną, į veidą nukreiptą kamerą, krypčių klavišus (D-pad), keturis priekinius mygtukus ir „dar daugiau“.

P01Net neatskleisdamas šaltinių paviešino, kad naujos „Nintendo“ konsolės kodinis pavadinimas yra „Project Café“. Pasak tų pačių anoniminių 01Net šaltinių, konsolės techninė architektūra labai panaši į esančią „Xbox 360“: trijų branduolių „IBM PowerPC“ procesorius, „ATI R700“ šeimos grafinis procesorius, palaikantis „Pixel Shader 4.1“ standartą.

Prieš kelias dienas svetainė „Kotaku“ pranešė įdomią naujieną – pasak tinklapio, konsolė parduotuvių lentynose atsiras be įprastinio vidinio kietojo disko, kurį turi konkurentai „Sony PlayStation 3“ arba „Microsoft Xbox 360“. Tačiau vietoj planuotų 512 MB vidinės „flash“ atminties, iš viso bus 8 GB.

Nors didelis kiekis „flash“ atminties yra naudingas dalykas, bet visų problemų tai neišspręs. Daugelis ekspertų jau išreiškė savo nuomonę, kad naujosios „Nintendo“ konsolės turėtų turėti kietuosius diskus, nes šios kartos konsolėms skirtų žaidimų vidutinis dydis siekia 5–8 gigabaitus, taigi vien konsolėje įdiegtos „flash“ atminties nepakaks.

Tiesa, pranešama, jog atsiras galimybė įvairaus turinio išsaugojimui naudoti SD kortelės, be to, konsolėse bus įdiegta pačios kompanijos sukurta technologija, leisianti išsaugoti 25 GB duomenų. Kokia tai bus technologija – kol kas lieka neaišku, tačiau nurodytas skaičius įdomiai sutampa su standartiniu vieno sluoksnio Blu-ray disku, skirtu „Sony PlayStation 3“ konsolėms.

Spėjama, jog „Nintendo“ sprendimas pardavinėti konsoles be kietųjų diskų tikriausiai buvo susijęs su noru padaryti patrauklią pradinę konsolės kainą, o atminties stygių išspręsti kitomis, pigesnėmis priemonėmis.

Remiantis video žaidimų portalų „IGN“ ir „Kotaku“ informacija, naujos kartos „Nintendo“ konsolė bus anonsuota dar prieš „E3“ parodą, vykstančią kiekvieną birželį Los Andžele. „Edge Online“ skelbia, jog kūrimo įrankiai, skirti ruošti žaidimus naujai „Nintendo“ konsolei, jau yra perduoti „Electronic Arts“, „Ubisoft“, „Activision“ ir kitoms kompanijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)