„Foxconn“ uždraudė savo darbuotojams žudytis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2011-05-12 11:33
Jei kažkas pažeis sąlygas, prikiš mikroschemų ir pavers į biorobotą dar N metų darbui?
faktas 2011-05-12 12:05
Manau, kad nusižudžiusiam žmogui "nusispjaut" ant tų sutarčių.
faktas 2011-05-12 12:10
Ir šiaip įdomi biurokratizmo pasekmė. Juk besižudantis žmogus priėmė vieną svarbiausių sprendimų (net patį svarbiausią!) savo gyvenime ir šis sprendimas prilyginamas popierinei sutarčiai. Popierinė sutartis turi neleisti žmogui žudytis dėl nepakenčiamų darbo sąlygų...
Mauras 2011-05-12 12:10
Justas116 2011-05-12 12:10
Įdomu, kokios sutarties sąlygos. Tikriausiai tokios, kurios paveiktų visą pamainą. Jei tarkim vienas nusižudytų, kentėtų visi. Čia kaip Romos imperijoje būdavo, pabėga vienas karys iš būrio, tai vyresnieji karininkai kas dešimtą to būrio narį nužudydavo. Šitie dokumentai yra tiesiog juokingi. Koks skirtumas darbuotojui, kas po jo bus kompanijai, jei jis jau negyvas? Ir ar jie kartais stipriai nepažeidžia, ne tik kaip darbuotojo, bet ir kaip žmogaus teisių?! Monopolinis monstras!
andriulis 2011-05-12 12:17
Ka jus ten zinot kokios ten sutarties salygos, gal nusizudzius darbuotojui imone patiria nuostoli reklamos atzvilgiu, darbo atzvilgiu. Ir visi tie patirti nuostoliai perkeliami ant seimos nariu. Na ir daugiau niekas darbe nesizudys.
FMeskas 2011-05-12 12:34
pritariu andriulis, tereikia tik isipareigoti, jog nusizudzius, kazkokia tai zala turi atlyginti gimines, jei tavo gimines priesiski, pirmyn ir zemyn per langa, bet jei juos myli....anstoliai wisados isjeskos.
andrulis 2011-05-12 12:39
esme ne sutartyje, o tame, kad firmai nusispjauti, jog zmones dirba tokiose salygose, kad norisi zudytis. Tai jie kaip iseiti padare sutarti, kuri aisku turetu paliesti kitus seimos narius, jei kartais darbuotojas nusizudytu. Akivaizdziai parodo kad jiems nusispjauti i zmones, jiems svarbu kad neskabetu laikrasciuose, kad nusizude dar vienas darbuotojas. Siaip pasaulyje visi uz viska kovoja, tai ir siuo atveju, tegu kazkas isteigia aktyvistu grupe, kurie ragintu boikotuoti siu kompaniju - „Apple“, „Dell“, „Hewlett-Packard“, „Nokia“, „Sony“ - prekes. Nes jos gaminamos nezmoniskomis salygomis, bei yra pareikalavusios daugelio zmoniu mirciu.
faktas 2011-05-12 12:47
Nu čia jau būtų išvis nesąmonė... Gauna žmogus laišką "Jūsų tėvas dirbo mūsų gamykloj ir nusižudė dėl nepakenčiamų darbo sąlygų . Tačiau mes privertėme jį pasirašyti dokumentą, kad po jo mirties Jūs tęsite jo darbus , taigi laukiame Jūsų atvykstant. Atsiprašome už nepatogumus"
mnv 2011-05-12 13:16
Nepaprasciau iseit is darbo? Kai uzknisa tos nesamones "oj nezmoniskos salygos" tai nedirbk, ieskok kitur jei galvoji, kad bus geriau. Nera geriau? Cia jau ne firmos problema. Negali kitur? Irgi nefirmos problema.
FMeskas 2011-05-12 14:43
ponas faktas, kaip welionio skolos gali pereiti paweldetojams, taip manau sis dalykas irgi imanomas... juk cia kalbam apie didelius pinigus, o ne zmogiskuma...
andriulis 2011-05-12 14:46
Ko cia zvengiat, lietuvoje paskola irgi tam tikrais atvejais pereina seimos nariams. Ka jus zinot kas ten prirasyta. MNV - tikriausiai nelabai isivaizduoji kokios ten darbo salygos. Ten tokios salygos, kad net neisivaizduoji. Pvz: Is provincijos zmones atvaziave dirbti i didmiesti turi ziaurias salygas. Gyvena tokiuose kaip daugiaaukstes lovos su uzuolaidom. Valgo per diena nepamenu kiek gramu ryziu. Sutartyje nurodyta, kad tris menesius pradirbi tik tada gausi alga(nuo isidarbinimo pradzios). Net ne visais atvejais po triju menesiu mokamas atlyginimas. Cia tokia situacija Lee dzinsus siuvancioje imoneje Kinijoje. O ka jau bekalbeti apie tuos, kur kazkoks kaimas susimeta pinigu ir isleidzia jauna zmogu i didmiesti, kad jis ten dirbtu, mokytusi, uzsidirbtu ir galu gale tam paciam kaimui padetu kai "prasimus". Tai toki ir zudosi, nes ant ju peciu visas kaimo pasitikejimas.
Strong_Bad 2011-05-12 15:01
O is kur zinai, kad darbo sutartis nera terminuota., pvz turi isdirbt pora metu, nes i tave unvestuojami apmokymai ir visa kita. JEi nori iseit is darbo, tai buk malonus sumoket kazkokia tai kosmine sutarties pazeidimo suma ir keliau sau sveikas. Tiak vargu ar tas zmogelis kadanors isgales tokia bauda susimokes. Gi ir televizijos realubiu sou dalyviai pasiraso sutaryis su atitinkamom baudom uz pazeidimus ir tt. Cia taip engvai, kaip nusispjaut i sio menesio alga ir pabegt, nera. O kurtad tikriausiai saugoma teritorija ir pro sargybini be leidimo ziu dar ir nepraeisi. Zodziu ten kinija.
kestutisz 2011-05-12 15:05
Tik jei džiaugsmas kažką paveldėjus nustelbia sveiką protą ir priimamas nežinomos būklės palikimas be aprašo. Na, bet žmonės ir loterijose lošia... O jei į temą, kad jau vistiek apie Kiniją - kažkiek primena kažkur girdėtą legendą apie tai, kaip nusikaltę valdininkai būdavo siunčiami "amžinai dirbti prie sienos" - t.y. į ten mirusio tokio nelaimėlio vietą statomi artimieji.
Nightbringer 2011-05-12 15:05
Net nesitikėjau, kad šį paveiksliuką panaudosiu taip greitai. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- O jei rimtai, tai kokias teises įmonė turi perleisti skolas, tik giminystės ryšiais susijusiam asmeniui? Čia dar viena, eilinė ir totali, nesąmonę. Reikia žiūrėti, ne kas genetiškai arčiausiai, bet kas labiausiai susijęs su jo skolomis. Jei tokio asmenio nėra, tai skolos nubraukamos, buvusio skolininko turtu.
Skeleton 2011-05-12 16:35
Jau paneigė informaciją: http://technology.canoe.ca/2011/05/09/18123196.html Straipsnis apie darbo sąlygas tuose "savižudžių fabrikuose": http://micgadget.com/3793/the-real-trut ... e-cluster/
blizzard 2011-05-12 23:06
Taigi paskaičiavus savižudybių skaičių tenkančių kažkokiam skaičiui žmonių, manau gautume realiai statistiką, kuri nėra susijusi su kažkokia darboviete. Tas pats kas lietuvoje nusižudytų kokie 5 iš tų 300 000 bedarbių ir tada jau visi darytų prielaidą kad čia dėl darbo stokos (neneigiu), bet realiai toks skaičius įeitų į statistiką ir būtų labai normalus. Iš kitos pusės, kaip dirbi už grašius pradedi klausinėt savęs kokia tavo gyvenimo prasmė ir kokį velnią čia veiki, na aišku prie to ir priveda..
kionig 2011-05-12 23:44
Kinijoje yra niekam nesvarbu, nes į tavo vietą visada gali ateiti kantresnis. Jiem kitos išeities nėra. Tempas ten nerealus, jei nespėji gali greitai atsidurti gatvėje, o ypač tai pasireiškia kai sensti, ir darbdaviai įdarbins jaunus, o senus išmes. Ir ten darbas už kelis dolerius per dieną. Tai žmonės iš tos nevilties ir žudosi.
omg 2011-05-13 02:27
Na straipsnis velniskai neobjektyvus, perskaicius sukelia vienpusiska neigiama reakcija ( o kaipgi kitaip) Bet kazkodel nepateikiama info jog kalba neina apie kazkokia gamyklele kur dirba keli simtai zmoniu, o gigantiska kompanija, kurioje dirba 920 000+ zmoniu Kinijoje, Europoje, Indijoje, Meksikoje, Pietu Amerikoje. Tarkim jei kalbant apie kinija, ka mes matome is straipsnio - per pusantru metu 14 savizudybiu. Kinijoje dirba 450 000 foxcon darbuotoju, vidutinis kinijos savizudybiu lygis ~14 simtui tukstanciu gyventoju metams. Isvada - foxcon darbuotojai zudosi reciau nei dauguma Kinijos gyventoju , bet tikriausiai toks straipsnio pavadinimas tiek demesio nesulauktu
blizzard 2011-05-13 15:04
va va apie ką ir kalbėjau