JAV karinės pajėgos ketina atsisakyti iškastinės kilmės degalų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2011-05-13 09:01
Galetu sumazinti savo karines technikos, tai sutaupytu dar daugiau. O seip gerai, kad investuos, pasieks daugiau naujoviu ir civilius.
Creatium 2011-05-13 16:23
Būtent. Kuo daugiau kariuomenės pramonė investuot į tokius dalykus, tuo greičiau mes, paprasti vartotojai, sulauksime naujovių ir originalių gerų sprendimų.
Indigo89 2011-05-15 00:18
Jei tos naujoves ir orginalus sprendimai butu prieinami juos ir matytumem. Niekas nesedi uzspaudes kazkokias tai technologijas kurios butu naudingos bet nenaudojamos. Biodegalu naudojimas ne tik kad pabrangintu kariuomene, bet dar ir labai padidintu aplinkos tarsa, kadangi isauginti degalus yra daug sunkiau nei juos pasiimti jau gatavus. Nafta yra vienas is pigiausiu kuru rusiu, ir vienas is svaresniu. Svariausias aisku branduolines energetikos budu isgautas. Kitos kuro rusys nors tiesiogiai energijos islaisvinimo metu ir nesudaro daug (ar isvis nesudaro vandenilio atveju) tersalu, bet tu degalu pagaminimui to paties anglies dioksido sunaudojama daugiau arba ne maziau.
enternald 2011-05-15 22:28
Mažinti technikos kiekį, kai kinai kraunasi krūvas be atsakomybės? Čia ne sprendimas. JAV kariuomėnė tikrai nemažai kuro sunaudoja: http://en.wikipedia.org/wiki/United_Sta ... Energy_use JAV armija sunaudoja per dieną daugiau naftos nei Švedija ir šiek tiek mažiau nei Irakas (kuris visą elektrą gamina iš mazuto). Kurą keisti tai būtina norint taupyti. Įsivaizduok- šis planas aplenkia visos Švedijos žaliųjų pastangas.