Betoninio audeklo „palapinės” (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitalijuss 2011-05-19 15:56
Geras daiktas, gauni tvirtą ir saugią pastogę, kaip suprantu per siena ir įeiti bus gan sunku. Bet kyla toks klausimas - pasinaudojau du mėnesius, radau normalų būstą, kur dėti šitą griozdą? Kaip supratau atgal nesulankstysi, neperdirbsi, reiškia tiesiai į šiukšlyną, o tai vėl gi ekologijos problema. Kaip alternatyvą siūlyčiau karkasinius vagonėlius, juk karkasinę dėžutę pastatyti taip pat nesudėtinga, o jei su tokias pačiais patogumais kaip betoniniame bunkeryje, tai per 24 valandas galima pasistatyti kur kas jaukesnį ir patogesnį būstą. Nors, žinoma, jis neatsparus ugniai, bet tam betoniniam bunkeriui tas atsparumas yra vienintelis pliusas.
cave_dweller 2011-05-19 17:02
Manau pilnai perdirbama si medziaga. Jos didziaja dali sudaro betonas, o jis perdirbamas.
gRysed 2011-05-19 17:46
Ir kokia kaina tokios idejos?
chazmas 2011-05-19 23:25
Prisiminkite seną filmą „Sėkmės džentelmenai" Kaip Leonovas su savo kompanija bėgo iš kalėjimo skysto betono cisternose ir kas gavosi iš jų drabužių. Rezultatas lygiai toks pats. Taigi manau neturėtų tokie objekati būti brangūs, teoriškai nesunkiai galima pasidaryti ir namų sąlygomis. Manau atitarnavę tokie dalykai tikrai nesunkiai gali būti paverčiami į statybines medžiagas.
kestutisz 2011-05-20 08:47
Tas tai taip, bet visa esmė transportavimas - tokio dydžio karkasinis inkilas į tokį maišą netilps. O kokių katastrofų atveju visada pliusas, kai tokio krovinio transportavimą ribos lėktuvo keliamoji galia, o ne gabaritai.
vitalijuss 2011-05-20 09:14
perdirbti šiais laikais viską galima, bet atsižvelgiant į tai, dėl ko siūlo statyti tokias palapines, o būtent dėl žemės drebėjimų suniokotų gyvenamųjų namų, tai tos perdirbimui skirtos medžiagos ir taip turi per akis. karkasinis inkilas manau bus lengvesnis, na aišku vietos užims truputi daugiau, tai manau tas ant to išsilyginą (lėktuvas pakels mažiau palapinių, bet inkilais gali užildyti daugiau vietos) Na čia tik mano nuomonė, jei reikėtų rinktis laikiną prieglobsti, tai rinkčiausi medinę dėžutę, o ne betoninį bunkerį, vietoj jo iš vis geriau paprasta palapinė
HardAxe 2011-05-20 09:37
man tai patinka konstrukcija dar jei apipilt žemėm plonu sluoksniu ir veją pasodint gausis beveik hobitų namelis aerodinamika jo nebloga, vėjas taip lengvai nenuneš, kaip palapinė neplazda.
Patrio 2011-05-22 15:56
kai nelaime atsitinka ir reikia tukstancio nemaliu kas jum statys tas karkasines dezutes. atejai priputej aplaistej su zarna ir ryt jau gali lyst i vidu kelio seimos.