Pirmoji LED alternatyva 100 W kaitrinei lemputei

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2011-05-20 15:19
Kažin kaip jie ketina konkuruoti su pigesnėmis tačiau tokio pat efektyvumo CFL? Nebent suras pakankamai žaliųjų silpnapročių, kurie rinksis dėl technologijos švarumo...
HardAxe 2011-05-20 15:50
ilgesniu darbo laiku, galimybe dažnai junginėti (koridorius, WC), patesniu darbo aplinkos pasirinkimu (šaltis, drėgmė)
werafonas 2011-05-20 17:02
Bet jau atrodo taip dešimtakis mutantas iš kokio nors siaubo filmo Ir kiek supratau, tai pagrindas prie cokolio yra metalinis?
Karvė 2011-05-20 17:39
O rly? CFL tarnauja 5 000 - 15 000 val., imkime 10 000 val. t.y. dvigubai trumpiau, tačiau kaina 2 USD vs 20 USD - 10 kartų mažesnė. Norint, kad LED lemputės sėkmingai konkuruotų su CFL, pirmiausia reikia, kad būtų energetinis efektyvumas didesnis. CFL praktiškai imant 4 kartus efektyvesnė už kaitrines lemputes ir tai prigijo ne taip jau greitai ir lengvai. LED irgi neprigis tol, kol nebus bent 2 kartus efektyvesnės (kai nedideliam kambariui apšviesti užteks 12W lemputės). Čia gi yra kažkokia bezabrazija, nes inžinieriai gaišo laiką ne tam, kad mažesnę elektros energijos dalį eikvotų šilumai, bet kad padarytų efektyvų aušinimą. WFT?
Strong_Bad 2011-05-20 18:10
Kol nepadarys lempuciu sviecianciu pakankamai ryskiak, kad noretusi silpnesnes, tol ir toliau naudosiu gremezdiskas floresencines lazdas, nes kiek paziuri, kad ir 20 lempuciu sukista bet sviecia atsiprasant, kaip is su@^%&$ ir visiskai vienodai kiek watu naudoja. Ant popieriaus graziai atrodo, bet realiai ziauriai truksta svieos kanors dirbant. Gryztant i tema, lempute tai "Kietai" atrodo ir vien del idomumo tikriausiai nusipirkciau.
Otto 2011-05-20 18:36
Šiuo atveju, gal ir taip. Sėkmingai naudoju kinų gamybos LED lemputes, žinoma, ne visur ir pirktas ne čia, o iš kinų. Manau, radau kainos ir kokybės tinkamą santykį. Didesnis kambarys apšviestas keturiomis lemputėmis, na, šviestuvas- lubinis ventiliatorius, 4 lempų, tai į jį reikia juk ką nors įsukti. Nupirktos mažų gabaritų CFL lemputės greitai baigė savo gyvenimą, viena po savaitės, kita po trijų. Atėjo siunta iš Honkongo ir problemų nebeliko . Pas kinus aušinimo problema sprendžiama paprasčiau; jie sujungia daugpau SMD led'ų, juos mažiau forsuoja, todėl nekaista ir spėju, ilgiau tarnaus. Jei mūsų prekybininkai neužsidėtu 4x didesnių antkainių, negu kainuoja su siuntimu kinų produkcija, manau, daugiau kas naudotu LED apšvietimą. Privalumas prieš CFL, momentaliai užsižiebia ir šviečia visu ryškumu, nebijo šalčio. Dar vienas "privalumas", kurio niekas nepaminėjo, "budintis apšvietimas", kai jungtukas su "lempute" . Tai labai patogu koridoriuje, nes LED lempa žiba pakankamai vien nuo jungiklio "lemputės" imamos srovės, tad nereikia įjungti šviesos.
ligonis 2011-05-20 19:04
na sitam daigtui su salciu problemu iškiltu del skyscio. ir as sita ideja buvau net igyvendines su 5 1W baltais sviesos diodais. kaitrines lemputes gaubta pripildziau distiliuoto vandens ir i ji idejau tuos led'us ant vielos sulituotus. gerai sviete kol nesudeginau(tikrinau ant kiek galima juos kankint kai pamirkdyti vandeni). seip as pilnai uz led'us, del ju patvarumo ir gebejimo iskart sviest(pabandykit uzlipt ant cfl ir led lempuciu - kuri poto dar veiks?)
sigun 2011-05-20 19:57
Arba tiesiog uždrausti CFL, kaip kad padaryto su kaitrinėmis.
immortallt 2011-05-20 20:43
Kad LED efektyvumas ir taip kai kuriu jau yra 2x didesnis nei cfl. Neturi jos ir tersianciu medziagu, todel nebaisu jei sudus pora, o ir sudauzyt sunku. Isiziebimo laikas Nebijo junginejimu Nebijo pritemdymo Neturi svelnaus mirgejimo, kuris nepastebimas plika akimi, bet dirbant ilgai prie cfl pavargsti greiciau.
kritikas 2011-05-20 23:53
tingiu ieskot dabar kam idomu googlej rasit jei reiks, seniai jau tos lempos lietuvoj, tik kaina virs 100 lt ir yra net 200was tiek lempu kaitriniu uz tuos pinigus visiem kaimynam pripirksiu uzteks iki gyvenimo galo
immortallt 2011-05-21 00:50
Kritikas, pripirk tu kaitriniu, tik va kai uz elektra gausi saskaita, tai paskui neverk, kad kaimynas sutaupe ir ilgainiui mersa nusipirko su ta pacia alga kaip tu, kol pats tik opeli teisgalejai. Tuo ir skiriasi verslininkas nuo eilinio zmogaus - jis moka skaiciuoti ne tik pinigus kurie yra kiseneje ir kaimyno pinigus, bet ir skaiciuoti ateities islaidas/pajamas bei kas labiau apsimoka.
kionig 2011-05-21 02:07
Kaip suprast? Ar akys pavargsta ? ar fiziškai ar protiškai ? Nusipirkit normalias kiniškąsias CFL, tai ir tarnaus ne ką blogiau nei LED. Nei perdeginės stebuklingai, nei ka. Nu bet jeigu turite šimtus litų kiekvienai lempai, tai data kodėl gi nepirkti ir puikuotis jomis ir skanduoti kad čia LED, visus su CFL išspirs iš rinkos Kad tai panacėja - suprantu. Ir, be to, apie kokį jūs ten šaltį kalbate namuose ? Gal turite omenyje tvartus ar lauko toletus ? Įsižiebimo laikas irgi psichologinis faktorius, lyg tai daug nuspėji padaryti, kai dar lemputė neįsižiebia per kelias sekundes, na ir dar tam tikras laiko tarpas kol pilnu pajėgumu šviečia.
Otto 2011-05-21 08:26
Gyvenant ne "aviliuose", o privačiuose namuose, yra ne viena nešildoma patalpa, kaip sandėliukai, malkinės, verandos, balkonai, aikštelė prie lauko durų, garažai.. ten žiemą CFL iš viso netinka, taigi, tenka rinktis, ar LED, ar kaitrinės. Dėl tvartų, tai.. ten bet ko nepakabinsi, panašiai, kaip duše, šviestuvai turi būti atsparūs drėgmei, o ne šalčiui. Lauko tualetai.., jei dar tokių ir yra, tai nebent vienkiemiuose, kur žmonės nepaleidžia iš rankų prožektoriaus .
Domas1 2011-05-21 09:37
Na LED lemputes dar man atrodo nevykusi technologija, zinoma gerai jog taupo kai vartoja tik nuo 1 iki 5W elektros, bet uz tai aukojamas apsvietimas ir zmoniu akys kai kaitrines atitinka nuo 10 iki tik 50W. O cia jau ziurek ir 100W, bet gi yra liuminescensines lemputes, kam tokios galingo LED a?? ir dar liuminescencines yra be svino Philips taip pat net 20W kurios atitinka 100W kaitrine, turiu keleta tokiu zinoma nepygios bet sviecia super ir jas galima jungineti belinkiek kartu ir neperdega per keleta metu, va sita swich off technologija manau reiktu vystyti o ne i rinka siulyti greitai perdegancias brangias LED lemputes. Siaip kiek turiu ir turejau bei isbandziau LED lempuciu su skirtingais diodais, beveik visi bijo dazno junginejimo, dar ka pastebejau tai visi LED greitai perdega, jei LED lempute turi labai daug mazu ledu tai perdegus vienam perdega didele dalis ir kitu arba pradeda mirkseti jeigu neperdega. Siaip liuminescensiniu labai balciausiai sviecia Brilux gamintojo pavadinimu Brilum Signe 20W super baltai sviecia, neprilygsta jokios kitos liuminescensines, netikit ismeginkit visas pvz Senukuose ar kituose prekybos centruose ir pamatysite jog tik sios kiek esu mates po 4000K sviesumas.
Otto 2011-05-21 09:53
Tai, ką paryškinau, absoliučiai neatitinka realybės. Nematau prasmės aiškinti kodėl, gal tiesiog daugiau pasidomėk tuo, apie ką rašai. Dėl to, kad "mažai šviesos", "aukojamos žmonių akys",.. įsisuk lempų tiek, kiek reikia tavo akims, arba pirk tokias, kurių šviesos užtenka. Dar pridursiu, kad yra toks dalykas, kaip kainos ir kokybės santykis. Jei pas tą, kas brangiausiai prekiauja, ieškosi pigiausio daikto, tai suprantama, ką gausi . Beje, dėl teiginio, kad liuminescencinės yra be švino, gal pabandyk jų rasti be gyvsidabrio? Švinas eidavo ir kaitrinių lempų litavimui ir tik visai neseniai pradėjo naudoti bešvinį lydmetalį.
enternald 2011-05-21 12:32
Atsparesnė smūgiams (reflektoriuje vakumas nebūtinas), veikia net ir švietimo laikui pasibaigus (lėtai blanksta, o ne perdega, yra dar ledų šviečiančių nuo 70-80ųjų). Greičiau įsijungia/išsijungia nei bet kokia kita lemputė (įskaitant ir kaitrines) (schemuose LED išsijungimo laiką prailgina kondensatoriai). Šalta šviesa, šiluma išeina per pagrindą, o ne kaip IR spinduliuotė, dėl to LED jau naudojamos operacinėse, kad šiluma neužmuštų žarnyno bakterijų. Gana plonas ir kontroliuojamas spektras: jokios IR ir ultravioletinės spinduliuotės, esant poreikiui galima padaryti tik vienos rūšies spalvą (tarkim žydro atspalvio naktinė lemputė). Dar reikia argumentų?
rimka 2011-05-21 14:01
ar čia metų senumo naujiena ar aš kažko nesuprantu, tokias lemputes kinai jau kelis metus gamina
chemchampa 2011-05-21 16:52
kaitimo dėl to nėra. Tačiau šviestuke lustas irgi kaista, ir kaista jis dėl kitų priežasčių, pvz., dėl to, kad tam tikra dalis elektronų ir skylių nesukuria šviesos, t.y. fotonų (sukuria fononus, taip galima sakyti, - šilumos daleles), arba kad dalis sukurtos šviesos neištrūksta iš šviestuko lusto į aplinką ir tokiu būdu "šildo" jį. Yra ir kitų, sudėtingesnių priežasčių... Būtent, kaistant lustui, krenta šviestuko fizikinės savybės, prastėja šviesos kokybė, ilgaamžiškumas ir kiti vidiniai parametrai (fizikas pasakytų, auga degradacijos laipsnis, o dėl jos stiprėja nespindulinė rekombinacija, tada mažėja efektyvumas ir t.t.). : )) Taigi dėl šios priežasties ir yra reikalingas efektyvus šilumos nuvedimas - lusto aušinimas. Mažesnė lusto temperatūra - mažiau problemų ir efektyvesnis veikimas. Tačiau pasirodo ne taip jau ir paprasta tą lustą aušinti, čia ir problema, kurią bandoma kuo skubiau ir efektyviau spręsti (mat dar uždavinį sunkina tam tikri vos ne rinkos ir dizaino keliami reikalavimai, pvz, radiatorius negali būti griozdiškas - juk negražu, nors gal ir savybės tokio šviestuko būtų puikios). Ar, Karve, kiek aiškiau? Pįs.
enternald 2011-05-23 09:24
Tiek kinai tiek amerikonai dar nebuvo pagaminę 100W atitikmens, bet silpnesnės (60W) lemputės buvo. P.S. Negirdėjote kad Kaune atidarys kitamet LED lempų gamyklą?
Tir4elis 2011-05-26 13:07
O va čia tai man naujiena o_O. Matyt metas "tetos googlės" pasiklausinėt .