Prekybos akcijomis algoritmai mokosi apgauti vieni kitus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RiMuSaS 2011-05-24 11:53
Ekonomistai paaiskinkit man kokia realia nauda toks spekuliavimas duoda realioms firmoms ?
faktas 2011-05-24 12:10
Įmonės parduoda savo akcijas, nes už tai gauna pinigų, gali plėtoti verslą, o dalį pelno atiduoda tiems, kas pirko akcijas. Todėl visos įmonės yra suinteresuotos akcijų pirkimais-pardavimais. Tik siaubą kelia, kad viskas jau valdoma ne žmonių, o programų. Keista, kaip programa investuoja kažkur, parduoda kažką ir pan. Dėl to smulkioms įmonėms tikrai gresia bankrotas pradėjus plaukiot akcijų rinkoje. Kita vertus, dalinai pažįstu žmogų kuris verčias akcijų prekyba. Teko girdėt, kad sėdi prie kompo ir stebi akcijas 12-18 val. per parą. Gal tai ir paskatino tokių programų atsiradimą.
RiMuSaS 2011-05-24 12:21
Na apie tai as zinau, mane ne tai domina. O ka duoda toks spekuliavimas akcijomis ? Nes iscia supratau, kad vienas ir taspacias akcijas perka parduoda ir isto makleris pasidaro pelno. Tai kokio velnio taip spekuliuot jai ta nauda ateina makleriui, o ne firmai ? Nes kaip suprantu cia dirbtinai sukeliamos akciju kainos. Ar ne ? Tai cia gaunas sukurta terpe spekuluot akcijom, kad uzsidirbt sua pinigu ? Prasau paaiskinkit kas konkreciau. Dekui.
Nightkid3 2011-05-24 12:25
Na firmoms nauda tokia, kad visgi ju akcijas nuperka. Nesvarbu kad taip kazkas supirkes, dirbtinai pakeles kainas ir vel pardaves pasidarys ir sau pelno, firma juk irgi gavo pinigus kuriu norejo uz akcijas. Ne nauda tik tiem kas dirbtinai sukeltomis kainomis susiperka akcijas bet cia jau paciu bedos
RiMuSaS 2011-05-24 13:12
WoW ir kodel tokie dalykai isvis legalus ? Jug cia grynas aferizmas o tai kiek suprantu neturetu but legalu. Akciju birza galiu suprast kaip vieta kur parduoti gali savo akcijas ir nusipirkt kitu imoniu akcijas. Bet cia suprantu tai vieta kur dirbtinai kuriamas pelnas ir taip maisomos visos kortos. O kas svarbiausia tai daro kone iskirtinai tik kompiuteriai pagal algoritmus ?? WTF !
Sinner 2011-05-24 13:36
Rimusas teisinga klausima uzduoda, kokia verte sukuria spekuliavimas akcijomis. Tiesa viena karta pakalusio destytojo tokio dalyko, kokia nauda sukuria prekyba forekse valiutomis, gavau atsakyma kad pinigai patenka ten kur ju labiausiai reikia, kadangi pinigus padeti ten kur jie uzdirbs yra sudetinga, todel is to galima ir uzdirbti. Deja tas atsakymas man nepadejo suprasti kokia isties verte sukuriama spekuliuojant akciju/valiutu kursais, kol kas as manau kad tai realios apciuopiamos vertes nesukuria. Jei nera sukuriama kokia nors verte is to, tai tas pats kas atimineti is bobuciu telefonus ir juos pardavus is ju gyventi. O dabar is vis kompiuteris dirbtinai pastumde skaiciukus ir kazkas is to uzdirbo pinigeliu, jokiso vertes nebuvo sukurta, o pinigus pasieme. As tikria noreciau klysti siuo klausimu, ir suzinoti isties kokia tos spekuliacijos nauda.
immortallt 2011-05-24 15:13
Spekuliavimas, tai nera kazkas blogai. Akcijas perka tie investuotojai, kurie mano, kad dabartine ju kaina neatspindi tikrosios ju vertes, o parduoda, kai mano, kad kaina jau yra per auksta. Spekuliavimas, tai yra intensyvi prekyba, kuri sukuria likviduma, o tai pakelia akcijos kaina, nes investuotojai nereikalauja likvidumo premijos. Intensyvi prekyba taip pat padeda tiksliai ivertinti kompanija. Pvz ivertinkite kompanija, kuri nera prekiaujama birzoje ? Vertinimas trunka labai labai ilgai ir tai nera aisku ar ta kaina atspindi tikraja kaina. O birzoje prekiaujamos imones kaina labai aiski: akciju sk. x akcijos kaina. Aisku, perkant dideliais kiekiais, kaina pakyla. Akciju valiutu kursais kai kurie spekuliuoja, o kai kurie mazina rizika. Tie kurie draudziasi nuo rizikos dziaugiasi, kad yra spekuliantai, nes jie prisiima ta rizika, kurios nori atsikratyti verslas. Taip pat didziaja dali uzsienio valiutu prekybos sudaro centriniai bankai, komerciniai bankai, investiciniai investuotojai. Ir spekuliacija nesukuria nuostoliu niekam, isskyrus investuotojus kurie nesuvaldo rizikos arba tiesiog nezino ka daro, apsirinka skaiciavimuose arba pasiduoda emocijoms. Kompiuteris nepriima sprendimu. Sprendimus priima zmogus. Kol kas joks kompiuterinis algoritmas nepadare didziules grazos ilgu laikotarpiu. Buvo bachureliai 7 desimtmetyje sukure formule, pagal kuria dare didziulius pelnus, bet vat netiketas rinkos ivykis - 90% pinigu prarado. O seip pinigus labiausiai pritraukia projektai, kurie turi didziausia pelninguma su maziausia rizika, atitinkamai, tenais pinigai ir plaukia. Spekuliacija nelabai daug itakos turi pinigu sutelkimui, bet padeda vertinti projektus, nes daug investuotoju ir analitiku vertina imone/projekta ir atitinkamai akcijos kaina kyla ar krenta. Jeigu projektas saugus, tai kaina kyla, taip mazindamas dividendus, bet tai taip pat sukuria proga imonei su dideliu pelningumu ir saugia investicija pigiai pasiskolinti ar sukaupti kapitala rinkoje.
Zergas 2011-05-24 15:31
to imortal nu tik nereikia svaigti kad imones verte=akciju sk*vienos akcijos kaina,tai yra market value kuria irgi galima smarkiai gincyti nes jei pvz firma vykdo planus,pardavimai kyla,o akcijos kaina krenta del spekuliatyviu veiksniu,tai negi ta imones verte mazeja?siais laikais akciju kaina praktiskai neatspindi imones vertes,tai yra kazkokia lukesciu bei dezinformacijos liuno misinys nieko bendra su realia imones veikla neturintis.ir vertes spekuliacija nesukuria jokios,tai yra milziniska sistema kuri uzdirba is kvailiu kurie tiki tradiciniu birzos apibrezimu.o realybe yra tokia kad birza niekuo nesiskiria nuo kazino nes fundamentalus veiksniai seniai neveikia
RiMuSaS 2011-05-24 15:55
Taip grubei apie tai kazka zinojau dabar zinau daugiau, dekui. Bet sakai nesukuria jokios zalos ? O tai ka cia tuomet padare ? Man vis dar atrodo, kad dabartines spekuliacijos nebe tokios nekaltos kaip turetu but isprincipo... 6-9% kai beveik visos JAV rinkos akcijos nuvertejo tokiais skaiciais ? Tai manau sukuria rimtu problemu. " Iš esmės algoritmai mėgina vienas kitą pergudrauti. Tai kelia šiokį tokį nerimą, kadangi situacija pasaulio akcijų biržose valdoma beveik vien kompiuterių. Jau yra pasitaikę atvejų, kai šios programos sukelia ištisas finansines katastrofas, įskaitant pernai metais įvykusį incidentą, kai beveik visos JAV rinkos akcijos vos per 15 minučių nuvertėjo daugiau kaip 6 procentais, kai algoritmai masiškai ėmėsi savarankiškai vykdyti prekybą. Remiantis kai kuriais šaltiniais, šis kritimas siekė net 9 procentus. Nors finansinių programų veikimas pamažu darosi vis stabilesnis, niekas negali garantuoti, jog koks nors "superalgoritmas" nesukels rimtesnės akcijų rinkos krizės."
immortallt 2011-05-24 16:47
Amerikoje viskas yra tiek suintensyveje, kad baisu, bet is esmes, patys algoritmai ar spekuliantai sukurti kazko blogo negali. Jeigu jie prekiauja vertybiniais popieriais ir numusa stipriai ju verte viska issiparduodami (ne pirmieji parduodantys patirtu nuostolius jau), o vertybinis popierius problemu neturi - tai prades pirkti kiti investuotojai bei nusigriebs didziulius pelnus. Siek tiek spekuliantai sukuria problemu, del per dideles reakcijos i kilima ir kritima, bet seip sakyciau cia daugiau jau ne paciu rimciausiu investuotoju problemos, kurie neskaiciuoja, o prekiauja ant emociju. 9% kritimas tik JAV didelis... LT po zemes drebejimo Japonijoje krito 6% ir nuo to niekas nepasikeite! Spekuliantai sureagavo per jautriai ir kai kas pardavinejo savo aktyvus. Protigesni supirkinejo parduodamas akcijas ir kita diena buvo mazdaug 6% kilimas Jei nebutu spekuliantu - nebutu buve kritimo ir vel kilimo, bet jei nebutu spekuliantu, butu zymiai didesnis kainu skirtumas tarp pirkimo ir pardavimo, taip pat zymiai sunkiau butu parduoti savo akcijas. O seip didziausi pinigai vaiksto per institucinius investuotojus, kurie mazai prekiauja aktyviai, o kai kurie net negali spekuliuoti - investuoti gali tik ilgu laikotarpiu. Pvz pensiju fondai, draudimo fondai, investiciniai fondai ir t.t.