Visuose automobiliuose bus montuojamos „juodosios dėžės“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2011-05-26 14:31
isivaizduokit kaip isizeistu saziningieji lietuviai jei taip butu sugalvota daryt lietuvoje. juk neatsirastu neivieno kuris sutiktu but "sekamas" nes vairuoja "saugiai" ir niekad nedrysta virsyt greicio. nauji automobiliai pilnai valdomi elektros, tai idet papildoma kompiuteriuka kuris rasytu visu prietaisu parodymus ir kamera kuri rodytu vairuotoja - nera sunku. su senais automobiliais truputi sunkiau ir brangiau - bet atsipirktu saugesnem miesto gatvem.
immortallt 2011-05-26 16:01
Apie tai jau vis kalbama kokius 10 metu...
Wolfy 2011-05-26 17:26
Anglijoje gal ir privers visus susideti juodasias dezes i masinas,bet Lietuvoje to tikrai ilgai nebus.
immortallt 2011-05-26 18:14
Wolfy, jei regitroje neregistruos masinos ar nepraleis technikines be - tai bus priversti. Jei avarijos metu neras dezes bus numatyta bauda kokie 5000LT, tai irgi nebus motyvacijos sukciaut.
blizzard 2011-05-26 19:08
Yra ir tokia lietuviška logika pvz jeigu baudos būtų kaip tu sakai tokios kad nebūtų motyvacijos sukčiaut, tada niekas nesukčiautų ir nebūtų ko baust taigi išvada tokia kad reikia pamažint baudas kad atsirastų sukčiaujančiu kuriuos būtų galima baust ir taip iš jų uždirbt aš prie tokios logikos priėjau nes už kai kuriuos nusižengimus baudos tikrai juokingos pas mus..
Mauras 2011-05-26 19:18
Ar nepatogiau tiesiai i smegenis chipa isegti tada visi bus laimingi .
RiMuSaS 2011-05-26 19:41
Tu manau supranti kokia juodosios dezes paskirtis taip ?? nebutina but paranojiku ir galvot, kad cia kokia tai sekimo priemone. Tai labiau veiksmu analize po avarijos pasitelkiant juodaja deze. Visai kas kita jai tokia deze turetu tiesiogini rysi su kazkokiu centru kur siutu visa info. Bet manau tikslas netoks jos cia minimas.
Atlast 2011-05-26 20:07
+1
Donattello 2011-05-26 20:23
Saugiau vairuoti, ir aplinkiniams nuo to nebus. ( geras pavyzdys jau įdėtas su 185km/h kai nunešė dvi panas. Automobilyje jau buvo sumontuota juodoji dėžė ). Tik dar papildomai kainuos. o paaiškinimas, kad po autoįvykio būtų galima išsiaiškinti kai kurias aplinkybes- kokiu greičiu buvo važiuojama- išvis skamba labai neįtikinamai. Paskutinį greitį auto įvykyje, kad išsaugoti kompiuteryje nereikia jokių papildomų dėžių.
Muskietininx 2011-05-26 22:13
Žmonės, juk Lietuvoje mus ir taip labai seka. Čia tik dar vienas eilinis bandymas tą sekimą padidint. Netikėkit ką jums sako. Ta dėžė reikalinga mums sekti. Kad JAV valdantys žmonės ir visi kiti blogi dėdės žinotų kur mes esame ir kur stovi mūsų mašinos. Dabar tai tikrai mus galės sekti. Kodėl ??? Kodėl mes esame taip stipriai sekami ? Kas dedasi Lietuvoje ? Juk Lietuvoje žmonės sekami 400 kartų daugiau nei Vokietijoje. Atsimerkit, ko jūs niekuo nesidomit ? Pasiskaitykit Delfi ir pažiūrėkit TV. ten visą tiesą jums pasakys. Nesidėkit jokių juodųjų dėžių, nes pradės per jas valdyti mašinas ir terorizuoti vėliau. Tai labai pavojinga. Ir ko jūs nepeteikiat jokių argumentų įrodančių, kad tai nėra sekimo priemonė ? Pateikit, ko nepateikiat ? Nes jų nėra, visi faktai rodo, kad mes būsim dar labiau Lietuvoje sekami. Jums yra praplautos smegenys ir jūs nesuprantat koks pavojus jums gresia. Dabar visur mus stebi: per kompiuterį, per telefoną klausosi mano pokalbių su močiute, dabar dar mašinas kontroliuos. Žmonės atsimerkit !!! Tai va, sąmokslininkai visada atras apie ką pakalbėt. Aš dar stebiuosi, kaip čia dar nėra panašių komentarų. Na aš parašiau tai už juos. Tikiuosi jų mintis išdėsčiau pakankamai aiškiai ir rišliai. Juodosios dėžės reikalingos. Bet įtaisyti jas į senus automobilius būtų praktiškai neįmanoma, vien dėl jų skaičiaus. Laikui bėgant, kai senosios mašinos būtų išstumtos, juodoji dėžė galėtų tapti ir būtinybe.
RiMuSaS 2011-05-26 22:26
Juodoji deze vadinama taip nevien delto, kad ji issaugo informacija iki avarijos, katastrofos iamnt didesnius objektus kaip pvz. Ji dar turi savybe isaugoti tuos duomenis kad ir labai smarkiai auto priemonei susimaitojus. Manau apie tai pagalvjoot, kad po avarijos masinos nebuna kaip naujos. Kol jokia informacija neperduodama is juodosios dezes i koki tai centra o tik saugoma dezeje ir tik sakykim paskutines dienos info tai nelabai matau problema kodel tokiso dezes neturetu but montuojamos. Jai ju tikslas grynai info gavimas nustatant kas ivyko su masina iki avarijos...
AirDog 2011-05-27 12:16
Ateis diena kai automobiliuose standartinė įranga pagal GPS ribos maksimalų greitį kurį viršijus, po perspėjimo(nepaklusus), bus priverstinai įjungiamas greičio ribotuvas, takim iki 10km/h ir išsiunčiamas pranešimas į policijos duomenų bazę ar artimiausiam patruliui... Ir nepradėkit aiškinti, kad tai kažkoks privatumo pažeidimas. Tai pasekmė kurios priežastis neatsakingas požiūris į kitus eismo dalyvius.
Arns 2011-05-27 12:32
Kažkaip greičiau tikiu bus pradėtos montuoti sistemos savarankiškai valdančios automobilį, nei šis prietaisas. Jei nebus ES direktyvos, tai žmonės mėgstantys nesilaikyti taisyklių rinkdamiesi automobilį, tikrai kreips dėmesį ar toks dalykas įdiegtas.
Arthuras 2011-05-27 12:36
Leistinas greitis toli gražu nėra saugus greitis. Kartais saugus greitis gali būti didesnis, kartais mažesnis. Ir vien todėl, kad visi važinės leistinu greičiu avarijos neišnyks. Kelyje leistinas greitis turi kisti pagal sąlygas. Tada galim kalbėt apie juodąsias dėžes...
AirDog 2011-06-08 13:10
Tikra tiesa. Lietuvoje daugelis renkasi "nebaudžiamą" greitį, t.y. leistinas +10km/h ir laiko jį saugiu. Pas mus labai tvarkingai sustatyti greičio ribojimo ženklai ir jų laikydamasis važiuosi gana saugiai. Net galvoti nereikia... Tuo tarpu, pvz. Airijoje(teko pačiam važinėti) dažnai ženkluose nurodytas greičio apribojimas toli gražu nėra saugus tam tikrose kelio atkarpose, bet žmonės važinėja protingai ir pagarbiai.