ES svarsto uždrausti mobiliuosius telefonus mokyklose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2011-05-29 15:38
galetu uzdrausti
Azaruto 2011-05-29 16:01
Tiesa, EPA tikslių priežasčių dėl ko Tegul ne uždraudžia nes liksiu be muzikos o naujo MP3 nenoriu pirkti
Arthuras 2011-05-29 16:12
RiMuSaS 2011-05-29 16:25
ir kiek zmokiniu pagal tokia paskirti juso naudoja ?
Domas1 2011-05-29 16:26
Manau reikia uzdrausti ne tik visoje europone mokyklose bei Lietuvoje, bet ir universitetuose ir visose mokslo istaigose, taip ne tik bus maziau zalos kuri neaisku ar isvis yra bet ir moksleiviai, studentai bus atidesni pamokose o ne sms ar kitais dalykais uzsiimines, be to bus iskarto mazu maziausiai isvengta nelegaliu telefonu nusirasinejimu, trukdimu skambuciais pamoku metu ir daug kitu daliku. Manau tam pakaktu bent ant kiekvieno pastato toje teritorijoje pirma nuimti antenas jei stovi nes kiek esu mates tai ant dauguma vilniaus mokyklu tiesiog stovi GSM antenos ar net salia ant kito pastato, tuomet pastatyti slopintuvus tik toje teritorijos ribose ir juos ijungti tik pamoku metu nustatytu laiku kad ir automatiniu rezimu, o po pamokiniu laiku gali buti ir isjungti visiskai. Cia tik mano nuomone, ka kiti mano jei tokia tema pradejote rasyti tai manau visiems idomu pasidalinti.
Arthuras 2011-05-29 16:45
Žaidžia telefonu per paskaitas ir pamokas? Jų problemos - mažiau išgirs, mažiau įsimins, bus prasčiau įvertinti ir t.t., galų gale, bus prastesni specialistai. Bet pasirinkimo laisvė turi būt, kol tai netrukdo kitiems studentams ar dėstytojams, mokytojams.
Mumblefluff 2011-05-29 17:03
O čia kalbama ne tik apie pradines? Jei taip tai visiška nesąmonė. Kaip susisiekt skubiu atveju tada? Kaip paskambint pagalbos tarnyboms? Kažkoks regresas būtų.. 15 metų į praeitį..
Genius 2011-05-29 17:58
Telefonai dabar beveik kaip loptopai taigi ju paskirtis nuo sms iki astrobiologijos ir t.t. O dabar mano nuomone: As mokinys telefone dazniausiai naudoju interneta ir skambinimus(kiti dar labai naudoja sms) na ir kartais skaiciuotuva. uzdraust gali tik pirma tegu kiekvienam mokiniui priskiria loptop'a arba stacionara
Nerealiai 2011-05-29 18:08
Puiki ideja, seniai taip reikejo, nes kai kurie supratimo stokojantys asmenys visai suizuleja. Ne tik, kad neisijungia garso, bet dar kalba pasnibzdom pacioj klasej, nu zodziu nekalbu apie normalius zmones, kurie turi suvokima ir naudojasi kai reikia. Apskritai kai kurie mokiniai isijaute neaisku i ka, jiems gi gali svarbus skambutis buti ir pan, tik va pagal mokinius tai jiem svarbus visi skambuciai ir sms pasidaro, ko pasekoje trukdo darba kitiems moksleiviams, o del pagalbos telefono ir pan, tai nereik jau skiest, kiekvienoj sulej atsiras taksofonas, ar siaip koks avarinis telefonas.
Rukis 2011-05-29 18:08
Kaip kai kurie baisiai nusišnekat. Matyt duobes kasat, o mokyklos nė vidurinio nebaigę. Eini pavyzdžiui į universitetą, informacinių technologijų katedrą. Tačiau paskaitos juk ne visos tik informatika (ir jos atšakos), matematika ar fizika. Tau taip pat dar bus prikišta nesąmonių, tarkim psichologija (nežinau tiksliai, tiesiog kaip pavyzdys) Tau jos visiškai nereikia, o dėstytojas žymisi mokinius paskaitose. Ką daryti? Telefonai ir kompiuteriai gelbsti šiose situacijose. O sėdėt ir kišt į galvą visą brudą kurio tau nereikia - durnystė. Jei jūs taip norit viską mokytis - prašau. Tačiau mano turi būti pasirinkimas ko aš norių gyvenime ir kokiais būdais to sieksiu. Telefonu žaisdamas niekam aplink netrukdau. Tai tegu ir man jie netrukdo.
Neo 2011-05-29 18:15
Komentuoja vaikučiai nieko negirdėję apie mikrobangų spinduliuotės poveikį, nežinantys, kad kiekvienas mobilusis telefonas veikdamas skleidžia mikrobangų spinduliuotę tolygią ar net didesnę nei sklindanti iš mikrobangų krosnelės, ir kuri, anot mokslininkų, jauną organizmą labiau pažeidžia. Apie tokius dalykus net kaimo moteriškės daugiau išmano, nei Technologijos.lt skaitytojai. siūlau pažiūrėt http://antenos.blogas.lt/jungtinio-demo ... o-126.html va nuo to jus ir norima apsaugoti, nes šimtai jūsų mobiliųjų mikrobangių mokyklose kuria elektrosmogą- nematomą, tačiau pavojingą. O čia ir pati rezoliucija http://assembly.coe.int/Mainf.asp?link= ... ES1815.htm
Genius 2011-05-29 18:31
Dar nedidele smulkmenele mikro bangu krosneles visai neskleidzia mikro bangu (jos skleidzia bangas bet jos ne mikro) sita galima pamatyt technologijos.lt prie faktu skyrelio Tai ka siulai? atsisakyt elektros, nes net ir paprastas laidelis skleidzia EM bangas?
Arthuras 2011-05-29 18:37
Mokslininkai nėra įrodę, jog tokios galios mikrobangos kenktų sveikatai. Sėkmės kankinamiems paranojos.
reality 2011-05-29 19:05
Nerealiai 2011-05-29 19:29
Naivu pasikliaut teiginiu, kad mokslininkai nera irode, kad kenkia, logiskai mastant jau galima suprast, kad maziau, ar daugiau kenkia, o del paranojos, tai, kad tu isivaizduosi kitaip negu yra, faktas nepasikeis, aisku nezinant turbut gyvent visada lengviau. Mano manymu jei butu noreje, jau seniausiai butu irode kenkia, ar nekenkia, tiesiog ne viskas mokslininku valioje.
Arthuras 2011-05-29 19:38
Tai pirmyn, parodykit statistiką, kad šalia GSM bokštų žmonės miršta, serga dažniau. Realią statistiką, o ne iš VBS tarnybos.
Neo 2011-05-29 19:44
http://www.iemfa.org/images/pdf/Ahlbom_ ... t_IARC.pdf Tačiau tų įrodymų pakako Europos Tarybai, ir ji jau priėmė šią rezoliuciją o ne svarsto kaip čia rašo (aukščiau esančiam straipsny). Be to ar kada mėginai pasidomėti įrodymais, kurių, neva, nėra? Ar skaitai tik tai ką spausdina Technologijos.lt?
Neo 2011-05-29 19:51
http://www.neilcherry.com/documents/90_ ... _09-02.pdf pakankamai realu?
Neo 2011-05-29 19:55
o apie EM bangų dažnius ką nors esi girdėjęs? Ar to dar nesimokėt mokykloj?
Muskietininx 2011-05-29 20:03
Gan įdomus klausimas dėl mokyklų. Uždrausti, tai tikrai neuždraus. Kalbėti galima apie daug ką, bet imtis priemonių tam įvykdyti gali būti per daug sudėtinga. Taigi, ar telefonų daroma žala gali būti vienintelis veiksnys lemiantis norą uždrausti telefonus ? Pagal šį straipsnį tai taip, bet atsižvelgti tik į tai nėra logiška. Vien "tipo" daromos žalos tam neužtenka, todėl kalbant tik apie tai nieko nebus pasiekta. Elektromagnetinės spinduliuotės poveikis žmogaus organizmui dar nėra tiksliai įrodytas. Bet kokiu atveju tai padaryti būtų be galo sunku. Su tuo galiu sutikti, nes daugeliui didžiulių kompanijų tai būtų katastrofiška. O šios atsižvelgdamos į esamą situaciją galėtų priiminėti sprendimus kurie lemtų elektromganetinės spinduliuotės tyrimų rezultatus. Logiška, ginčytis negaliu. Asmeniškai netikiu, kad dabar mobilusis telefonas ant mano stalo man kenkia. Bet eidamas namo jį vis tiek padedu kuo toliau nuo savęs. Net keista, kaip įvairiausios kalbos gali nulemti mano veiksmus, juk aš tuo kaip ir netikiu. Taigi, grįžkime prie mokyklų. Griežtai riboti telefonų naudojimą reiktų, bet ne dėl poveikio sveikatai. Telefonas mokykloje kiekvienam be galo reikalingas daiktas. Žiūrėk kas parašys tau sms., o gal tu kam nors parašysi ? Galbūt kas nors tau ims ir paskambins, nors paprastai daugeliui taip ir nepaskambina. Be to, kaip šiais laikais galima būti be telefono ar be dviejų ? Juk vieno tinklo naudojimo dažnai neužtenka, todėl tenka įsigyti net du. Su vienu siunčiu sms. vieniems, o su kitu kitiems. Šaunu. Be to, visi tie žaidimai. Jie taip užveda. Stovėdamas mokyklos koridoriuje ir laukdamas pamokos tu gali jį išsitraukti iš kišenės ir ką nors pažaisti. Nu ką nors pašaudyti prieš pamoką ar šiaip pamaigyt savo "ragelį". Kartais to neužtenka, tai maigom ir per pamokas. Taip žiūrėk nepastebimai ir praeina pamoka bestumdant kokį kamuoliuką. Išeini išsišiepęs, atsistoji koridoriuje ir toliau galvoji: "Ką žaisti per kitą pamoką ???". O čia dar ne viskas. Jeigu esi nusipirkęs kokį kietą išmanųjį telefoną, tai jį gali išsitraukti tik dėl prestižo. Na žinot, atsistoji pačioje matomiausioje vietoje ir spaudai "lock, unlock, lock, unlock........lock....." Na tu tipo veiki ką nors prasmingo..... Taigi, sakykit dabar, kas labiau kenkia moksleiviams mokykloje. Neištirtos elektromagnetinės bangos ar telefono teikiami "privalumai". Pats dar esu, nors gal greičiau buvau moksleivis. Esu finišo tiesiojoje ir niekad nesupratau tokio telefonų naudojimo apie kurį kalbėjau.