Lėtėja kietųjų diskų rinkos augimo tempai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wildpants 2011-05-31 14:27
Nu ir neveltui. Juk ypač Lietuvoje su tokias interneto greičiais labiau apsimoka kokį filmą parsisiųsti pakartotinai nei kažkur laikyti ir galbūt peržiūrėti. Asmeniųkai aš turiu laptope 320 gb iš jų gal tik 100 gb užimta, o stacionariam iš 500 irgi gal panašiai 100 gb užimta. Jau geriau investuoti į mažesnę talpą, bet didesnį greitį
mobilunkas 2011-05-31 14:46
savo sukuriamiems duomenims siuolaikiniu disku talpos pilnai uztenka, filmus kaupt irgi nelabai reikia, nebent kazkokius ypatingai patikusius, bet del visu svarbiu duomenu laikymo tik debesyse nepritariu. internetas ne gravitacija kad veiktu be sustojimu amzinai, ir zemiskos priezastys gali sutrikdyt interneta ir kosmines, tad tikrai svarbiem duomenims reikia ir kietuju disku. o svarbus duomenys tai tuos kuriuos pats sukurei- nuotraukos, filmukai
immortallt 2011-05-31 15:39
wildpants, 500GB laptope, 320GB isorinis, abu pilni... Aisku pratrynus vietos atsilaisvintu. O nematau, nieko keisto kad rinkos augimo tempai mazeja. Galu gale po truputi verziasi ir SSD, kitas dalykas, nelabai atsirado kazkokiu nauju dideliu failu, pvz. nauji filmu standartai, flac netapo mada. Nuotraukos formatai irgi neatejo mada RAW saugot, tai taip ir gaunas, kad nera didejancio poreikio informacijai kaupti. Ypac greitejant internetui.
ligonis 2011-05-31 15:58
na zinok serveriai naudoja ivairius RAID masyvus, kad uztikrintu patikimuma, jie viska dar papildomai laiko su atsarginem kopijom, tai laikyt paprastam kompe yra saugiau tik tuo atveju, jei viska sudejai i kelis diskus ir juos pasidejai i spintele(gi zaibas gali iskept), o kol turi linija i interneta - savo kompe laikyt nera saugiau(duomenu praradimo prasme).
Deivi_Z 2011-05-31 16:51
Savo kompe turiu 3TB dar 1TB tuscias. Bet kaupiu filmus ir seruialus. Ruosius tai dienai kai siustis nebebus imanoma. Kai torrentai bus uzdrausti.. tikiuos kad niekada taip nebus.
mobilunkas 2011-05-31 17:14
na as turejau omeny kad saugiau yra turet ir paciam dar duomenu kopija, o ne tik debesy laikyt vienintele kopija. aisku jei tai duomenys kuriu reikes, bet ne konkreciu kazkokiu laikotarpiu- cia ir dabar, tai tada galima debesiui sugedus laukt kol ji pataisys is atsarginiu kopiju, nuties sugadintus interneto laidus ir t.t.
immortallt 2011-05-31 17:14
ligonis, ka turejo mobilunkas omenyje, tai turbut, kai prireikia failo dabar, o intikas luzes! Gi ir taip buna, bent jau mano porakart buvo, kai reikejo mokytis, o univiero servas luzes savaitgaliui bei nera kas gali patvarkyt. Buvo, kad ir paciam internetas dingo.