Iranas kuria nacionalinį internetą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MarijonasM 2011-06-02 10:51
Kaip jie gali kovoti su priešu jo visiškai nepažindami? DD Be to, šiais laikais informacija yra svarbiausia norint kažką pasiekti, grįš į viduramžius ir tiek.
Auris 2011-06-02 11:11
Kam toks internetas reikalingas? na aišku valdžios institucijoms, verslui, bet paprastam žmogui koks tikslas isvis tureti TOKI interneta, Koranas ir jo interpretacijos jau senai nesikeičia toje šalyje, todel ir CD užtektu vietoj to interneto
Arwis 2011-06-02 11:58
Islamiska visuomene, islamu salyse niekada nepaliko vidurmaziu. Ju teise ir gyvenimo principai parasyti pries tukstanti metu buvo skirti tuo laiku gyvenusiai visuomeniai ir beveik nepasikeite. Siuo metu pagrindine Islamo gresme yra ne vakarai, ne JAV taciau globalizacija kadangi tai stipriai veikia visuomene bei 1 000-ciu metu pasenusias taisykles. Tokiu saitu kaip youtube, facebook blokavimas tai tik patvritina. Islamo visuomene stagnuoja ir niekur nejuda kai tuo tarpu vakaru visuomene pries mazdaug 300 metu issilaisvinusi is realigijos gniauztu galima sakyti viena pastate viska ka mes matome siandien. Ir kadangi religija nebeturejo zodzio tai leido vykti dideliems pokyciams. Islamas nera bloga religija, taciau jaigu nesupras kad reikia keistis per ateinancius 50 metu nemaza dalis islamisku saliu taps afrikos lygio salimis. O tai nutiks nes pasaulis aplink juos evoliucijonuos o jie atskirti nuo pasaulio liks izuoliuoti. Jau nekalbant kad politinis spaudimas taipogi darys savo.
kestutisz 2011-06-02 12:04
Tai jau taip, yra ką ten kurti - reikia tik pafeikinti root'inius dns serverius. Tik prisidarys sau bėdų "užlipdami" ant svetimų ip adresų ruožų, dns vardų ir t.t., na bet yra ir geroji pusė - IT'šnikai paskui turės darbo kai reikės vėl viską atstatyti
bullka 2011-06-02 13:05
O tai Šiaurės Korėja gi irgi turi savo internetą ir OS? T.y. vietinį tinklą šalies mastu. Gal ką ir maišau. Čia gal ir nėra labai blogai. Jei negali blokuoti visokių vakarų paslaugų, susikuri tas vakarietiškas paslaugas pas save
mnv 2011-06-02 13:20
Dar tegul siena apsijuosia ta savo sali ir gyvena laimingi savo mazam rojuj. Tik kai prades stipt tegul netiesia rankos prasydami "supuvusiu" vakaru pagalbos.
Indigo89 2011-06-02 13:56
Sutinku su Arwis. Bet siaip nereikia pykti ant ju. Juk jeigu jie nori izoliuotis tegul izoliuojas, kad tik kitiems nekenktu. O jeigu kenks kitiems tada izoliavimasis nebebus reiksmingas. Bet kuriuo atveju tai yra ne musu reikalas, o irano zmoniu. Jei jie nesupranta kas su jais daroma tai ir nereikia jiems bandyti primesti vakarietiska gyvenimo buda.
mnv 2011-06-02 15:10
Nu matai esme tame, kad taip kaip mes norejom skleisti krikscionybe karais per viduramzius, taip dabar muslimu radikalios salys noretu skleisti irana, tik pasiseke mums, kad jie labai jau atsilike Bet is kitos puses jie europa jau ima po biski "skleisdami savo sekla ( )" su vietinem europietem Jug zinot visi kiek musulmonu jau europoje, taigi jei taptu dauguma, isrinktu saviskius, o tada jau chana. Bet cia daugiau tas tiketina tik teoriskai.
sigun 2011-06-02 16:29
Na ir kas kad užlips ant svetimų adresų? Jeigu tai yra tavo vietinis LAN, neturintis išėjimo į internetą, tu gali lipt ant bet kurio iš 4 mlrd. IP adresų, nekreipdamas dėmesio į jokias adresų klases, pats sau susikurti taisykles ir nusistatyti kas yra "vidiniai (t.y. nemaršrutizuojami)" ir kas išoriniai. Arba išvis net neskirstyti. Šiuo atveju dar pliusas - gyventojo nelegaliai užsienyje nusipirktas maršrutizatorius su standartiniu firmware tikėtina negalės normaliai dirbti tokiam tinkle. O beje, be reikalo taip juokiatės iš Irano. Dauguma apie tai nieko gal ir negirdėjote, bet EU berods apie 2004m taip pat buvo planų sukurti saugų nuo interneto atkirstą tinklą, apjungiantį visų EU šalių valstybines organizacijas. Kai kurie pranešėjai išsakė minčių palit jose tik šį tinklą be jokio išėjimo į viešą internetą. Vėliau šis projektas tyliai numirė, nes prasidėjo e-demokratijos, e-rinkimai, e-piliečiai ir t.t., ir pasirodė jog visiškai atkirst valstybinių įstaigų nuo interneto nepavyks.
zamolskis 2011-06-02 19:46
laidini interneta techniskai galima visai nesunkiai padaryt kontroliuojama. tiesiog tereikia kontroliuot visus tiekejus ir tvarkingai globaliai registruot visus ip. "vakarietiskas" internetas irgi yra dalinai kontroliuojamas, tiesiog ne visi supranta iki kokio lygio. interneto kontrole baigsis kai paplis automatizuoti marsrutizatoriai, kurie radio bangom gales susijunt su visais tokiais paciais irenginiai aplinkui. dabar smarkiai tobulinama tokio tipo irenginiai. kad turet interneta - nebereiks tiekejo - tereikes maitinimo saltinio.
nofuture 2011-06-02 20:32
Va tai jau bus įdomu, lyg kokia V.Vinge vizija. Gal gali kokį linką mestelėti, kad veltui laiko googlėj negaišti.
Atlast 2011-06-02 22:52
Arwis +1 susireiksmine vadukai nori islaikyti savo itaka bet kokia kaina ir islamas cia tik irankis. Juk svarbiausia valdzia.
immortallt 2011-06-02 22:57
Zamolskis, tavo ideja butu naudoti tinkla keistis slapties duomenims ir kontroliuojant visus prisijungimo taskus, taip neleidziant hakeriui prieiti ir nulauzineti bei pridaryti zalos pavagiant info ar ja sugadinant.
kestutisz 2011-06-03 12:48
Čia su ta mintim, kad dabar fundamentalistai prisidirbs visokių nesąmonių, o paskui vistiek kažkada reikės sutvarkyti. Jų tamsieji amžiai kažkada irgi baigsis, tik tiek, kad baigsis greičiau dėl aplinkinių įtakos kurią ir bandoma pristabdyti. p.s. galbūt net sulauksime kažkokių tarpinių "internetų" kai tokios totalitarinės valstybės įkurs savo bendrą "saugų internetą" - manau kokiam Lukašenkai su Ahmadinedžadu net religiniai skirtumai nesutrukdys susitarti dėl marštrutizavimo, cenzūros ir bet kokio anonimiškumo panaikinimo :)