Internete paskelbtas „Skype" protokolas  (26)

Rusų programuotojas Jefimas Bušmanovas, viešai deklaravęs savo tikslą paversti interneto telefonijos programą „Skype" atvirojo kodo projektu, pranešė vadinamosios atvirkštinės inžinerijos būdu atkūręs uždarą „Skype" protokolą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis paskelbtas J. Bušmanovo tinklaraštyje. Atvirkštinės inžinerijos metodo esmė – išnagrinėti vidinį programos veikimo mechanizmą ir remiantis atlikta analize pačiam parašyti kodą, analogišką tam, kurį parašė dominančios programos kūrėjai.

J. Bušmanovas pranešė atkūręs pirmosios, trečiosios ir ketvirtosios „Skype" versijos kodą ir nustatęs „Skype" naudojamus šifravimo algoritmus. Jo tinklaraštyje pateiktos nuorodos į savo darbo rezultatus. „Skype"  atstovai savo ruožtu pareiškė, kad neteisėtas naudojimasis šios programos kodu prilygsta „Skype" teisių į intelektinę nuosavybę pažeidimui, pranešė „Geek.com".

Populiariausia pasaulyje interneto telefonijos paslauga „Skype" debiutavo 2003 metais. Šių metų gegužės 10 dieną „Microsoft" pranešė perkanti „Skype" už 8,5 milijardo dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)