Vasara! Pirmasis pasaulyje ledų „(sunk)vežimėlis“ ant vandens – Temzėje (Video)  (0)

Sunku pasakyti, ar būtent šią transporto priemonę kadaise apdainavo legendinė ketveriukė iš Liverpulio „The Beatles“ šlageryje „Yellow Submarine“, tačiau Didžiosios Britanijos sostinę kertančioje Temzės upėje iš tiesų pasirodė plūduriuojantis geltonas sunkvežimio formos objektas, iš kurio upeiviams stačiai ant vandens pardavinėjami ledai. Ir išties, nejau ledų paklausa Londone dabar tokia didžiulė, jog vietos juos pardavinėti liko tik ant vandens?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypatingu, specialiai smaguriams parūpintu komfortu ant vandens galėjo pasimėgauti Londono gyventojai ir svečiai. Plaukiojantiesiems Temze, žaismingoje geltonoje amfibijoje „HMS Flake 99“ („Jos Didenybės Laivas Dribsnis 99“) peteliškes pasirišę besišypsantys dėdės visą savaitę siūlė atsigaivinti ledais. Tai – pirmas pasaulyje plaukiojantis ledų (sunk)vežimėlis.

Ypatingą transporto priemonę D. Britanijos Nacionalinės Ledų Savaitės proga sukonstruoti užsakė saldumynus gaminanti bendrovė „Cadbury“.

Kadangi ledų (sunk)vežimėlio ekipažas nedviprasmiškai užsiminė apie pasaulinį ledainės ant vandens turą, afrikinių karščių alinamos Lietuvos gyventojams belieka tikėtis, jog toks ledų vežimaitis, pakeliui į Veneciją ar garsiausius pasaulio paplūdimius, užsuks jei ne į Lietuvos upių tėvo Nemuno ar motinos Nėries vagojamus gintarų šalies didmiesčius, tai bent jau į Baltijos pajūrį.

O kol kas, kaip 6-ąją senosios animacijos filmuko „Didieji šalčiai“ minutę nostalgiškai dainavo tokiais skanėstais per patį speigą prekiavusi ledų pardavėja, „…valgykit ledų, šokoladinių… /. ..valgykit ledų – tai labai gardu…“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)