Japonai dar daugiau dėmesio skirs saulės energetikai  (3)

Atrodo Japonija nenori atsisakyti savo kaip vienos iš pirmaujančių saulės energijos vartotojos pasaulyje reputacijos. Tai įrodo G8 susitikimo Prancūzijoje metu pristatytas „Saulėtekio“ planas. Projektu siekiama iki 2030 m. saulės plokštes įdiegti visuose naujuose Japonijos namuose ir pastatuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai uždaryta Hamaoka atominė elektrinė ir nuolat atliekami remonto darbai nuo cunamio nukentėjusioje Fukušimoje paskatino Japoniją peržiūrėti savo nustatytas strategijas branduolinės plėtros srityje. Dabar pagrindinis dėmesys nukreiptas į „žaliosios“ energijos šaltinius. Tuo pat metu siekiama atgauti saulės energetikos lyderystę, kuri Europos naudai buvo prarasta prieš keletą metų.

Japonijos Ministras pirmininkas Naoto Kan patvirtino „Saulėtekio“ plano iniciatyvą kaip nacionalinę energetikos politiką savo pareiškimu per Didžiojo aštuoneto susitikimo atidarymą praeitą savaitę Prancūzijoje.

Toks žingsnis galėtų būti vertinamas kaip tautos ateities pastangų pabrėžimas didinant atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimą, ypač atsižvelgiant į naujausią branduolinę grėsmę, kurioje Japonija atsidūrė po pražūtingo cunamio.

Be „Saulėtekio“ plano Japonijos vyriausybė taip pat inicijavo kai kuriuos kitus „žaliuosius“ projektus. Vienas iš jų nukreiptas į saulės energijos naudojimą 12 tūkst. mokyklų, o toks projektas yra „School New Deal“ susitarimo dalis.

Įmonė „Kyocera Corporation“ jau yra įrengusi saulės plokštes daugiau nei 1200 institucijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)