Dviratininkų matomumą galėtų didinti lazeriai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2011-06-17 11:34
ir kokios gi galios reiketu, kad diena lazeriu projektuojamas toks zenklas butu matomas?
RiMuSaS 2011-06-17 11:46
Tai kolkas tik ideja. Kazin ar yra paskaiciuotas tokio prietaiso detalesni parametrai.
pixerix 2011-06-17 12:08
Abejoju, ar nuo to kas pasikeistų.. Mūsų vairuotojai nemato nei pėsčiųjų perėjų, nei ištisinių linijų, nei kelio ženklų, kai kurie nemato net šviesoforų, tad tas žalias dviračio logotipas tikrai nieko nepakeis..
immortallt 2011-06-17 15:06
dauguma vairuotoju viska mato, tik jau nereikia, tik va pestieji kai kurie akli, o dviratininku irgi pasitaiko, kurie tik ir iesko nelaimes. Kiek is jusu vazineja dviraciais ? Kiek is jusu rodot posukius kai vaziuojat keliu ? O kad pestiji partrenkia einant per gatve - tai jie akli ar seip ne pilno proto ? Per pereja puola zmogus begti, ji nukala, o paskui dar kalte vercia ant vairuotojo. Arba dviratininkas ispuola priesais masina per pereja ant 20-30km/h - gi neziuri prie periju po kilometra i kiekviena sona ar kas neparskrieja! O seip ideja nebloga, jei ta statistika tokia tikrai yra.
edragon 2011-06-17 23:25
Manau, kad ta statistika tikrai nemeluoja. Pavyzdžiui prie mano namų yra gatvė su gana intensyviu eismu ir šalia platūs šaligatviai. Visi dviratininkai praktiškai važiuoja tais šaligatviais (nors ten ir nėra oficialiai dviračių takai, bet iš tikrųjų galėtų būt, tik linijas reikia nupaišyt), o kokių 500 m ruože yra bent 4 išvažiavimai iš daugiabučių ir važiuojant dviračiu nesimato nei iš vieno išvažiavimo ar nevažiuoja automobilis (prie daugumos matyti trukdo gyvatvorės). O automobiliai žinoma važiuodami žiūri tik į gatvę, ar kas nevažiuoja, tuo metu visiškai užtverdami šaligatvį. Tokioj vietoj tikrai manau, kad padėtų toks lazerinis daiktas, nes gal tada automobilis truputį pristabdytų ir koks išsiblaškęs dviratininkas turėtų dar galimybę apvažiuot. Aišku tokiose vietose rimta avarija gali būt tik kai dviratininkas greit lekia, bet net ir man pačiam yra tekę atsiremt priekiniu ratu į automobilį (nuo tada jau, žinoma, daug atsargiau ten važiuoju). O dėl energijos sąnaudų, tai tikriausiai nebus ekonomiškas jei dieną gerai matysis, bet gali būt ekonomiškesnis, kuris gerai matytųsi jau temstant. Vis būtų saugiau važiuot. Čia jau nuo dviratininkų priklausys, norės saugumo - mokės pinigus ir tikrai tokiam daiktui atsiras pirkėjų.
Sokantis Debesis 2011-06-17 23:43
"Ši idėja E. Brooke padėjo laimėti stipendiją minėtame JAV universitete, kur įtaiso idėja bus vystoma toliau." - JAV ? Brighton Universitetas yra UK teritorijoje, priepat Sussex Uni...
MariusZ 2011-06-20 00:10
Kiek is jusu vazineja dviraciais ? As Kiek is jusu rodot posukius kai vaziuojat keliu ? As Arba dviratininkas ispuola priesais masina per pereja ant 20-30km/h - ne visi vienodi