Nauji „Windows 8“ standartai įžiebė programuotojų pyktį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

KeeperMustDie 2011-06-20 12:33
Nusivyliau kai kuriais bendruomenes atstovais. Baisu net pagalvoti, kaip jie dirba su silverlight ir atrodo nepastebi elementaraus fakto, kad jis embadinasi i HTML'a, is to seka vienintele isvada - lygiai taip pat jis gales buti naudojamas ir desktop aplikacijos. O dar tokie pasakymai, kad "negales kurti"... Cia gi basic UI aplikacijos, visi darbai, kaip ir anksciau, bus atliekami standartineje windows aplinkoje. Reikia labai nesigaudyti sistemoje, kad manytum, jog MS sekmingai investave i .NET platforma imtu ir ja mestu. Ir dar labiau reikia nezinoti MS, kad galvotum, jog jie prades naudoti atvirus standartus vietoj savu irankiu . Kartais atrodo, kad sie zmones keliantis triuksma - arba yra naujokai arba net nenauoja .NET, bet nori sukelti skandala.
promaty 2011-06-20 13:12
Bepročiai kažkokie, tiek su savo windowsu standartais, tiek su savo naršyklės standartais.. Visi daro vienaip, o jie mat pasikėlę labai ir visi derinkitės prie mūsų.. Maždaug tokia reakcija į vartotojų kritiką:
liquid 2011-06-20 14:04
Nemanau, kad labai nukentetu web'as jei silverlight'o isvis nebutu Nelabai isivaizduoju, kodel ji turetu kazkas naudoti apart MS fanboy'ju.
mobilunkas 2011-06-20 15:24
keista jei mikrosoftas atsisakytu saves, na o jei atsisako tai galbut ta dalis net mikrosoftui nepatinka , arba kazkokios licencijos zada islyst neapmoketos ir norima isvengt teismu
Mumblefluff 2011-06-20 17:40
Nors apie programavimą nenusimanau, bet man atrodo ten tik labai basic programos bus rašomos tais atvirais standartais.. Nieks neperrašys rimtų darbinių programų..
sirex 2011-06-20 20:40
Tai, kad HTML5 ir CSS3 yra taip išvystyti, kad didžiąja dalimi pakeičia tiek SilverLight, tiek Flash. Microsoft iš esmė nebeturi pasirinkimo...
Mumblefluff 2011-06-20 20:55
Nemanau kad tokios firmos kaip Adobe ar Autodesk perrašinės savo programas.. Kažkaip išvis abejoju ar įmanoma perrašyt kad taip pat gerai veiktų tokios programos kaip photoshop, after effects, 3ds max, MAYA ir panašiai.. Jei klystu pataisykit.
- 2011-06-20 21:05
Pala, o tu manai, kad Adobe CS5 ir AutoCAd su Flash'u parašyti?
abcdjasd 2011-06-21 01:52
nesusipratimas, o ne straipsnis :] Silverlight realiai yra skirta internetinėm programom ir su HTML5 jis yra elementariai nebereikalingas (lygiai tas pats liečia flash, quicktime ir kelis kitus), tiesiog nebėra prasmės tęst jį. Staipsnis kažkaip bando parodyt, kad Silverlight mirtis - kažkokia tragedija. Realiai labai mažai kas jį vartoja, daug daugiau žmonių moka vartotis javascript (kas bus naudojama su HTML5). Vartotojui vėlgi HTML5 yra geriau, nes nereikalingos papildomos programos. Kas liečia .NET ir kitas "rimtas" platformas, nieks nieko kolkas nesako ir peranksti spekuliuot. Jei jie tikrai planuoja pritaikyt windows įvairesniem elektronikos gaminiam (ypač jeigu galvoja keltis į debesis), .NET plėtimas daug brangiau jiem atsieitų manau, nei perėjimas prie java, kuris jau yra plačiai palaikomas. Bet vėlgi, peranksti spėliot.
KeeperMustDie 2011-06-21 10:39
1.Straipsnis tikrai nesusipratimas, kaip ir tavo komentaras - kaip ir rasiau anksciau apie jokia silverlight mirti negali buti nei kalbos, atvirksciai, dabar jis taps tik dar labiau naudojamu. 2.Nesupranti kam reikalingas silverlight - nereikia, ateis laikas suprasi. Silverlight nera ir nebus skirtas pakeisti HTML5 arba paprastu puslapiu, kam reikia - tas naudoja ir tiem gerai, kiti tuo tarpu gali per galva verstis bandydami savaitemis su javascript ir HTML "hakais" padaryti ta, ka padaro su silverlight per kelias h.