Mokslininkas kuria žmogaus smegenis imituojantį kompiuterį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indigo89 2011-06-23 13:02
Vaistams bandyti sutinku kad verta daryti toki dalyka. Bet mastymui atkartoti molekulinio lygmens nereikia, uztenka abstraktesnio.
punktyras 2011-06-23 13:17
Manau miljardo nepakaks, jei norės atkartoti visą smegenų struktūrą. Tikiuosi, MoNETA projektas (http://www.memristor.org) bus tas postūmis DI ir tuo pačiu smegenų pažinimo kryptimi. (http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 47&l=2&p=1)
Indigo89 2011-06-23 13:59
Nemanau, kad memristoriai tures kokia nors itaka DI. Tai gal bus kitokia technologija informacijos saugojimui ir apdorojimui, bet ji neduos nieko, ko negaletu dabartiniai kompiuteriai. Viskas, ko reikia DI, tai programines irangos, kuri abstraktizuotu procesus, link kuriu vystesi smegenys. Grynai programinio lygio tam uztenka, visiskai nereikia DI priristi prie gelezies. O kad milijardo nepakaks tai cia faktas. Smegenyse milijardas (?) yra tik neuronu, o kur dar kitos lasteles, dalyvaujancios tame procese, kuriu yra daug daugiau negu neuronu.
bahuriux 2011-06-23 22:35
Nu sukurs tas smegenis anksciau, ar veliau, apmokins, jos igaus samone ir kas tada jei rezultatas nekoks? sakys sorry esi dirbtinis ir dar nevykes, todel mes tave isjungiam=nuzudom ir darom isnaujo. Arba anekdotas: Sukūrė mokslininkai superkompiuterį, galingiausią pasaulyje, tiesiog mąstantį. Ir uždavė jam klausimą: - Ar dievas yra? Kompiuteris pamąstė ir tarė: - Nepakankamai informacijos, prijunkite mane prie visų kitų superkompiuterių. Mokslininkai prijungė ir vėl paklausė. Kompiuteris atsakė: - Nepakankamai informacijos, prijunkite mane prie visų pasaulio kompiutrių, kokie tik yra. Mokslininkai vargais negalais taip padarė ir vėl paklausė to paties. Kompiuteris vėl atsakė: - Vis dar nepakankamai informacijos. Prijunkite mane prie visų buitinių prietaisų, automobilių, visų įrengimų, kokie tik yra. Mokslininkai ėmė plušėti ir po kelerių metų, per didžiausius vargus, jį prijungė. Tada vėl paklausė: - Ar dievas yra? Kompiuteris pamąstė ir tarė: - Taip, dabar jau yra!
Indigo89 2011-06-24 00:07
Sutinku su pirmo sakinio pirma dalim tik, visa kita dirbtiniu intelektu nesidomincio zmogaus paistalai. Nepyk, bet taip yra.
Indigo89 2011-06-24 00:21
Kad di pasijustu nuzudytu jis turetu but specialiai tam sukurtas. Naturaliai taip nesigautu, nes di beveik garantuotai nebus uzprogramuotas dauginimuisi, tik kazkokios funkcijos atlikimui ar kazkam panasaus, bet labai abstrakciam lygyj, tai jo tikslui jo egzistavimas gali nebut butinas, o tavo baimes atveju, netgi priestarautu tikslui. Be to jei jau ziurint filosofiskai tai norint kad di sugebetu "uzkariauti zmones" (robotu baime issivysciusi nuo filmu), jis visu pirma turi buti protingesnis nei dauguma zmoniu, o jeigu jau toks bus, tuomet galim but ramus, nes budamas protingesniu gales parinkti netgi geresni sprendima negu mes ir beveik garantuotai ne savanaudiska (velgi di tikslas). Taip kad jei kada di ir bus tas dievas (kas kol kas realiai neimanoma ir net pasakyciau nesvarstytina), tai jam tik padekot reiktu kad jis toks atsirado, nes zmones, kad ir kaip ziuresim, valdo gobsumas (bent jau dabartinius), kuris yra kapitalizmo, dabar dominuojancios ekonomines ir politines sistemos dalis. Ir kol kas geriausiai veikiancios. Kol kas geriausia nereiskia apskritai geriausia.
Bomber 2011-06-25 16:42
Na taip bus protingesnis ir gal net be godumo ir egoistiškumo, bet čia galima daug filosofuoti kaip čia bus. Bet jeigu ir bus protingesnis, tai argi nenorės izoluoti netobulų žmonių nuo jų vienintelės planetos ir vieno nuo kito? Juk žmonės visi yra kažkiek egoistai ir godūs. Iš kur tada žinoti kaip protingesnis protas pasielgs tokiu atveju pamatęs tokią netobulą sistemą? Taip, kad sakyti, kad DI nenorės nieko padaryti žmonėm yra pernelyg drąsu. Negali žinoti, kol dar nėra nei DI, nei jo prototipo
Indigo89 2011-06-26 22:09
Kai bus DI jau bus ne laikas galvot kas butu Atsimink kad protingumas nera tas pats kas laisva valia. DI gal bus protingesnis, bet jis bus sukurtas tarnauti zmonems todel nenores daryti nieko, kas jiems kenktu.