Socialiniuose tinkluose užsiregistravęs 41 proc. Lietuvos gyventojų  (7)

Tai paaiškėjo tyrimų bendrovei RAIT atlikus Lietuvos gyventojų apklausą. Apklausa atlikta gegužės 10–22 dienomis, jos metu apklausta 1002 15–74 m. nuolatinių Lietuvos gyventojų. Apklausos metu Lietuvos gyventojų buvo teiraujamasi, kokiuose socialiniuose interneto tinklalapiuose jie yra užsiregistravę ir kaip dažnai juose lankosi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pusė (51,2 proc.) Lietuvos gyventojų teigė, jog nėra užsiregistravę nei viename socialiniame interneto tinklalapyje. 7,5 proc. nenurodė, ar jie yra užsiregistravę, ar ne. Likusi dalis respondentų (41,3 proc.) socialiniuose tinkluose yra užsiregistravę. 9,1 proc. teigia, kad yra užsiregistravę ir lankosi/bendrauja socialiniuose interneto tinklalapiuose kasdien arba beveik kasdien, o 4,2 proc. teigia yra užsiregistravę, tačiau lankosi rečiau nei kartą per metus arba nesilanko visai.

Tyrimas atskleidė, kad daugiau kaip trečdalis (34,2 proc.) Lietuvos gyventojų yra užsiregistravę ir bendrauja „Facebook“ socialiniame tinkle, penktadalis (20,5 proc.) – one.lt socialiniame interneto tinklalapyje, maždaug kas aštuntas – socialiniuose klasė.lt ir draugas.lt interneto tinklalapiuose (atitinkamai 12,1 proc. ir 11,5 proc.). Kituose socialiniuose interneto tinklalapiuose teigia yra užsiregistravę mažesnė dalis Lietuvos gyventojų.

Analizuojant specifinės grupės – interneto vartotojų – atsakymus, paaiškėjo, kad daugiau nei pusė (53,3 proc.) jų yra užsiregistravę socialiniuose interneto tinklalapiuose. Kas aštuntas–devintas (11,7 proc.) interneto vartotojas Lietuvoje lankosi ir bendrauja socialiniuose tinklalapiuose kasdien arba beveik kasdien.

„Mūsų apklausos duomenys rodo, kad tikrai nemaža dalis Lietuvos gyventojų dažniau ar rečiau bendrauja socialiniuose interneto tinklalapiuose. Ypatingai didelė dalis jaunimo (15–24 metų amžiaus) renkasi „Facebook“ socialinį tinklą. Jame yra užsiregistravę ir bendrauja trys ketvirtadaliai (75,7 proc.) šios amžiaus grupės žmonių. Akivaizdu, kad socialiniai tinklai populiarėja, nes beveik dešimtadalis Lietuvos gyventojų jais naudojasi kasdien“, – apklausos duomenis komentuoja RAIT valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)