Italijoje suimti „Anonymous“ grupuotės nariai  (8)

Italijos policijai pavyko nustatyti vietinio „Anonymous“ grupuotės padalinio narių tapatybę. Šie programišiai 5 mėnesius šalies teritorijoje rengė kompiuterines atakas, tačiau nepastebėjo kaip juos kelis mėnesius tyliai stebėjo vietinė teisėsauga. Surinkus pakankamai informacijos ir nustačius grupėje dalyvavusių asmenų tapatybes įvyko areštai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Policija teigia, kad grupei vadovavo 26 metų italas. Jo vardas neskelbiamas, tačiau žinoma, jog internete jis naudojasi slapyvardžiu Frey. Iš viso sulaikyti 36 hakerių grupuotės nariai, trims iš kurių pateikti kaltinimai. Dalis sulaikytųjų yra nepilnamečiai.

„Anonymous“ padalinis Italijoje vykdė savo akcijas nuo šių metų sausio. Jie atakavo ENI, „Finmeccanica“, Italijos pašto ir banko „Unicredit“ tinklalapius, o taip pat kai kurias valdžios interneto svetaines. Pagrindiniu atakų motyvu galėjo būti tinklalapių savininkų įtaka reguliuojant internetą šalyje.

Italijos vidaus reikalų ministerija praneša, kad programišių padaryti nuotoliai nėra dideli, todėl programišiai gali išvengti bausmės. Su tuo nenori sutikti nukentėjusios kompanijos – jos mano, kad sulaikyti programišiai kelia pavojų, nes jie sugebėdavo gauti prieigą prie konfidencialios informacijos. Labiausiai nuo atakų nukentėjo pramonės gigantė ENI.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: