„Microsoft“ prabilo apie „Windows“ eros pabaigą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Neodan 2011-07-20 08:59
Ziuriu MS stipriai atslieka (nors cia gal beda ta, jie nieko nebesugeba sumastyti), nes Apple (iOS) ir Google (Android) jau gerokai anksciau pradejo kurti tokius OS.
Jarmeinas 2011-07-20 09:15
Dabar Windows daugeliui asocijuojasi ne vien tik su langais, bet ir su populiaria OS, manau kai pasikeis vardą, jis bus ne ką žinomesnis nei Ubuntu, Fedora ar kokia kita populeresnė OS.
stiklas 2011-07-20 09:42
Jei produktas bus to vertas - taps populiariu. Svarbu, kad būtų patogus ir lengvas naudojimasis.
faktas 2011-07-20 09:42
Mano manymu, Windows vardas morališkai pasenęs. Senokai reikia keisti, plius naujos versijos neatrodo kaip langai. Bet šiaip normalus logiškas sprendimas. Manau, netaps nežinomi. Vis tiek standartiniam vartotojui pateiks priimtiniausią produktą, lyginant su Linux ir pan. Ten gi ne idiotai dirba.
Neodan 2011-07-20 10:36
Langai niekur nedingo tik skinas pasikeite Na bet kokiuo atveju, kuo daugiau zaideju rinkoje, tuo geriau, nes konkurencija skatina progresa
Tres Lunas 2011-07-20 10:45
Ne sumanusis, o išmanusis telefonas ->> http://www.vlkk.lt/lit/95364
Shinigami 2011-07-20 12:51
Naujas vardas nieko nereiškia. Svarbiausia kaip sugebi išreklamuoti. Linux nuo wisokiu win, android ir IOS skiriasi tik tuo, kad niekas jų aktyviai ne reklamuoja. Jie daugiau eina iš lūpų į lupas. O visu antra linux tai OS branduolys, o ne pati OS. Ir šis branduolys yra labai populiarus, populiaresnis nei win. Nes ant Linux branduolio ir Android sukurtas, tad galima sakyti, kad Android taip pat yra linux distribucija. Ir šiaip linux eina į daugeli rauterių, serverių ir nemažai paprastu vartotojų ji turi. Tik skirtingas linux distribucijas (Ubuntu, Suse ir t.t.). Bet labai abejoju, kad tapačia OS butu galima sukišti į kompiuterį, telefoną ar televizorių. Nes šių įrenginių galingumas skiriasi. Nebent labai apkarpius ir daug ką išmetus. Tik išvaizda panašia palikus tada gal ir bus galima. Tačiau abejoju, kad įmanoma sukurti išvaizdą (GUI) tinkančia visiems įrenginiams. Nes tada nei su vienu nebus patogu naudotis.
vyckas 2011-07-20 13:38
Tai linuxai liks vienintelė normali desktopinė OS. Jobsai su Balmeriais pamatė, kad šiais laikais reikia aktyviai kurti ir tobulinti ne vieną, bet kelias OS vienu metu, tai padarys OS kastratą viskam, kad sutaupytų kelis milijardus $. Liūdna.
keine_lust 2011-07-20 14:47
Shitpost of the year.
vyckas 2011-07-20 17:40
Hahahaha dar pasakyk, kad tą pačią OS turėsim ir telike ir pc tik todėl, kad vartotojam patogiau būtų, o ne jiems darbo mažiau.
Anonymous 2011-07-20 17:44
dabar populiareja SSD laikmenos,manau nera sudetinga ideti i tv,telefona,saldytuva,skalbimo masina ir t.t. 30 gb SDD su instaliuotais Win.kazkas panasaus i Bios.
KeeperMustDie 2011-07-20 17:53
Siaip reklamu yra palyginti nemazai, bet kadangi jos ne "skandalingos" ir MS neturi tiek fanboyu kurie pastoviai kistu tas reklamas kur gali ,tai jos ir nepasiekia tokios auditorijos. Del susimovimo tai cia jau poziurio reikalas, pagal mane asmeniskai Apple susimauna pastoviai, ju reklamos yra smeiziancios ir nutaikytos i amerikietiska auditorija. MS reklamos man visad patiko, nes jos yra palyginti paprastos ir nuo ju nepradeda pykinti. Pora pavyzdziu: http://www.youtube.com/watch?v=1BN-XQk6yIk http://www.youtube.com/watch?v=EHlN21ebeak Dabar del kitu spekuliantu - kur parasyta, kad kurs bendra UI ir absoliuciai tokia pacia OS visoms sistemoms, greiciausiai kalbama apie kerneli ir bendra API su kuriuo dveloperiai gales lengvai pateikti savo programas skirtingiems irenginiams padare tik atitinkamus UI pakeitimus bet neperasinedami logikos.
infoguru 2011-07-20 19:58
Pagal tave išeina, kad developerių, t.y. musu jau kaip ir nereikės... liks tik dizaineriai?
Shinigami 2011-07-20 21:31
Dėk koki tik nori SSD į TV, telefona ar akalbimo mašina, win7 vis tiek nepaleisi. Nes SSD reikalinga tik informacijai saugoti, o ne programoms veikti. Norint win7 paleisti reiktu ir ramus koki 1GB įdėti, procesoriu, vaizdo plokštę, motininę plokštę. Kitaip sakant reiktu visa kompa sukišti. Bet tokiu atveju tai jau bus ne skalbimo mašina, o kompiuteris su skalbimo funkciją Suprasčiau jei butu parašyta, kad bus galima iš kompiuterio per bevielį ryšį prisijungus valdyti televizoriuje, telefone ar skalbimo mašinoje įdiegta "OS", bet tai nebus win7 skalbiklėje. Ten greičiau bus Linux pagrindu sukurta valdymo sistema.
KeeperMustDie 2011-07-20 22:37
Abejotina jog vien dizaineriu uztektu UI pakeisti, nes pakeitimai turetu but gana dideli(pvz specifiniams prietaisams gali tekti pasalinti arba prideti kai kuriuos dalykus). Ir siaip logika gi vistiek bent 1 karta parasyti reiketu, tik kad jos po to nereiketu perrasineti arba smarkiai keisti kitiems irenginiams.
faktas 2011-07-20 22:58
Čia neverta net ginčytis, kodėl Windows geriau už visas Linux versijas. Atsakymas - dėl programų. Jei Ubuntu turėtų Photoshop'ą, Lightroom'ą, MS Office ir kt., tai visi perbėgtų prie Ubuntu. Ubuntu mažuma naudoja ne dėl blogų reklamų, o dėl jų nors ir nemokamų, bet dažniausiai labai nefunkcionalių arba išvis nepanaudojamų programų.
DJ_LFS 2011-07-21 00:45
Daro didele klaida, visiem irenginiam ta pati os - tai didziule spraga saugume, vienas virusas tada ne tik kompus bet absoliuciai visus prietaisus isves is rikiuotes, tada sedes ir kukuos - kuku kuku
infoguru 2011-07-21 01:20
- Visiškas mitas. (Šopas reikalingas tik profesionalams, o ir profesionalams ne visiems. Vienas iš pavyzdžių: http://www.davidrevoy.com/contact.html Jei nori sužinoti apie tai daugiau - PM. Diskusijos ne į temą nepradėkim.
Shinigami 2011-07-21 07:49
Darbe tenka dirbti ant win7, ten iš kart buvo instaliuotas Photoshop'as. Atsidariau ji, šiek tiek pasinaudojau, uždariau ir atsisiunčiau GIMP. Nes tai ką man reikia atlikti su tokio tipo programa GIMP yra daug geriau nei Photoshop'as. Lightroom - šito iš vis nežinau kas per vienas . MS Office - jo šitas man patogesnis nei LibreOffice ar OpenOffice, bet tik dėl to, kad greitai pripratau prie MS mygtukų išdėstymo. Bet jei reiktu daugiau padirbti su LibreOffice manau taip pat greitai galėčiau priprasti. Nes realiai kokybe nieko nesiskiria. Darbe puikei pastebėjau kaip veikia MS fanu mastymas. Anksčiau visi naudojo MS Office 2003. Prieš pusmeti visiems suinstaliavome MS Office 2007. 80 procentų darbuotoju skundėsi, kad tai šš nes nieko negali rasti, nepatogu ir kitokiu nesąmonių prisigalvojo. Bet po mėnesio darbo kai priprato ir sužinojo kas kur yra. Pasiuliau perinstaliuoti atgal į 2003 versija. Tai to atsisakė kaip velnias kryžiaus, sakydami, kad 2007 versija daug geriau ir kokybiškiau. Tad galiu drąsiai teigti, kad 80 proc tokio priešinimosi yra tik dėl tingėjimo iš naujo mokytis naudotis kompiuteriu ir kitomis programomis. O ne dėl programų kokybės.
Jarmeinas 2011-07-21 08:51
Čia ne į temą, bet KeeperMustDie ir infoguru duočiau po įspėjimą, o už pakartotinus santykių aiškinimusis ir iš tuščio į tuščią pilstymus dar, geriau kokius straipsnius rašytų ir dėtų į technologijos ta tema, arba infoguru savo puslapiuose dažniau ką parašytų, o dabar tą laiką kurį galėtų naudingai išnaudoti skiria romanams komentaruose apie nieką. O aš neturiu per didelio talento rašyti rimtesnius straipsnius.