Apple vėl teisme. Šį kartą dėl iBooks.  (0)

Naujienų portalas bloomberg.com informuoja, kad į pietinės Niujorko dalies apylinkės teismą pateko teisminė byla, kurioje „Apple“ yra kaltinama neteisėtu „iBook“ prekės ženklo naudojimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džonas Kolbis (John Kolby) tvirtina, kad 2006 ir 2007 metais jis įsigijo leidėjui Baironui Preisui (Byron Preiss) priklausantį turtą. Per šį sandorį jam atiteko ir leidėjo nuo 1999 metų išleistų daugiau kaip 1000 knygų teisės. Ir štai šios knygos buvo išleistos naudojant „iBooks“ prekės ženklą, tad tarsi ir pats vardas perėjo naujajam savininkui į rankas.

Gi „Apple“ „iBook“ pavadinimą užregistravo daugiau kaip prieš 10 metų, bet faktiškai jo nenaudojo iki 2010 metų balandžio mėnesio, kai „iBook“ elektroninė knygų parduotuvė buvo pristatyta kartu su pirmos kartos „iPad“ planšetiniu kompiuteriu.

„Naudojamas „Apple“ kompanijoje duotasis pavadinimas padarys žalą užregistruotiems ieškovo prekiniams ženklams „iBooks“ ir „iPicturebook“ ir pavers juos praktiškai beverčiais.“ – teigiama teisminėje byloje.

Tuo atveju, jeigu teismas patenkins ieškovo pretenziją dėl „iBook“ galimas variantas, kad visa teismininė byla pasibaigs draugišku abiejų pusių susitarimu ir taip pat „Apple“ teks sumokėti atitinkamą kompensaciją prekės ženklo savininkui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Martynas Urbanavičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)