Kodėl žiedinės sankryžos laikomos saugiausiomis? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2011-07-27 16:42
suzinojau apie turboziedines sankryzas, kurios pasizymi greitumu ir kitu saliu susidomejimu... ... bet tiek isgyre jas, kaip jomis domisi ir skambineja, bet nepasake kuo jos skiriasi ir kur jos yra(ten kai pasakojo rode kazkokia ziedine sankryza, bet is pievu kurias iprastai filmavo dar gal ten ir nebuvo ta turboziedine sankryza)
Karvė 2011-07-27 16:47
Jos tikrai būtų daug efektyvesnės, jei žmonės mokėtų į jas įvažiuoti. Bent jau Vilniuje tai daugelis nemoka - visiškai nesugeba įvertinti žiedu važiuojančių automobilių greičio ir įsilieti į srautą - sustoja ir laukia velniai žino ko.
Silwer 2011-07-27 17:24
Galejo is karto taip ir sakyti, kad saugesnes, nes yra maziau automobiliu susikirtimo tasku lyginant su paprastomis ketursalemis sankryzomis. http://www.autobild.lt/wp-content/uploa ... kryza2.jpg to ligonis>>> turbo sankryzu pralaidumas yra didesnis. Viena zinau kelyje Radviliskis - Siauliai. Ir jei gerai pamenu projekta tai prie Siauliu (tame paciame kelyje) turetu atsirasti dar viena.
assassin 2011-07-27 18:05
pas mus mieste neseniai atidare zieda, tai daug kas pries eisma vazioja (suka i kaire)
Robinis 2011-07-27 21:20
Kur cia taip ? Marijampoleje irgi reiktų, tai oj oj kas darytūsi.
assassin 2011-07-27 21:33
Alytuj
Sarunas 2011-07-27 21:43
Tai, kad ten nesveiką tą žiedą jie padarę pajuoka o ne žiedas... Įvažiuojant į žiedą reikia vos ne 90 laipsnių kampu į jį įsukt, kai normaliuose žieduose padaryti būna normalūs įvažiavimai.. turbūt čia daug ką tai ir suklaidina..
immortallt 2011-07-27 23:17
jo, tik dar pamirso paminet, kad is niekur nieko pradedant ivaziuot i zieda kai kurie stabdi kerta, ir kai ziuri ar spesi kartu pravaziuot ileki i sikna... Kitas variantas rikiuojasi is trecios ir is pirmos juostos i antra juosta ir yra... Trecias variantas - is niekur nieko koks durnius sutoja vidury ziedo - niekas nesitiki ir momentaliai avarija.
blizzard 2011-07-27 23:41
labai dažnai nesąmoningai būna padaryta, ypač ženklinimas ant kelio, linijos nupieštos belenkaip, persirykiavimui palikta vos keli metrai kitur ištisinė nubrėžta ir t.t. dydis irgi jau pastaruoju metu neturi reikšmės, kaip pvz žiedas įvažiuojant į vilnių nuo kauno važiuojant, ten išvis gal kokių 5m skersmens ir tu važiuok pro tokį.. padaryta visiška nesąmonė, su lengva mašina jau vietos mažai ką kalbėt apie kokią fūrą.. Proporcijų visiškai nepaisoma. Žiedus stato kad statytų.. net jeigu tam žiedui vietos visiškai nėra, gal tokiu atveju saugiau padaryt šviesoforą? O kas jeigu nėra tinkamai pastatytos? nes tokių kaune žinau bent kelias, kitur žiedai padaryti ten kur jų visai nereikia. Gal kam teko pabūvoti šiemet dusetose, miestelis prie zarasų, jau ten kas per žiedas yra padarytas, tai nei bėk nei rėk.. gaila google nėra nuotraukų.
sqq 2011-07-28 00:21
Nu dėl saugumo tai nežinau - mano vyras dirba prie Gerosios Vilties žiedo, tai sakė į dieną po 5 avarijas kaip nieko. Aš manyčiau kaltas didelis apkrovimas ir menkas matomumas dėl tvorelių, šonuose esančių. Kita vertus keliuose visisškų žioplių būna, o kai jie įvažiuoja į žiedą - tik žegnotis lieka.
andriulis 2011-07-28 08:43
Matomai is pradziu reiketu ismokti taisykles daugeliui kaip vaziuoti ziedu. Kaune muravos sankryza, bei pilies ziedas tragiski! Sakot alytuje pries eisma vaziuoja? Va video kaip ten zmones vaziuoja: http://www.youtube.com/watch?v=P6Gy4M3y ... dded#at=25 O siaip tai geras nutikimas buvo, lekiu Kaunas - Vilnius kelyje ir ties nusukimo link traku ziuriu atlekia masina pries eisma Privaziavus arciau ziuriu motiera Tai po ilgo sviesu mirksejimo, matyt daejo, jog kazkas negerai
blizzard 2011-07-28 10:07
Kažkada ir mum buvo su tuo prieš eismą išvažiavimu vilniui, buvo padaryta, kad iš vienpusio dviejų juostų įvažiuoji į dvipusio eismo kelią. Nu tai važiuojam sau laimingai antra juosta, po to sankryža ir toliau sau važiuojam, tik žiūrim kad prieš eismą iš galo kažkas važiavo tai pamirksėjo šviesom, matomai ne mes pirmi ten pasirove buvom Apie tą alytų nežinau bet toks vaizdas susidarė kad ten nei vieno ženklo nėra, tai gal net nėra ženklo eismas ratu.. iš to video nesuprasi praktiškai nieko, nu nebent ten kažkas prieš eismą išvažiavo ir geriausia kad tas mikriukas prieš kurį išvažiavo visiškai nepasimetė pvz kaip čia žiedas padarytas http://www.autoreviu.lt/portal/categori ... o-23-ios-g įvažiuojant į "žiedą" yra ženklas eismas ratu, nors tiem kurie važiuoja "žiedu" yra ženklas kad jie įvažiuoja į pagrindinį kelią.. Tai "eismas ratu" galioja ir nežiedinėm sankryžom? Iš tikro tie ženklai supainioja, įvažiuoji į tą neva žiedą galvodamas kad važiuoji žiedu, todėl gali pasimest ir neatkreipt dėmesio kad ten ne žiedas o kažkokia išsigimus ir tave apgaudinėjanti sankryža... aišku jeigu pamatai ženklą kad įvažiuoji į pagrindinį kelią, tada viskas šaunu ir gerai, galėtų ten dar stop liniją papildomai nupiešt, gal labiau padėtų nei ženklai paneigiantys vienas kitą.
marazas 2011-07-28 10:45
Kiek susiduriu su žiedinėm sankryžom, niekada nekyla jokių problemų. Nelabai suprantu ko ten painiotis, juk yra visi reikiami ženklai. Džiaugiuosi Kaune, kad prie 6 forto sutvarkė žiedą. Dabar ten eismas tikrai gali vykti tvarkingai. Taip pat nesuprantu kuo Kaune užkliūna žiedas prie pilies. Viskas ten jame gerai, tik nereik žioplinėti.
Smėlis 2011-07-28 11:02
su pilies žiedu yra viena smulkmena. važiuojant jonavos gatve link centro tenka praleisti mašinas prieš žiedą (čia viskas ok), tačiau įvažiavus į žiedą, tenka vėlgi praleisti mašinas nuo tilto. kartais būna, kad staiga kas nors sustoja prieš tave, kad praleistų važiuojančius nuo tilto, arba tiesiog šiaip viskas užsikemša ir tenka neplanuotai sustoti vidurį žiedo. atlekiantys nuo centro ant tilto (jiems ten pagrindinis nuo pradžios iki galo), kartais greitį laiko gan didelį ir kai tu netikėtai esi sustojęs vidury žiedo, tai tikimybė gauti į šoną yra nemenka. aišku, pripratus prie to žiedo viskas ten ok pasidaro, bet jei retai važiuoji ir nesi įpratęs prie ten esančios eismo tvarkos, tai tas nestandartinis sprendimas, kai pagrindinis yra įvažiuojantiems į žiedą, o ne važiuojantiems juo, yra gana klaidinantis. gaunasi, kad turi 2 sankryžas į priekį stebėt ženklus. jei stovi už kokių mikroautobusų ar kitų didelių automobilių, nelabai ir matosi. čia aišku galvojant ne apie vietinius ar šiaip važiuojančius pirmą kartą. vietiniai daugiau mažiau jau prisitaikę. o šiaip žiedai yra gerai. kai kažkokių nesąmonių nepridaryta ir kai laikaisi taisyklių. aišku bėda, kad kiti jų gali nesilaikyti. antra vertus, netoli mano namų yra paprasta keturšalė sankryža. nors man pagrindinis, bet visad ten sulėtinu, nes maždaug 2 kartus per mėnesį kas nors iš šalutinio prieš nosį išlenda. kartais išlenda ir vidurį sankryžos iš pasimetimo sustoja. o kai greitis ten 90kmh, tai jausmelis tokiu atveju būna ne pats maloniausias. vieną kartą per pusmetrį vos sustojau. net akimirką knietėjo, šiek tiek atleisti stabdžius, nes viena lempą akmenukas buvo įskėlęs, tai galvojau proga pasikeisti būtų...