Būsimi Snapdragon procesoriai turės gestų atpažinimo funkciją  (2)

Viena didžiausių JAV telekomunikacinių technologijų bendrovė „Qualcomm“ prieš kelias dienas oficialiai pranešė, kad pradeda bendradarbiavimą su „GestureTek“ įmone, kuri, kaip jau galima suprasti iš pavadinimo, specializuojasi gestų atpažinimo technologijų kūrime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent dėl šios technologijos naudojimo tarp bendrovių ir buvo sudarytas sandoris, praneša naujienų portalas Phonescoop.com.

Kaip teigiama žiniasklaidai išplatintame pranešime, „Qualcomm“ gestų atpažinimo funkciją planuoja diegti į naujos kartos „Snapdragon“ procesorius, kurie šiuo metu yra naudojami daugelyje planšetinių kompiuterių bei išmaniųjų telefonų. JAV lustų gamintojas iš „GestureTek“ įsigijo ne tik licenciją savo produkcijoje naudoti šios kompanijos technologinį sprendimą, bet ir „inžinerinių išteklių“, apie kuriuos išsamiau nebuvo pranešta. Bendrovė taip pat nepateikė jokios informacijos apie tai, kada ketinama pradėti prekybą naujaisiais procesoriais.

Gestų atpažinimo funkcijos integracija į „Snapdragon“ procesorius visu pirma bus naudinga programinės įrangos kūrėjams bei mobiliųjų įrenginių gamintojams, kuriems atsivers daug didesnės galimybės kurti sparčiai veikiančias programas, valdomas natūraliais žmonių judesiais.

„GestureTek“ yra užpatentavusi vaizdo kameros kaip priimamojo šaltinio pagrindu veikiančią gestų atpažinimo technologiją, kuri šiuo metu yra naudojama įvairiose elektroniniuose pramogų sistemose. Dar 1986 metais ši bendrovė buvo pirmoji, kuri sukūrė ir išplėtojo „taikomojo kompiuterio viziją“ kaip ypatingą būdą žmogaus ir kompiuterio tarpusavio sąveikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)