Vietoj akies – internetinė videokamera (Video)  (4)

San Franciske (JAV) gyvenanti menininkė Tanya Vlach per autokatastrofą prarastą akį nori pakeisti jos protezu su įmontuota videokamera, skelbia „Dailymail.co.uk".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

T. Vlach kairiosios akies neteko 2005 metais patekusi į automobilio avariją. Į depresiją puolusi moteris po kurio laiko susitaikė su mintimi, kad turės gyventi be vienos akies, ir atrado visą eilę naujų galimybių, kurias jai atverti galėtų dirbtinė akis su joje įmontuota miniatiūrine vaizdo kamera, sakoma pranešime. Moteris norėtų, kad ji būtų pritaikyta internetinėms vaizdo transliacijoms, galbūt net turėtų specialiai jai sukurtą aplikaciją, leidžiančią valdyti jos judesius nuotoliniu būdu.

Menininkė taip pat pageidauja, kad vaizdo kamera turėtų į mirksėjimą reaguojančius daviklius, kurie leistų ir fotografuoti, vaizdo pritraukimo (zoom), jo fokusavimo, įjungimo ir išjungimo funkcijas. Akies vyzdys turėtų reaguoti į šviesą kaip ir tikros akies. Be to, moteris pageidauja, kad dirbtinėje akyje būtų įdiegtos veidų atpažinimo ir geožymų (geotagging) technologijos.

Tarp tokios akies techninių savybių minimas HD (bent 720p) raiškos vaizdas, filmavimas MPEG-4/H.264 formatu, vidinis bevielis siųstuvas, „Bluetooth" bevielis ryšys, „Firewire“, miniUSB ar miniHDMI lizdai.

Toks pageidaujamų akies protezo techninių savybių sąrašas nėra pigus, sakoma pranešime, tačiau T. Vlach tikisi surinkti šiam techniniam projektui reikiamas lėšas. Ji jau turi 15 tūkstančių dolerių, o dar svarbiau, kad šiuo sumanymu susidomėjo ir mokslo bendruomenė.

Gavusi filmuojančią akį menininkė planuoja sukurti eksperimentinį dokumentinį filmą, panaudoti jos galimybes internetiniame seriale, kompiuteriniame žaidime, tiesioginėse transliacijose ir kitais būdais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)