Vietoj akies - vaizdo kamera arba tiesiog šviesos diodas  (6)

Kanados režisierius Rob Spence dešinę akį susižalojo vaikystėje nelaimingo atsitikimo metu. Vėliau jam buvo įtaisytas akies protezas. Kaip ir bet kokia kita dirbtinė akis, ji buvo sukurta tik dėl estetikos. Tačiau Rob Spence suprato, kad tuščią akiduobę galima panaudoti jo kuriamame mene.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar jis bando įtaisyti bevielę videokamerą į savo dirbtinę akį, tokiu būdu paversdamas save „Eyeborg“. „Kamera fiksuos viską ir visus, kurie pateks į Spence regėjimo lauką ir perduos filmuotą medžiagą į kompiuterį. Ši videomedžiaga suteiks unikalią vaizdo perspektyvą, kuri tampa vis populiaresne Vakarų visuomenėse“, - sakė jis žurnalui „New Scientist“.

Šią savaitę Rob Spence ir inžinieriui Kosta Grammatis pavyko įstatyti veikiantį raudoną šviesos diodą (LED - light-emitting diode) į Spence akį (žiūrėkite nuotraukoje), kuris padaro žvilgsnį panašų į Arnoldo Švarcnegerio (Arnold Schwarzenegger) kiborgą filme „Terminatorius“ („The Terminator“). „Nors nukrypome nuo pagrindinio tikslo, tačiau tai pirmas kartas, kai į akiduobę įtaisėme veikiantį elektroninį įtaisą su energijos šaltiniu, - sakė Spence. - Galutiniame „Eyeborg“ proteze šviesos diodas gali būti sumontuotas su kamera, jei tik baterija galės skirti pakankamai energijos“. Be estetikos, ji dar suteiktų ir apšvietimą tamsoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)