Lietuviai kviečiami pareikšti nuomonę apie vėjo jėgainių parką Baltijos jūroje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2011-08-03 10:46
Tai čia kaip supratau, tai siūloma tik prisidėti prie projekto poveikio aplinkai vertinimo, taip? Ar aš kažką ne taip perskaičiau? Nes jeigu taip, tai koks tikslas čia klausti visuomenės nuomonės, juk čia nėra kažkokia milijardinė investicija ir tuo labiau mus tai labai mažai liečia (tikrai nepajusime jokio poveikio aplinkai). Pataisykit mane, jeigu nusišnekėjau...
Shinigami 2011-08-03 12:40
Kaip aš supratau. Tai čia klausiama ar Lietuva nori išsakyti savo nuomonę dėl šios vėjo jėgainės ar ne. Jei ne, tai dėl jos statybų spręs tik tos šalys kurios nori. P.S. lietuviams nesvarbu ar kažkas kenkia aplinkai ar ne. Svarbiausia ar jie iš to gaus kažką ar ne. Jei ne tai suras bet kokių priekabių, jei gaus - tai viskas bus ekologiška ir gražu.
blizzard 2011-08-03 13:03
Vienintelis mano komentaras, kokio velnio mum reikia atominnės už kelioliką milijardų kaip galima pastatyti tokį parką x kartų mažesnę sumą ir turėti praktiškai tokio pat galingumo masyvą kaip mūsų būsima atominė elektrinė.. kiek girdėjau 1 tas malūnas kainuoja kažkur 1milijoną litų, tebūnie kainuoja jis 2milijonus, vis vien 300 malūnų kainuotų 600milijonų pinigų ir būtų pakankamai galingas masyvas, nereikėtų jaudintis dėl branduolinio kuro ar pavojų susijusių su tokia energetika... už tokią sumą kurią išleidom atominei, galima būtų pastatyt kokius 3x didesnį parką su vėjo malūnais. Tuo labiau kad mūsų šalyje turim pilna vietos tokiems projektams, net ir jūroj turim vietos, kur vėjas didžiausias. Vienu žodžiu, kur pažiūri ten replės.. Įtariu švedai nori paklaust ar tas jų parkas netrukdys kokiai kitų šalių laivybai žvejybai ar dar kam nors, todėl klausia nuomonės, bet čia bižkį keistai skamba, gal toks reikalavimas sutartį per klaidą išpuolė ir tiek
ddeividdas 2011-08-03 13:45
Aš už vėjo jegaines. Ekologišku požiūriu saugiau aplinkai, nereik baimintis, kad po avarijos radiacija pražudys kelias valstybes ir pan. Tik jos šiektiek vibraciją sukelia, kelių šimtų metrų spinduliu bent jau sausumoje nebūna vabzdžių, nes kažkaip juos ta vibracija neigiamai paveikia. Kaip vandeny - nežinau, bet, manau, tai kelis ha užimantis plotas ekologinės žalos nepadarys.
Wolfy 2011-08-03 14:11
Teisingai mastai,kad Lietuvai nereikia atomines elektrines,bet valdziai reikia,nes per toki statyni bus galima pavogti labai daug pinigu,kas buvo su Valdovu rumais.Isvis man protu nesuvokiama,kam tokiai valstybei,kaip Lietuvai,kuri turi tik apie 3 milijonus gyventoju, reikia atomines elektrines.Pasistatom saules ir vejo jegainiu ir bus rami galva,be to, jei truks elektros,tai dali energijos galesime is Svedijos pirkti.
ligonis 2011-08-03 14:25
http://twitpic.com/4ctk6e cia argumentai pries ivairias energijos saltinius.
Wolfy 2011-08-03 14:32
Isvada,gyvenkime be elektros,nes jos gaminimas sukelia tik mirtis,ligas arba stresa.
T 2011-08-03 15:42
Tai pasisakau prieš tokį parką. 1. Vėjo jėgainės pagaminta elektra kuri stovi jūroje kainuoja kokius 4 kartus brangiau nei pakrantėje. Pakrantėje vėjo jėgainės pagaminta elektra vis dar brangesnė už pagaminta deginant dujas. 2. Jei sakoma, kad vėjo jėgainių parko maksimali galia 1000 kW, tai reiškia, jos vidutinė galia bus apie 330 kW. 3. Vėjo jėgainių prastovos gali užtrukti po kalias savaites, tai vis tiek reikės iš kažkur padengti jų pajėgumus. 4. Naktį, Lietuvai ir Latvijai reikia kaip tik 1000 kW. Tai reikštu, dirbant visu pajėgumų tokiam parkui reikėtu uždaryti visas elektrines.
Sniegcius 2011-08-03 16:33
ne lietuviams. o Lietuvos politikams svarbu ar gaus iš to kažką
Shinigami 2011-08-03 17:31
Nepamirš, kad jūroje gyvena daug gyvūnų. O prie jūros yra daug šalių. Todėl kaip tokios statybos paveiks jūros ekosistemas rūpi visoms valstybėms (bent turėtu rūpėti). Antra. Gerai nesupratau stato savo vandenyse ar tarptautiniuose? Bet stato tai prie kitų valstybių sienų. Tik pažiūrėk kokie skandalai vyksta kai šalis prie sienos su kita šalimi nori pasistatyti kokia kiaulidę ar AE.
Tir4elis 2011-08-30 11:05
Belieka viltis, kad aplinkos vertinimas bus rimtas, nes jei pataikys į kokių paukščių migracijos kelius.. Įdomu tik ar pabaigtos studijos rezultatai bus paskelbti ar ne, tikrai būtu idomu paskaityt .