Qbo roboto dirbtinis intelektas papildytas judesių atpažinimu (Video)  (0)

Panašu, kad „Thecorpora“ kompanijos plėtojamas „Qbo“ roboto projektas po truputį įsibėgėja. Nors galimybės šį robotą naudoti kaip muzikos grotuvą svarbiu atnaujinimu nepavadinsi, tačiau panašu, kad tai tiesiog patogi funkcija, padedanti suderinti judesių atpažinimo technologiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, naudojantis naujai įdiegta muzikos grotuvo funkcija nereikės nuotolinio valdymo pultelio – šį prietaisą pakeis naturalūs rankų gestai. Atvirojo kodo robotas pasinaudodamas savo stereoskopiniu regėjimu kreipia dėmesį tik į netoliese prieš jį esančias rankas.

Po tekstu pateiktame vaizdo įraše galite aiškiai matyti, kaip robotas gali realiu laiku sėkmingai atskirti keletą skirtingų rankų gestų susietų su tokiomis komandomis kaip „pauzė“, „groti“, „padidinti“ ar „sumažinti garsą“.

Turbūt nereikia abejoti, jog judesių atpažinimo algoritmai bus pritaikomi ne tik muzikos grotuvo valdymui, bet ir kitiems roboto valdymo uždaviniams spręsti.

Priminsime, kad liepos mėnesio antroje pusėje „Qbo“ arsenalą papildė dar viena nauja funkcija – galimybė mokytis ir vėliau atpažinti žmonių veidus bei objektus. Apie tai mes jau rašėme šiame straipsnyje - jame surasite ir video siužetą, demonstruojantį kitas įdomias šio roboto galimybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)