Kaip patobulinti išmanųjį telefoną, kad būtų jį patogu naudotis žingsniuojant?  (9)

Ieškoma technologijos, leidžiančios išmaniesiems telefonams su jutikliniais ekranais prisitaikyti prie ėjimo greičio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turbūt kiekvienas, turintis mobilųjį išmanųjį telefoną su jutikliniu ekranu ir norėdamas juo pasinaudoti žingsniuodamas, turi sulėtinti savo ėjimo tempą, mat galima primaigyti visai ne to, ko reikia.

Rodos, toks, kad ir smulkus, tačiau vis dėlto nemalonus išmaniųjų telefonų trūkumas netrukus bus pašalintas, rašoma newscientist.com.

20 telefonų-androidų vartotojų paprašius kurį laiką paėjėti bėgimo takeliu, Škotijos ir Suomijos mokslininkai surado ėjimo greitį, kuriuo žmogui lengviausia naudotis virtualiais mygtukais jutikliniame ekrane. Dabar jie tikisi surasti būdą, kaip šiuos telefonus patobulinti, kad jais naudotis būtų patogu žingsniuojant kur kas didesniu greičiu.

Bendradarbiaudamas su Helsinkio Aalto naujųjų technologijų institutu, Glazgo universiteto interaktyviųjų sistemų mokslininkas Stephenas Brewsteris išmatavo greičio augimo įtaką jutiklinių ekranų naudojimosi patogumui. Tyrimo dalyviai naudojosi Google/HTC Nexus One modelio išmaniaisiais telefono aparatais, kuriuos buvo liepta laikyti nedominuojančioje rankoje (kairėje – dešiniarankiams, dešinėje – kairiarankiams) ir atlikti užduotį – rodomuoju dominuojančios rankos pirštu paliesti taikinius ekrane.

Paaiškėjo, kad vartotojai sulėtina savo įprastą, patogiausią (angl. PWS – Preferred Walking Speed) ėjimo greitį iki maždaug 40–80 procentų, kad galėtų tiksliai naudotis telefonu. Įtaisę greičio matuoklius dalyviams prie kūno, tyrėjai įsitikino, kad būtent pasirinkus tokį greitį dominuojančioji ranka geba geriau prisitaikyti prie nedominuojančios rankos drebėjimo, atsirandančio žingsniuojant.

Savo tyrimo aprašyme, kurį jau netrukus – rugpjūčio pabaigoje – pristatys Švedijoje, Stokholme, konferencijoje „Mobile Computer Interaction“, tyrėjai rašo:

„Tikimės, kad dabar galėsime išplėtoti sąveikos techniką, kuri leis kiek įmanoma labiau sumažinti nuostolinius efektus, atsirandančius žmogui didinant ėjimo greitį“.

Vis dėlto, kokios tiksliai technologijos bus naudojamos – dar neaišku. Tačiau išmaniųjų jutiklinių ekranų telefonų vartotojai, nepaleidžiantys savo brangių žaisliukų iš rankų kelyje, jų pritaikymo nekantriai laukia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)