Vilniuje atidaroma moderni „Blu-ray“ diskų gamykla

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

marazas 2011-08-26 22:25
Aš palaikau tą pusę, kurie kalba, kad diskai jau yra praeitis. Ateitis priklauso internetui arba tiems patiems HDD/SSD. Kainos prasme jau dabar neverta pirkti DVD. Už 4 GB sumokam 1 Lt. Tai už 100 Lt gausim 400 GB. Mano žiniomis, 500 GB diską (WD) galima nusipirkti už mažiau nei 120 Lt. Tai jau persvara kaip ir aiški. Apie patogumą jau nekalbu. Didėjant talpai, kaina dar labiau linksta į HDD pusę. Patikimumas? Imam kelis HDD, kuriam RAID, backupai į išorinį. Sprendimų daug ir jie kainuoja tikrai mažai. BR diskai turi labai gerai pasispausti su kaina, jeigu nori įsimušt į rinką, kitaip bus šnipštas. O tai reiškia, kad kaina turi būti iki 5 lietuviškų pinigų už įrašomą diską (25 Gb), kitaip perspektyvos sunkiai tikėtinos.
kionig 2011-08-26 22:33
Jei statomos tokios gamyklos, vadinasi kažkas iš jos įkūrimo galvų galvoja kitaip ir turi savo strateginius planus. Ir internetinių komentatorių pranašavimai yra niekam neįdomūs greičiausiai Pranašavimais nemėgstu užsiimti, todėl palauksime pirmųjų rezultatų. Bet ir iš to negalėsime padaryti pilnų išvadų.
Bomber 2011-08-28 19:21
Dažniausiai super duper kino sistemos turi usb jungtį, per kurią taip pat patogiai gali pernešti filmą nuo pc (jeigu kompas stalinis ir negali tiesiog atsinešti jo prie sistemos). O jau per usb gali jungti kad visokius usb raktus, sd korteles ar išorinius hardus..