10 „Google+“ privalumų lyginant su kitomis socialinėmis svetainėmis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-08-31 12:21
Čia senas straipsnis. Po to, kai jis buvo parašytas, FB pakeitė šį tą susijusio su privatumu. Tiems, kas žiniatinklyje nori likti anonimiški, G+ prie visų privalumų turi ir esminį trūkumą: http://itbaze.lt/interneto-gidas/ericas ... ite-google
Karvė 2011-08-31 12:21
1 FB privalumas vertas tų 10 (nors dauguma jų yra ir FB, gal tik ne taip aiškiai pateikti, o kai kurie iš tikro yra trūkumai) G+: FB yra dauguma pažystmų ir draugų. G+ nors ir turi 25 mln registruotų vartotojų, tik vos 20% juo naudojasi, t.y. realiai jie turi 5 mln vartotojų. Labai gerai, kad atsirado G+ - iškart pasijuto, kad ir FB ėmė labiau stengtis ir rūpintis vartotojais - konkurencija išeis į naudą visiems. Tačiau tikėtis apie bent kokį rimtesnį rinkos persiskirstymą G+ naudai yra naivu. Utopija, kuriai nepadės net ir tokia reklama, kaip šis straipsnis!
sarkusz 2011-08-31 12:35
Na lietuviai iš ONE.lt perėjo į Facebook tai kodėl gi negali pasaulis iš FB pereit į G+? Dauguma google projektų tikrai yra daug patrauklesni nei kitų kūrėjų tai aš tikrai neatmesčiau tikimybės, kad G+ iškovos savo vietą rinkoje.
Karvė 2011-08-31 12:44
one.lt buvo totalus mėšlas palyginus su FB. Tiesą sakant net ir nelyginant su kuo nors tai buvo totalus mėšlas - dauguma normalių žmonių juo net nesinaudojo. Taip pat jis buvo lokalus, o FB globalus - LT daug žmonių gyvenusių užsienyje, FB buvo patogus būdas palaikyti ryšį su jais, o sykiu jau naudojiesi, gali ir vietinius pakviesti. Aš taip pradėjau ir prikviečiau nemažai. G+ yra FB kopija su keliais patobulinimais, kuriuos FB gana sparčiai perima ar dar perims, taigi kokybės atžvilgiu jie yra panašūs, tačiau FB dar turi vartotojus - t.y. draugus ir pažystamus, kuriuos ten gali rasti kiekvienas. Reiškias FB yra stipresnis. Kodėl silpnesnis turėtų nugalėti stipresnį? Aš G+ kol kas nenoriu naudotis iš principo - dėl agresyvios reklamos ir jų entuziastų propagandos, bei todėl, kad nenorėčiau dar ir savo socialinių santykių atskleisti Google, kurie ir taip jau daug apie mane žino, nes naudojuosi daug jų paslaugų.
sarkusz 2011-08-31 12:53
Nebuvo ONE.lt lokalus. Buvo ten visokio plauko ir kilmės gyvių. Pats sakai, kad kvietei žmonės į FB, o žmones kviečiančius į G+ kviečiančius vadini entuziastingais propogandininkais? Lygiai toks pat buvai FB atžvilgiu, kaip suprantu iš tavo pasisakymo. Taigi nereiktų jų jau taip į šuns dienas dėti. Aš nei palaikau G+ nei smerkiu FB, pats nesinaudoju G+,o FB praktiškai statistas, tiesiog neatmetu galimybės, kad Google pasieks savo tikslą. Taip pat, kaip buvo su Gmail, pradžioje buvo patogesnių ir prieinamesnių Email'ų ,bet rezultatą visi matome.
linas.mitaitis 2011-08-31 12:55
Sako, kad "Facebook" sparčiausiai augantis portalas pasaulyje. Tam yra dvi priežastys: 1. Kai turi tiek nedaug vartotojų (lyginant su Facebook), tai kaip įmanoma neaugti? 2. Kai startavo Facebook, niekas nežinojo socialinių tinklų naudos, tai buvo nauja, reikėjo vartotojams priprasti. Dabar žinome, koks tai galingas dalykas, visuomenė jau imli šiems portalams, tad ir Google+ auga greičiau. Prieš 5 metus taip sparčiai tikrai nebūtų augusi.
Gediminas Jurgaitis 2011-08-31 13:09
jei kam pakvietimo į google+ - į PM
Karvė 2011-08-31 13:22
Atmesk tą galimybę Aišku laikas parodys, bet aš pasitikiu savo nuomone. Gmail, Googlo Docs, Google Reader, Google Analytics ir kiti populiarūs jų produktai tapo tik dėl to, kad nebuvo rimtų analogų jiems. Dėl to ir FB tapo tuo, kuo dabar yra, o G+ jau teks sunkiai padirbėti, kad taptų rimtų konkurentu. Tai neįvyks per metus. Beje kažin kaip ten su tuo vartotojų skaičiumi ir aktyvumu dabar?
hostgator 2011-08-31 13:22
Bhaha Apgailetina esi facebook fanatikas, agresyvi g+ reklama? Paziurek i facebook smegenu plovimo propoganda. Fb nera stipresnis, dabar jis yra ligotas asilas pasautas g+ streles. Jau ziurkes bega is skestancio laivo.
Karvė 2011-08-31 13:26
Argumentai? Turi jų? Būtent pats ir esi fanatikas. Aš tiesiog analizuoju už ir prieš ir pateikiu argumentus. Tu gi tesugebi apgailėtinai pasižodžiuoti. Aš irgi taip moku, todėl siunčiu tave lytiškai abstrahuota kryptimi!
Neodan 2011-08-31 13:38
Facebook is esmes nera labai unikalus, tiesiog gerai padarytas buvo (vienintelis FB unikalumas buvo appsai). G+ yra toks pat socialinis tinklas kaip FB tik kiek su kitokiu paziuriu i kaikurias funkcijas. G+ FB nukopijavo praktiskai lygiai tiek kiek FB nukopijavo twitter ir kitus soc. tinklus. Nei G+ nei FB nera pirmieji soc. tinklai pasaulyje. pries juos jau buvo ne vienas. Tai, kad ju nezinot, nereiskia, kad jie neegzistuoja.
ligonis 2011-08-31 13:38
na pamenu buvo kazkoks straipsnis atkeliaves is fb puses kur jie gan konkreciai pasake, kazka blogo apie g+(atsiprasau uz netiksluma, bet tokiu dalyku neislaikau ilgai), bet nepamenu, kad google stumtu nepagrystai ant fb. pats daug nesinaudoju tais socialiniais tinklapiais, bet manau, kad google tikrai turi daug sansu aplenkt fb. ju visos paslaugos vienoi vietoi patogiai sudetos ir jie tu paslaugu turi daugiau, nei, kad kokia kita kompanija bent jau galetu juos pamegdziot. ir jie is to tinklapio rinks informacija apie jus(jiem nauda), todel gales sau leist neterst jos reklamom, o jas tiesiog rodyt kituose puslapiuose.
sarkusz 2011-08-31 13:42
99% buvo lietuviai, bet nebūtinai gyvenantys Lietuvoje. Turėjau nemažai draugų kurie jau buvo emigravę ir puikiai bendravom One.lt pagalba. Blogeriai visada buvo blogeriai ir jie daro tai ne tik G+ klausimu. Buvo tas pats ir su FB ir su obuoliais ir su Win7 ir su Linux ir su dar kuo tik nori. Blogais žmonės išreiškia savo nuomonę ir nebūtinai ją bruka kitiems, kaip teisingą. Jei matai blogą tau neįdomia ir neaktualia tema neskaityk O straipsnių apie G+ ir FB manau panašus kiekis atsiranda jiems kažką naujo padarius ar naujus rodiklius parodžius. Pats sakai, kad laikas parodys. Aš nieko prieš tavo kategorišką poziciją šiuo klausimu, bet pats esu linkęs būti lankstesniu šiuo klausimu ir po poros metų pažiūrėsim kokia bus situacija socialiniuose tinkluose ir kuris jų dominuos. Gali ir FB dominuot, o G+ patapt, tiksliau išlikt, programuotojų ir kitų "kompiuterastų" erdve.
faktas 2011-08-31 15:51
Facebook atstovas pasakė tris svarbius teiginius. Pirma - G+ naudotojų yra mažai ir jie visi neaktyvūs. Antra - G+ trūksta unikalumo. Trečias - Google programuotojams moka žymiai daugiau, nes tų programuotojų produktai vis tiek nebus populiarūs mažoje ir neaktyvioje socialinėje erdvėje. Esamoj situacijoj visų šių komentarų G+ yra vertas. Ir jie tikrai pagrįsti. Kodėl G+ praktiškai nieko nekomentuoja apie FB? O ką komentuoti? Negi rašys - mes visą struktūrą pavogėm nuo FB ir Twitter, funkcijos identiškos, ateityje planuojame padaryti identiškas paslaugas įmonėms ir garsiems žmonėms... Žodžiu, patys nepadarėme absoliučiai nieko naujo, o tik perrašėm FB truputį pakeitę dizainą ir kontaktų grupavimą. Kai sukurs kažką originalaus, tada ir girsis. Dabar labiau verta tylėti.
keine_lust 2011-08-31 17:08
g+ vis dar betoj, reikia buti visisku *%£*%$, kad tiketis is jo milijonu aktyviu vartotoju. Del aplinkos tai facebook irgi nera originalumo isikunijimas. Laisvai galima surasti daug panasumu tarp one.lt ir facebook. Pagal tavo logika tai one.lt > fb>g+. Del atlyginimu, tai google sau gali leisti moketi daugiau. P.s. tavo komentaras irgi nepagristas ir neargumentuotas. Apskritai visas tavo komentaras yra "hurr durr durr fb>g+"
faktas 2011-08-31 17:33
Aš rėmiausi dviem o gal ir trimis pranešimais spaudai ir dar man aiškini, kad mano komentaras nepagrįstas... Kuo rėmeisi tu?
Foxman 2011-08-31 17:59
Na, man atrodo tas pats kas lyginti "Lada" su "Mercedes". Ką facebook kompanija gali pasiūlyt be soc. tinkapio ir kiek darbuotojų ji turi, bei ką google gali pasiūlyt ir kiek inovacijų ji turi.
Karvė 2011-08-31 20:13
Man rodos tu pats lygini "Mercedes" su "Tata" - gal pastarieji kažkada ir bus moderniausi, bet dabar turime FB, kuris pradėjo nuo 0 ir padarė populiariausią ir šiuo metu daugiausiai galintį pasiūlyti soc. tinklą ir Google, kurie soc. tinklų srityje susimovė 2 ar 3 kartus ir galiausiai nukopijavo FB. Koks skirtumas, ką tą įmonė veikia kitose srityse, kai kalbam apie soc. tinklus, žiūrėkime, ką jos nuveikė soc. tinklų sirtyje. Pagal tavo logiką, geriausią socialinį tinklą sukurti turėtų NASA arba koks Lockheed Martin. Didelė bėda yra ta, kad daugelis nesugeba argumentuotai vertinti konkretaus projekto, tiesiog reiškia savo simpatijas/antipatijas brandui.
Gediminas Jurgaitis 2011-08-31 22:19
kažkaip karvei, net putos iš nasrų pradeda dribt ir rodos apsišiks vietoj kai kas nors stoja google pusėn neurotiška asmenybė
Foxman 2011-08-31 22:57
Na, aš kompanijas lyginu (nuo ko viskas prasideda). Kad FB buvo pirmas sukurtas - tai nereiškia kad jis geriausias, nieko kito nebuvo ir visi subėgo i FB (tiesiog gera idėją sukūrė). O dabar atėjo rimti dėdės (kurie patirties turi kone visose įmanomose srityse) ir nori užimti šią poziciją (kas dabar, gan gerai sekasi). Taigi dauguma mano, kad visas Facebook perbėgs į G+, nes "Mercedes geriau už Lada"