Java ir C išlieka populiariausiomis programavimo kalbomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azaruto 2011-09-12 18:03
O kokiomis kalbomis moko Lietuvoje?(jei mokytis univerkei ar kur kitur bet ne intike)
Karvė 2011-09-12 18:19
Kaip kur, bet VU MIF pradžioje pradedama nuo Pascal, paskui pereinama prie C, o tada jau normalūs kursai Java ir C++. Vėliau dar galima pasirinkti Python, C#, bišku užkabinti PHP. Kitą vertus VU MIF nėra šiaip bendro kurso apie programavimo paradigmas su ryškiausiais jų pavyzdžiais - manau tikrai galėtų pirmam semestre tokį padaryti, paskui žmonės geriau suprastų kas yra kam skirta ir galėtų pasirinkti ir mokytis savarankiškai ar per laisvai pasirenkamus dalykus. Šiaip jau programavimo mokomasi ne auditorijose
KeeperMustDie 2011-09-12 18:21
sias kalbas: Pascal, C, C++, ASM, Java, C#. Bet yra nemazai dalyku kuriu metu reikia igyvendinti algoritma/projekta savo pasirinkta kalba, kokia ji bebutu.
Azaruto 2011-09-12 20:11
O šiaip kokiomis kalbomis dirbat darbe? Ir ar sunku buvo susirasti darbą susijusį su programavimų?
KeeperMustDie 2011-09-12 20:22
baigia mazdaug puse studentu.
Domas1 2011-09-12 20:53
Na as tai nepasitikeciau sitais duomenimis, cia tik paieskos sistemu rezultatai. Siaip jog Objectiv-C populiareja tai nenuostabu del iPhone populiarumo. O kas liecia C tai ji kogero niekada nemirs nes beveik viskas remiasi jos kodu, tiek OS, tiek Frameworkai (Karkasai) ir t.t., o Java anksciau ar veliau uzleis kazkam vieta nes jos populiarumas yra tik del to jog daug iseities tekstu paremtu atviru kodu tai ir nenuostabu jog tokia pozicija vis uzima. :]
Karvė 2011-09-12 21:00
Java visur Aš neįsivaizduoju darbo, kurį būtų galima lengviau susirasti neturint oficialios darbinės patirties. Žinoma, jei programuoti moki, o to išmoksti daug praktikuojantis namie ir per papildomas užduotis universitetuose (kurios beje padeda gauti aukščiausius pažymius už kai kuriuos kursus net nelaikant egzaminų). Jei moki programuoti, kalba iš esmės nebesvarbu, todėl aš pirmam darbui rinkausi gerą darbą, o jau kai reikėjo išmokti kalbą, tai per porą mėnesių pradėjau normaliai gaudytis. Po poros metų jau perdariau didžiąją dalį projekto ir supratau, kad nebėra ką veikti Svarbu, kad būtų įdomu. Nes jei įdomu nebus, tai jausiesi panašiai kaip filologas dirbantis kelininku.
Karvė 2011-09-12 21:22
, kuri dar nelabai populiari, tačiau iš esmės praplėtė Java visais jos trūkstamais featureiais ir išlaiko daugumą, jei ne visus, privalumus ir yra suderinama su Java, todėl ir visomis Java bibliotekomis, o tai labai svarbu, nes pakeisti kalba didelei Java naudojančiai korporacijai būtų neįmanoma, jei naujoji nebūtų backwards compatible su Java.