„iPhone“ programėlė „Blendr“ padės susitikti su bendraminčiais (Video)  (4)

Nauja socialinių tinklų ir bendravimui skirtų programinių priemonių tendencija – mažinti atskirtį tarp realaus ir virtualaus bendravimo. To pavyzdys yra nauja „iPhone" išmaniesiems telefonams skirta programėlė „Blendr“, kuri padeda susitikti panašių interesų turintiems ir netoliese esantiems žmonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši „iPhone“ telefonų funkcija suteiks galimybę žmonėms bendrauti ne tik virtualiai, bet ir gyvai, susitikus vieniems su kitais. Vartotojams tereikia nemokamai parsisiųsti programą, patalpinti savo nuotrauką ir pažymėti savo interesus – pradedant pasilinksminimais, baigiant sportu ar religija. Tada žmogus geolokacijos pagalba matys arčiausiai savęs esančius bendraminčius ir galės lengviau juos surasti.

Programėlės „Blendr“ vartotojo sąsajoje visi kontaktiniai asmenys vaizduojami tinkleliu išdėstytose nuotraukose. Čia juos galima rikiuoti pagal bendrus pomėgius arba pagal nuotolį nuo išmaniojo telefono savininko. Kaip ir panašaus profilio programoje „Facebook Places“, vartotojai gali „prisijungti“ prie restoranų, barų ir kavinių ir pažiūrėti, kas iš pažįstamųjų sąrašo ten lankosi.

Kūrėjai savo sukurtą programą vadina „socialiniu kompasu“. Žinoma, kaip ir bet kurioje geolokacijos paslaugas teikiančioje programoje, esminiai aspektai yra privatumas ir saugumas. Pavyzdžiui, kiekvienas programėlės naudotojas gali reguliuoti savo buvimo vietos rodymo tikslumą. Taip pat galima užblokuoti nepageidaujamus asmenis, keisti profilio aprašyme pateikiamos informacijos pasiekiamumą ir panašiai. Žadama, jog „Android“ operacinei sistemai skirta programos versija pasirodys jau netrukus. Daugiau apie naujovę žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: