„Apple“ patentuoja spausdintuvą be tvarkyklių  (18)

Norint prijungti spausdintuvą prie kompiuterio, neužtenka sujungti kabelius. Papildomai reikia įdiegti ir gamintojo pateikiamas tvarkykles (angl. drivers). Kartais jas reikia parsisiųsti iš interneto, kartais jos pateikiamos tik kartu su pačia įranga. Tuo tarpu „Apple“ laikosi pozicijos, jog idealus spausdintuvas, kaip ir bet koks kitas įrenginys, turėtų veikti be jokių papildomų manipuliacijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai patvirtina trys kompanijos pastaruoju metu užregistruoti patentai. Pirmasis jų aprašo neįtikėtinai paprastą idėją: spausdintuvas turi integruotą kaupiklį, kuriame yra visos reikalingos tvarkyklės. Prijungus spausdintuvą prie kompiuterio, jos automatiškai įsidiegia. Antro patento idėja turėtų būti pažįstama „Google“ vartotojams, kadangi kalbama apie spausdinimą naudojant „debesų“ kompiuterijos technologijas.

Trečiasis patentas taip pat susijęs su spausdintuvais, kurie priima griežtai numatytus formatus. Jei vartotojas nori atspausdinti duomenis tuo formatu, kurį spausdintuvas „supranta“ (pavyzdžiui, .doc), tvarkyklių diegti nereikės. Tačiau jei vartotojo norai kiek „platesni“ už standartinį formatą, tvarkykles diegti teks. Kaip visada, kol kas nieko nepranešama apie tai, kada šios technologijos bus įdiegtos į serijinius produktus, ir ar apskritai tai įvyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: