Piratų partija surinko 9 procentus balsų Berlyno parlamento rinkimuose  (2)

Naujiena, susijusi ir su politika, ir šiek tiek su IT. Piratų partija, užgimusi Švedijoje, o dabar turi atstovybę daugelyje inovatyvių pasaulio šalių, skinasi kelią jau link realios valdžios. Tai įrodė Berlyne įvykę parlamento rinkimai, kuriose vietinė piratų partija gavo net 9 procentus balsų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai sukėlė tikrai nemažą šurmulį Vokietijos sostinės bendruomenės gretose, o ypač tarp politikų. Partija, kurios pagrindinis šūkis yra „skaidrumas“ ir kurios nariai nori, kad visos administracinės valdžios procedūros buvo skelbiamos viešai, atrodo kaip realus pavojus kitoms valdančioms partijoms.

Piratų partijos deklaracijos ir manifestai šiek tiek primena „Anonymous“ grupuotės veiksmus – ir tie, ir tie siekia viešumo bei skaidrumo. Tikriausiai niekas nenustebtų, jei pasirodytų, jog kai kurie piratų partijos nariai padeda ir „Anonymous“ programišiams – tiesa, toks teiginys kol kas yra spekuliacija. Tačiau galbūt tai yra priežastis, kodėl, kaip teigia patys Vokietijos valdžios atstovai, šiuo piratų partijos laimėjimu neturėtų džiaugtis niekas, išskyrus pačią piratų partiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)