Karinė futurologija: kokiais ginklais kausis ateities kariai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

neblogenso 2011-09-29 17:39
Daug fantastikos, daug bergzdziu ir nepraktishku dalyku. Pvz.: elektromagnetine patranka, reikia talpinti daugybe elektronines irangos , reaktoriaus, turet super tvirta, superlaidininku padengta vamzdi, kuri reikia keist po keliu shuviu. Taipogi reikia ekranizuot visa laiva, nes toks ginklas skleidzia stipru ektromagnetini lauka. Vargu ar kareivi pakeis tie egzoskeletai, juk tokie yra lengvi taikiniai, ir nepraiena pro visas kliutis. Nemanau, kad prapuls ir tankai, jie papraschiausiai evoliuciuonuos, kaip ir viskas. Beje rusai turejo planu pereiti prie visai naujo, ale tobulesnio ginklo - Nikonov'o automato. O grizo ir patobulino ta pati, sena gera kalasha.
manciukaz 2011-09-29 17:46
Nu jei šnekant apie ateinančius 10-20m kogero tu esi teisus, bet jei kalba eina apie 100/200m i prieki tai manau jie prikurs tokiu dalykėliu apie kuriuos mes, net neisivaizduojame... pats pagalvok ar prieš 150m kasnors butu patikėjes, kad mes turėsime naikintuvus skrendančius greičiau už garsa ar skraidysim i kosmosa ir jame turėsim savo kosmine stoti...net žmones pamate pirmuosius automobilius nieku gyvu nebutu patikėje, kad jie pakeis arkliu traukiamus vežimus...tavo mastymas labai siauras ir tu tesuvoki ka galime pasiekti turint šiulaikines technologijas...
neblogenso 2011-09-29 17:57
Kas zino kas bus po 100 metu. Laikai keichiasi, o zmoniu problemos lieka tos pachios.
Rili11 2011-09-29 18:32
Koks bus sekantis karas, tai nežinau, bet sekantis - su kuolais ir akmenais
Arns 2011-09-29 18:33
. Taip, kad koks skirtumas, tankas riedės ar lyg iš "žvaigždžių karų" skris, jo bėdos bus tos pačios. Na, o ten kur tos pačios bėdos, matosi pažanga?
Creatium 2011-09-29 18:47
O aš manau, kad po tiek metų nereiks karinės technikos, nes karų dėl vienos ar kitos (kad ir kokios jos bebūtų) priežasties nebebus.
omg 2011-09-29 20:26
Na del ginkluotes ir technologiju dabar sunku pasakyti, bet galiu galva duoti nukirsti - ir po 100 ir po 500 metu karu bus (nebent del kazkokios priezasties sumazes zenkliai populiacija planetos) - zmones neevoliucionuoja per keleta simtu metu, todel mastymas liks toks pat, valdzioje bus tokie patys arogantiski lyderiai, galbut bus kitos salys ir kita jegu pusiausvyra, bet varzymasis del valdzios bus toks pat kaip ir dabar, kaip ir praeityje, zodziu visada.
Nerkus 2011-09-30 08:09
visos sios technologijos tinka tikram karui. bet dabartiniai karai yra partizaniniai. kam reikalingas 6-7 klases naikintuvas kosmose, kai reikia ieskoti afganu vaikstanciu po viena su kalasu. Neseniai technologijose buvo straipsnis, kad F-22 nelabai reikialingas, nes jam tiesiog nera su kuo kariauti. aisku negali zinoti kas bus po 100-200 metu, gal visi tures galvoje cipus ir mygtuko paspaudimu galima cipa, kartu su zmogum, iskjungti. nereiks ir kariauti. Gal vel bus koks nors "saltasis karas II". straipsnyje neminima, kad ateities karai persikels i kibernetine erdve.
Arns 2011-09-30 09:09
Naikintuvas iš kosmoso kariaus su partizanais? Toks neekonomiškas mąstymas, tik tiek kad idėja pagaminti vieną daiktą, ką dabar atlieka keliolika. Pvz: Iškeliamas palydovas, jo pagalba skenuojama vietovė>visa informacija "valdančiajam lėktuvui" teikiama, kuris parengia koordinates smūgiams>perduodama artilerijai/koviniams daliniams/aviacijai>smogiamas smūgis į numatytą taikinį. Taigi, kodėl sakau neekonomiškas mąstymas? Visų pirma nepanašu jog greitu laiku rasime pigų ir paprastą išėjimą į kosmosą, dėl didelio užterštumo šiukšlėmis ginklas problematiškai panaudojamas, dėl didelio aukščio atsiras vėlavimas tarp paleidimo/pasiekimo taikinio, kitas dalykas - ginkluotė, iš tokio didelio aukščio ir su perkrovomis nelabai ką pašaudysi, o mėtyti balistines raketas ant teroristų, na lyg ir lėšų švaistymas. Nebent lazerių technologija... Taip kad sakyčiau realesnis dalykas jau sugalvotas, tik trūksta tobulinimo, greitai taikinius pasiekiantys UAV, galintys patys skenuoti aplinką, apsisaugoti nuo numušimo ir t.t. Kas dėl F-22, realios jo galimybės nelabai žinomos, tačiau faktiškai apie jo nereikalingumą kalbama dėl to jog ne tik jis brangus, bet ir jo priežiūra, o kadangi pasaulyje vos kelios valstybės turi aukštąsias technologijas, jis tiesiog nelabai turi prieš ką kariauti. Kad ir panaudojimas Afganistane, reklamai tinka, bet ką jis ten parodytu? Ogi nieko, nes visos jo turimo funkcijos ten nėra svarbios, lygiai taip pat kaip lyginti pirmąjį šautuvą ir geriausią kardą, nepaisant pastarojo modernumo, ir šautuvo silpnybių, iki mūšio favoritas aiškus, o po mūšio niekas nepradės dar labiau liaupsinti.
fokusas 2011-09-30 17:44
Zydai masonai uzvaldys pasauli, ir nebeliks pries ka kariaut.