Kompanija S3 padavė į teismą „Apple“ dėl 3D grafikos patentų pažeidimo  (10)

Jau anksčiau kompanijos HTC pareikštas noras įsigyti S3 sukėlė klausimų dėl tokio sprendimo motyvo. Tačiau S3 padavus į teismą „Apple“ dėl patentų pažeidimo, tapo aišku, jog esminė S3 vertė slypi didžiulėje jos patentų bazėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

S3 teigimu „Apple“ pažeidė iš viso du jos patentus – vienas jų skirtas VGA vaizdo valdiklių technologijai, kitas – vienam iš trimatės grafikos generavimo mechanizmų. Remiantis teismui pateikta paraiška, pažeidimas egzistuoja visuose aparatiniuose „Apple“ produktuose, įskaitant „iPhone“, „iPad“, „iPod Touch“, stacionarius ir nešiojamus kompiuterius, priklausančius tokioms gaminių serijoms kaip „iMac“ ir „MacBook“.

S3 pageidauja, kad teismas uždraustų „Apple“ toliau pažeidinėti šį patentą. Taip pat reikalaujama „adekvačios“ kompensacijos dėl patirtos žalos. Kol kas niekas nesiima spėlioti, ar šis įmonių susikirtimas yra pastaruoju metu vykstančių patentų kovų tąsa, tačiau analitikai pripažįsta, jog pati S3 jokių kitų poveikio priemonių, išskyrus didelę savo patentų bazę, neturi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)